hari yang mengenyangkan...

Salam

Entry-at last

Spt yg aku kecoh2kan dlm entry smlm...2day alhamdulillah smua berjln dgn smooth...aku dpt mkn ikan keli & kembung dgn penuh selera...just my body je x benarkan aku wat keje lebih...cpt fenat & fenin...ek3

Rase puas gile dpt mkn...this friday mgkn buat lg kot sbb my MIL mau dtg kl...tp td mcm plan mau mkn seafood plk..aku x kesah mane2 pon...janji mkn & perut aku x lapa...ek3

2mrrw is...
Bday adik...ank k.nik yg num.2..k.nik igt nk celebrate 2day smentelahkan aku & hata ade..tp x jd plk sbb adik yg kene g BTN last friday...kol 3.30pm td baru gerak dr kuala lipis...xkn smp mlm aku mau lepak sane...xmo la..x besh!!!ek3

Tetibe plk trigt time aku g BTN zaman kolej dulu...adlh sgt besh!!!! Okey...mcm actvty ade...yg best time flying fox...alkisah time turn sorg dak ppn nie...dak yg sblm die tali stuck...bile die smp berlanggar la dgn bdak tu...dan dan la ade palang besi kat sane...at last kene gendung smp ke kem sbb tulang kering kene palang besi tu...pastu time jungle traking pon ok jgk...

Kesimpulannyer...mknn smlm adlh sgt sedap....




End

makan2 time

Salam

Entry-makan lagik

Esk aku off day...plan mau bakar ikan keli & kembung kat umah k.nik..saje mau ubah selera..rase dh lama x mkn itu menu...ho3

Aku xtaw knp aku suke sgt dgn menu kat atas tu...tambah plk kalo cicah dgn air asam or cili kicap...yg ala2 sambal mihun sup tue...

BUT..
My BIL yg no.3 x suke mkn itu ikan keli sbb die kate "ter-imaging" kan "frog"...ape ke hal ke frog plk???...so everytime kalo blk kg and wat bakar nie kene ade ikan laen tuk die...harus ade sbb my BIL tu adlh tunngak utama tuk nyalakan bara...ho3

Aku suke jgk ikan bakar kat sblh mydin jln TAR, KL..sambal die...perghhh!!! Sgt mngancam dowh...kalo nk g kene g awal..kalo x mmg xde tmpt...




Hrp2 esk perot aku bleh trime menu kat atas...

Pls!!!!!???!!!!


End

Alahan....

Salam..

entry-alahan

tetibe aku rase nk share info ttg alahan when pregnant...mgkn info nie kat sume w/site bleh carik tp ak ttp jgk nk kongsi..hu4...aku ringkaskan dr ape yg aku bace je okey???

mcm ade ape2 jer..??? - sile abaikan...okey???

PUNCA ALAHAN? - d
isebabkan oleh perubahan fizikal dan hormon pada badan.

BILA ALAHAN BERLAKU? - selalunyer berlaku dlm tempo mase trimester pertama(bln 1-3) & akan hilang pada trimester ke-2 ( bln 4 & above)..usually alahan nie berbeza dgn setiap individu...my opismate best gile sbb trimester pertama pon die xde alahan ape2...sgt2 la best..hu3
KESAN ALAHAN? - kalo alahan x teruk, x beri kesan sgt pd ibu & bby..but if teruk sgt smp mknn yg dimkn dimuntahkn smule..mgkn beri kesan jgk pd bby sbb bby akan kurang nutrisi & ibu akan kekurangan air...

CARA ATASI ALAHAN? -
1.) Ibu kene mkn pagi-mkn creaker then after 15mints baru bleh wat keje laen..
2.) Kene minum air 12 gelas shari
3.) 4 ibu jgn minum air smbil mkn...
4.) Hidu bau limau nipis / limau kasturi tuk hilangkan rase mual & perut yg x rase selesa..
5.) Minum sedikit demi sdikit air limau nipis air tuk hilangkan sakit kepala..ni bagi ibu2 yg xbleh tahan dgn bau ape2 minyak angin..bg yg x peknen pon bleh try kot..hu3
6.) Air halia pon bleh kurangkan rase mual..

RUTIN HARIAN? -
haaahhh..nie best sket nk cite sbb mmg rutin nie memihak kpd ibu2..so to dad to be bleh bace..ek3

1.) Ibu mst get enough rest..tghari pon kene tdo kejab tuk x bg terlalu penat..
2.) Keje2 umah mom to be x leh wat byk2 sgt sbb takut terlalu penat so bleh jejaskan mom & bby health..ek3
3.) Elak berada di tmpt panas sbb mgkn akan terukkan lagi alahan...
4.) Jgn gosok gigi pas mkn sbb itu akan sbbkan rase mual...
5.) bykkan bersiar2 tuk dptkan udara segar so that xde la rase mual..
6.) Jgn terlalu lasak - means jgn jalan laju2...sume keje kene wat slow motion..hu3



so nie la yg aku nk share..xde idea plk nk isi dlm blog nie..so letak la entry nie..entry bergune to mom to be...ek3




end





Mase Terbaik utk bercerita..

Salam..

entry- my mak

Alahai emak...last tuesday & wednesday aku kene amik Emergancy Leave sbb my emak masok ward...on monday nite around 11pm my abah call ckp my emak now in emergancy room..adalah aku sgt terkejut smp x leh tdo sgt that nite..abah said mak x mo mkn dh 5days...!!!!..bia betik..!!!..all my kakak dh tny mcm2 menu t sume die xmo...

at last aku kene amik AL jgk sbb pagi tu dpt tau mak kene tahan kat ward...aku & hata dh penin kepala sbb kete x scv lg so x bleh nk jln jauh2..mujo la my opismate ade wat svc kete sewa..maka sewa la kete wira auto die..mujo that time die available..apepon hata kene settlekan dulu keje KL Sentral then baru bleh blk kg..dlm kol 11.40am kami gerak from bangsar..around kol 1.20pm smp kampar & amik my k.cik..x smpt nk mkn & breakfast pon..aku just minum susu je dlm kete...

smp hospital batu gajah,perak..dh pkol 2pm..time melawat pon dh abih..so kene tggu kol 5pm plk..smp2 je kat parking kete trus aku, hata & k.cik serbu k.yong,k.yang & abah yg tgh syiok mkn lunch..lapa tahap azgaban dh nie..pastu bwk plk k.yang, k.yong & k.cik g bli slipar k.yang...

this time turn k.yang dulu t.care of my mom...

smp kol 5pm kiteorg serbu la ward 4...around kol 6pm doc panggil aku kat counter...she said my emak pny garam dlm badan still x turun2 even dh msok ubat..mmg aku nmpk nurse tu cucuk 6 jarum kat my emak hand...so they already decided with doc @ ipoh..so that my emak kene trf ke sana ASAP..skrg tgh tggu ambulans jer..

wah!!!aku dh cube sdaya upaya tahan sebak neh..ckp kat my emak & the rest fmly yg ade pon sore dh serak2 tahan ayer mate...then aku bncang dgn hata sbb surpose kiteorg blk 2day jgk..tp kalo dh smp kene trf ke hospital ipoh mcm lain jer..then we decided tuk fllw g ipoh jgk..around kol 7pm kami smp hospital ipoh but my emak x smp lg..ok la dr kami ikot bontot ambulans yg sah2 gune siren kan???

around kol 8pm baru mak kuar dr emergancy room & direct kene send kat ward 1B...that time kiteorg dh x bleh msok rmai2..kene reg & just 2 person in one time..so bergilir2 la kiteorg tgk mak..

aku dh sangap gile dh..penat + sgt susah hati...kol 10pm kuar dr spital & gi mkn ramai2..then aku dh sure x bleh nk blk kl memlm bute nie..hata bukan bleh drive mlm2..jauh plk tu...

at last kami tdo umah k.cik...dpt la aku layan bby fiqar kejab..hu3..release tensi sket...at next day kol 9.30am kami grk blk kl...kol 1pm smp kat hospital mata kat PJ tuk amik kete kami...smp umah kol 2pm aku dh rase mcm nk pengsan...smp umah je trus tdo...

mlmnye pon aku x lalu nk mkn sbb pk kan pasal my emak...


hrp2 semua ok...amin...





end


Menonton beramai2..


salam

entry-alice in wonderland

Last saturday (20/03/10) aku,hata & k.niks childs g watching movie as per entry title..ok la cite die tp yg x ok nyer seat die..we all amik hall num 1..yg akt area palang..igtkn palang tu rendah aje la pas duduk..skali tggi da..aku,adik & kakak kene duk tegak mcm berdiri tegak nk watching the movie..sakit tengkuk den..ho3

movie kol 9pm..grk dr putrajaya kol 5pm & smp mod valley around kol 6pm..
smp2 kami g tgk mom& baby warehouse kat exibition hall..skali udah mcm karnival kerjaya plk..xde byk sale baju / product baby & moms pon...yg ade pon mmg tuk org yg kelas2 punyer..ho3..then abe din blanje mkn pizza hut..aku sgt la LAPAR!!!!! sbb pg kol 10am aku just mkn mihun sup..then kol 7 lebih baru mkn..tu pon pizza ok..bkn nasik!!!!..tp aku tetap kenyang..

& again b4 gerak gi GSC all my pizza keluar dr perut aku...sgt byk ok smp berair & merah mate aku mcm kene dera dgn laki sndiri..ape kes?? sakit pinggang aku & mule la aku lapau smule..hu3

ok..nk cite ttg movie plk... =)
overall story alice in wonderland nie best & not bad..mmg ade lawak die & geli hati..mujo xde part yg tkejut2...kalo x ade aku muntah skali lg dlm panggung tu..ek3..cume alice jer pd aku acting die mcm keras sket..hu3..better white& red queen tu kot dr die..pd aku la..hu3

pas movie k.nik singgah umah aku jab amik rempah from klate & aku pon sgt la fletnyer...smp la at the next day aku langsung x bleh bangun sbb kalo bangun aku sure akan tumbang smule..tghari baru dpt g klinik sbb hata plk pg tu kene tgk org pasang hording yg die buat kat kl sentral...amik..aku mc lagik smlm...nk wat camno..dr aku g keje & mcm x keje & susahkan hata nk amik aku smule better aku baring jer kat umah..hu3

this is my saturday story..alot of things happened to me..p takat nie jer yg terluah oleh aku..hu3







end

Mcm nie rasenyer...

salam..

entry - owh..camni ek??

Lama rasenyer aku x hupdate blog nie..dh naik sawang spider yg kecik2 dh aku rase..hu3

very2 sorry sbb x hupdate ini blog..bkn sbb aku dh mule mls / xde mood..cume my energy yg x cukup tu hadap laptop & hupdate ini blog..

skrg nie baru rase ok sket stlh 3 hari direct aku just bleh dok kejab..pastu baring..jln dlm umah pon dh cukup buat aku muntah skali 2...dono wat happened to myself..apesal lemau smcm jer..mcm nie rasenyer kalo bdn kite lemah & mcm x cukup mkn..pdhal aku mkn sgt smangat..tp pastu sume mknn tu berlumbe2 kluar smule pas 2 / 3 jam...then after that mule la aku rase mcm org yg lumpuh..baring je atas katil dgn mate terkebil2..hu3

ok..STOP cite ttg yg x sehat & yg x besh...hu3


hopefully hari2 mendatang aku lebih kuat smangat & lebih bertenaga..amin...
nk cite laen plk kat next entry..ho3







end

ape rase bile diseiraskan??

Salam

entry-mcm same jer...

Ape korg rase kalo somebody mcm tu pd korg...?

x kesah la face to face ker / comment dr FB / friendster / myspace / twitter ker atau segala jenis yg sewaktu dgnnyer??

aku bukak topik nie sbb skrg mende nie kene kat btng hidung aku yg x mancung neh...

kalo skali 2 dgn org yg berlainan said that things aku x kesah lg la...nie kalo dh tiap kali asben aku upload gmbr tiap kali tu jgk la "ppn" tu nk komen mende yg same ape kes..?? ko nie buta mengenal m'sia ker?? ape asben aku nie dh penah kwin 2 3 kali ker smp tiap kali die upload pic yg terselit muke aku ko nk ckp ade iras2 org nie la..ade iras2 org tu la...

Reunion..Reunion...Reunion...

Salam

entry-berkumpul dgn kwn2 lama..

Time aku tgh nk bli lunch kat klate...my old fren call & inform abt the reunion...bla bla bla..

She said dak2 sek men lama nk wat reunion on 1st May 2010...Saturday..

then bleh plk die BARU nk tny aku ade FB ke idak??? wat the FISH in aquarium..baru skrg ko nk tny..stelah almost 2yers aku berkecimpung cak lempong dlm alam maya FB baru skrg mau tanya ka kwn???ek3...

sesi meng"add" & me"request" kwn2 sek. men. lama berlangsung dgn jayanya...x smp 2 hari dh dpt kumpul almost all member sek. lama..terharu aku sbb baru skrg tau dieorg sume neh ade FB..kentut berapi btol...

okies....
Skrg dieorg tgh plan nk wat reunion kat tmpt yg same year 2004 x silap aku..time tu aku study lagik..sanggup blk kg smate2 nk g reunion tuh..hasilnyer dtg smule kolej aku hitam legam..muke & lengan hangit kene pandangan berapi matahari..smp la nie aku tgh usaha nk putihkan mane yg patut..ek3..

the place is TELUK SENANGIN, PERAK...
the place mmg btol2 tepi pantai..actvty kiteorg dolu2 pon berlangsung dtepi pantai jer...
the place is byk chalet dgn harga yg berpatutan...

aku x jmp dh album time kat sane nk upload kat entry neh..tp mr ternet kan ado??? jadik aku kopi & teh kan skali lagi view yg ade kat sane...

Mcm nie la view kat sane...korng bleh wat game kat tepi pantai tuh..ek3..

tringt time reunion dulu...acara pertama is intu api (hidupkan api) tuk bakar ayam & hot dog x silap..then pas mkn wat game.. :

1. mumia - carik team member yg paling kecik so that bleh balut die dgn tisu toilet dgn kemas & cantik..ho3

2. gule2 dlm tpung - game nie besh sbb time tu la muke penuh dgn tepong koma..wakaka

3. air dlm botol - game nie lg giler..org lain gune la tangan ceduk air laut msok dlm botol..nie x g gune paper plate smp hancur..wakakaka

4. tiup belon - haahh...nie game bleh la nmpk muke sorng2 merah & bulat pipi2 nk tiup belon tu smp pecah...sape beran di menang..ho3..

abih game ade sesi penyampaian hamper bg winner of the game..tuk adil & saksama sume dpt cume kecik besa hamper tu jer bezanyer...then ade duit lebih dr collection kiteorg gune duit tu tuk byr mkn mlm plk..hu3..sgt happy time tuh walaupon hasilnyer adalah "aku jadik minah legam"..& sepupu aku hidung mengelupas sbb sunburn jgk..ek3..this time kalo g mmg aku sdia sebotol sunblock..ek3

aku hrp reunion kali nie menjadi jgk..nmpknyer aku kene amik off day & AL one shot..bleh spend my time with fmly jgk..sgt gumbira sbb dpt jmp dak2 sek.men. lama dlm FB..friendster aku dh jrng bukak..dulu kat situ la kiteorg share ape2 news..skrg dh maju ke FB plk..ho3


okies..skrg mau tidur...mate suda mau katup dr tadi sok aku jgn tgk laptop nie lagi..mulut dh mnguap ajak tdo...ho3..gud nite everyone...sweet dream...





end

Cuti-Cuti Malaysia...Sungai Klah...

Salam..

entry-jom makan angin smp perut kembong poket kosong...har3

Last meeting dng grup wan J..they all planning nk wat outing mid april next month..destination is PERAK..Hot Spring, Sungkai...

aku x penah g..tp tau la ade tmpt tu sbb my fmly dh g without me sbb aku keje..sgt sedey..this is my turn..ek3

we all g sane maybe 3D 2N / 2D 1N jer..xtau ape yg best kat sane slain dr mandi air panas..dh name tmpt pon kolam air panas kan???....

hrp2 plan nie menjadi...lgpon trip to bandung pospone till end of this yer sbb sume bini2 org tggu time je nk deliver within that date yg kiteorg plan b4 this(july)...

here aku nk share view kat hot spring neh..kopi & paste dr w/site jer...thx to the w/site..view mcm menarik..if byk actvty yg bleh wat kat sane rasenyer berbaloi kot dok lama2..jgn dok lama tp xde wat ape2...tensi siot..ho3

aku hrp tmpt mcm nie la yg ade kat sane nnt...jgn indah khabar dr rupe sudah..ade aku blk umah mak aku jer trus kalo tmpt nie x besh..ek3





end

Apesal die x fames time aku ade..???

Salam..

entry-apesal..???

mcm panas jer title??eh3..xdela..aku sajer jer..

tetibe terlintas nnk story ttg my old kolej.. PTPL..

nie la tmpt aku blajo dolu2..suda cantek skrg..ho3
PTPL main campus - Shah Alam sek. 13.

dolu2 time year 2003 bile sebut jer aku study kat tmpt neh..musti rmai yg tersasul..terbelit2 lidah nk sebut..tersembut2 air liur nk ckp..x pames langsung... ade plk igt nie KOLEJ PTPTL ...ape igt PTPTN ker???

aku study smp dip je kat kolej nie..nk samb. degree bleh jer..trus msok KUTPM (skrg nama tukat MSU plk..) bleh skip 1 year..tp aku maleh..bkn ape..maleh nk nyusahkan mak & abah..nk cekau duit tang mane??? mak ade tny xmo futher ker?? aku jwb xmo..trus..xde pk walau sesaat pon..

dolu2 ade 2 sebab UTAMA aku msok kolej nie...
1>> xmo jauh sama buah hati pengarang jantung..hata..ek3
2>> result SPM mmg tahap maen2..tahap maleh nk blajo..tahap mcm abih SPM nk kwen jer trus...cukup2 mkn jer..pastu aku nekad nk ubah lifestyle fmly aku..

sume kakak xmo blajo tinggi2..sume smp SPM je..kakak aku yg num. 4 mak soh blajo xmo..mak siap offer nk g mane2..xmo jgk..ape kes???

mmg Allah tu maha mengetahui niat hambanyer...alhamdulillah jgk sbb aku xpenah repeat paper..aku mmg nekad nk dpt segulung diploma..bwk mak & abah g dewan tgk aku amik scroll.. tu je...pastu aku nk keje yg padan dgn ape yg aku blaja..walaupon time sem 3 aku adelah student yg paling fames ponteng kelas cording.. c++..mujo time final exam lulus..dpt c x silap..ek3.. actvty kat kolej tu pon mmg actv sgt..aku pon join jgk actvty2 tu...
nie pic time abih sesi penganugerahan..sume mau amik gmbr...

nie la aku & my mak..sgt jambu time tu sbb i'm pinky gurl..ek3

sgt best life kat sane..mcm2 kenangan ade...yg manis yg pahit piau...asam jawa..fuh!!! sgt mematangkn aku tuk hidup dgn penuh berdikari...brjimat..berboros..ek3

hata is my main backbone time tu..kalo die xde xtaw la..rase bertuah sgt sbb even kami nie hot bercintun tp study is study..love is love..2 different things that we need to now how to manage & make it balance..wah3..mcm btol je skiping aku neh..

aku x rase ralat study kat sane...biala x pames dulu tp pames skrg..janji aku adlh ex-student sane & berjaya...mmg btol la ape yg dieorg promot..x rugi msok sane janji niat korng btol...hu3..aku bangga jadi student kat kolej tu dgn ape yg aku dpt skrg..my life bto2 brubah..dh berjaya bwk mak & abah tgk aku naik pentas amik scroll..dh dpt keje yg stabil..dh dpt bg mak & abah merase gaji2 aku..hhhmmm..sgt2 terharu...
advertisment dlm rapid KL lrt...




skrg aku tgk kolej tu dh pames gilosss!!! siap msok radio..iklan dlm tv..iklan tampal sane sini...perghh!!!!

congrates la tu my ex-college
...ek3








end

Tiap kali balik nk mkn nie..!!!

Salam..

entry-mkn2

Last day with my short trip aku abihkn 2 jam kat PCB...mmg aku tahan perut smate2 nk ku isikan dgn COLEK...xtau ape aku sanggup mkn cracker je tghari tu smata2 tggu COLEK yg penuhkan perut yg makin keroncong..tahap kesabaran yg sgt tggi waktu itu...pas zohor aku , hata & yie g PCB..thagari terik tu x halang aku dr terus pilih colek2 yg ade..this time aku amik dgn byk skali smp total rm43..ho3,,sgt haloba okey..tp habis..!!!pelahap ke idak namenyer tu??

kali nie aku amik udang 2 cucuk, crab 2 cucuk, sotong 2 cucu, fish ball 1 cucuk & 1 ekor ikan kembung..bersama2 3 bijik kelapa muda..ho3
sgt meriah & aku dh x pandang kiri kanan...kucing yg dok mengiau kat kaki pon aku wat dono jer..ade aku kesah..??? utamakan perut yg dh berdrama dulu baru yg laen..rase puas gile..ek3..ramai jgk org dtg kat pcb time matahari tegak ateh kepala nie...maklum la cuti sekolah...hu3..

pas mkn..mmg aku nk turunkn sume mknn yg kat perut nie hadam sambil lepaking kat tepi pantai..apo lae??? snaping time lol..!!!!...kali nie ntah angin laut mane smp kat badan aku..ade plk aku ralit ngutip kulit kerang??? mcm2 design aku kutip...btol2 batak kulit kerang..wakakaka...
kerang pilihan...

xtaw ape motif ini payong..ek3

time nk blk..aku nmpk sesumpah kt kat atas batu..its gud time 4 me to snap the thing bcaoz sesumpah tu dh siap posing dh..mcm tau2 jer lens nie hala kat die...siap ade bdak kecik blkg aku tny.."amik gamba gapo??"...die tny sbb x nmpk sesumpah tu..die irg aku snap gmbr batu yg bersusun kat tepi pantai nuh...ape cer???ek3

nie la sesumpah ituw...nice pose..ek3

then blk dlm kol 3pm..smp2 umah aku terlelap smp kol 5pm..ho3..bagus btol..kenyang mkn megroloh(bhs perak neh..bhs kay-el >>tido..ek3)...then kol 6pm time to eat nasik plk..pergh..boleh bulat aku mkn jer kroje nyer kalo dok lama2 kat sini...ek3

then kol 9pm kami dh grk g ariport..flight plk delay..kentut brapi btol..at last smp lcct kol 11.50pm..mcm katun hata kejar tmpt byr parking kete sbb xmo kene chrg tuk 3hari..aku jer yg terkedek2 kat blkg..its ok..aku yg soh die lari ketek2..ek3

smp umah kol 1.30am..gile argh!!!..arini aku dh la keje kol 9am..dln kete aku tso jer..dh x tahan..I NEED REST or I WILL FLET 2day..

sgt cepat masa berlalu & sgt katun rasenyer life 2D 1N kat KB...



aku hrp everything will going smooth after the solat hajat...Hhhhmmmm...amin..





end

Short Trip & wedding...

Salam

entry-blk story...(140210)

Hhmmm..byk sgt cite time blk nie..

1st>>
kol 4.30am aku& hata smp kat car park kl sentral as per yazid(hata's fren) suggested..skali tgk shari park chrg rm48...gilo!!!!..at last decide park direct kat lcct jer..rm78 for 2days...

smp lcct around 6am..trus hata bli mc.D tuk lapik perut b4 flight kol 7.45am..aku plk mkn burger yg dbeli mlm td..its still ok..x smp 5hrs pon..kol 6.50am kiteorg dh msok balai pelepasan..saje msok awl..dok luar tu pon xde ape nk buat..penin ade la..

tetibe aku rase sumtin..something yg tgh berlumba menuju ke anak tekak aku...berlumba2 jgk la aku ke toilet...org lain membuang mende laen aku membuang burger yg baru aku mkn td..terase sgt sepi & kosong perut aku..kuar2 toilet mate merah menyala mcm org nangis putus cinta...

kat dlm balai pelepasan pon skali lagi aku membuang sisa burger..ksian burger..ek3..time tu dada aku dh sesak dh..mcm org semput..ke mmg aku semput time tu aku pon x sure..mujo ade mnyk angin kwan long..ok sket..pepagi tu jgk aku dok kunyah asam kulit limau..mujo ok sket..
time dlm flight aku dh doa byk2 jgn la burger kuar lg..x sanggup aku...tp paper bag air asia dh ready jer kat tgn aku..mane la tau tetibe plk..die nk kuar..

2nd>>
kol 8.30am arrived kat KB..my FIL dtg amik..dlm kete aku tgk dh ade 2 plastik nasi berlauk..tu la trend klate..pepagi mkn nasik..aku dh telan liur jer..dlm kpala bleh ker aku mkn neh.??..mcm2 aku pk..hrp2 kat umah nnt ade ape2..hrp2 sume yg aku mkn slamt deliver ke perut tanpa ade yg berlumba2 nk kuar smule..alhamdulillah..nothing yg pelik2 jadi spjg kat sane..fuh!!!!

ptg dlm 2.30pm aku,hata,hayyin(hata niece) & yie smp kat wedding ceremony Jening..dieorg pilih kaler biru nk ke turquoise..cantik jgk...kat sane aku x mkn byk sbb still dlm keadaan berjaga2..aku xmo dieorg kuar time kat sini..pengsan aku nnt...
me & hata's niece - hayyin

time kat wedding tu mmg ramai jgk member hata yg aku jmp..yg dh kenal pon ade..yg 1st time jmp pon ade jgk..yg paling best dgn play with 1 of hatas mmbr little baby..baru 7 bulan x silap..sgt ceria & mesra ok..senyum jer..sgt senang nk pegang sbb ntah ape angin sgt suke same aku..sbb aku wangi kot..wakakaka...anyway..slmt pangantin baru to Jening & wife..
friendly baby raihan

pengantin & kami..

3rd>>
blk umah around kol 4pm..trus aku siap2 tlg my MIL sbb that nite kami nk wat solat hajat sket..sbb ape..its too personal..selesai dlm kol 11pm kot..time nie kpala aku dh pusing2 goyang inul pon ade kot..twist..twist..twist...aku tlg kemas gitu2 jer...mgkn x cukup rehat kot sbb b4 grk g lcct kami tdo kol 1.30am sbb kol 1.20am tekak aku telah berjaya mengeluarkan maggie yg aku mkn around kol 11pm that nite..lemau tahap ulat bulu dh.. terkejut cipanzi hata time tu..mcm katun kua bilik..pasang lampu toliet & tpacak kat depan pintu tu tggu aku kuar...so poor..tp aku lg ksian tau...

nie la story 1st day smp KB..aku rase sgt xpress trip kali nie dgn mmg mcm x cukup mase...








end

Terharunyer....

Salam

entry - pentingnye keluarga...

Smlm mlm pas mkn aku kol k.yang tuk btau i already bank in duit into her account...

cam biase...kalo dh kol...crdt byk lg...& bile dh dpt berckp berjela2 la gebangnyer...

story abt my ODP bisnes...gebang ttg pin tudung...

yang paling aku TERHARU bile k.yang tny bile mau blk kg...
~tetibe aku pelik nape sume org tny aku bile mau blk..smlm sms dgn k.cik pon tny bile mau blk & siap ajak g lost world tambun / taiping...~

bile aku tny knp...
k.yang jwb :
"dh lama x buat ikan keli bakar..ayam bakar..."
pergh..!!!! rase sebak tetibe..x sangka ade yg menanti aku kat kg...emosi kejab....

trus aku jwb insyaAllah bln 4 nie but tarikh xtaw lg bile sbb bln 4 nie mcm jdual penuh jer... mgkn tgh bulan / hujung bln...bkn aku xmo blk & bukan jgk sbb aku dh lama gile x blk..tp schedule fulled..hata pon bkn bleh gitu jer tgglkan keje die..mcm blk klate nie nnt musti tepon tu asyik berbunyik jer kalah menteri2...


Betapa bertuahnyer aku dpt fmly yg mcm nie..walau mcm2 dugaan yg dtg...
btol kate org hargailah mereka slagi mereka masih ada...jgn menyesali ketidakpedulian kite terhadap mereka bile mereka dh xde nnt...


begitu la pentingnyer keluarga....





end

Balik Lagik....

Salam...

entry-klate..

Hhhmmmm...blk klate lagik...2 hari jer ahad & isnin..bunyik mcm org kaye jer kan??blk klate mcm blk perak..naik flight lg..x smp 2 bulan balik lagik...

Tapi this time aku & hata blk sbb BFF hata named Jening kwin..kalo time kami tawin dulu dibleh turun perak knp x kami..btol x..???

Aku dh apply off day on that date...siap attached ticket lg..mane tau kot x caye plk..

aku harap aku ok time blk nie..aku xmo susahkan hati my MIL & FIL..

x byk actvty yg aku & hata planningkan sbb ade mende lain yg lebih penting kiteorg kene wat time kat sane nanti...




sumting yg aku sndiri x pasti....it's work atau sebaliknyer....







end

8th March 2010 - Damai Story...

Salam...

entry-check-up

fuh.!!!2day is my 3rd appointment with Dr.Asmah Yun at Damai svc hospital...

b4 amik num aku & hata g bank settle urusan hata dulu..than kol 12.30pm direct g amik num giliran kat damai svc hospital..the rules is..collecting number just start on 1pm onwards..appointment start from 3pm-6pm.. mujo la arini aku awl sket dpt num 2003 - mean org ke-3..xde la lama sgt mnunggu...

smp2 timbang berat..tekejut dowh!!! naik 0.5kg..skrg berat aku dh 48.5kg.. =P...sudah gemuk..wakakakaka

tibe turn aku...doc check gitu2 then tny ttg P aku...bla bla bla...

the result...aku kene jmp Dr.Asmah lagi 2weeks from now to check again my body progress...that means aku kene req off day lg dgn loke..waaa!!!!...hrp2 loke bg... sbb aku bkn req off day weekend..weekday okey??!!!

chrg for this time check-up...pergh!!!..lebey kureng mcm yg 1st time...


arini ade sket conversation klaka dgn Dr.Asmah...
Dr : kite perempuan nie..mmg susah..period siket susah hati..period byk pon susah hati... aku : btol tu dr. hu3
Dr : Saya Dr. senang la..rase lain mcm sket scan jer perut sndiri..xpon check ikot ...... sndiri..

bleh plk Dr. nie wat lawak dgn aku..???eh3..tp xpe janji aku tolak pelawaan Dr. tu tuk wat pap smear..sah2 la aku berterus terang dgn die ckp pap smear tu mnyakitkan walau pon aku bernafas ikot mulut..& mujo die agreed..eh3


ape pon aku ttp puas hati kali nie sbb dh xde masalah laen kesan dr miscarriage dulu...amin & alhamdulillah...




2day dinner @ johnnys... =D




end

2 Menu 4 Hari...

Salam...

entry - Makan2..

Halooo...agak membosankan ker kalo mkn menu yg same tu 2 hari berturut2..???
Hhmm..ntah la..lately aku rase kalo nk mkn somethin tu nnnkkkk sgtttt2....bile dh dpt nk mkn more than 1 time..direct..pelik x..?aku pon pelik jgk..ho3
Ari tu ade pasar mlm area polapol polis kat jln semarak...sggah & bli laksa...abih aku mkn smp hirup2 kuah die...the next day bli laksa jgk as my LUNCH meal...

Then time off day yg aku story wat cili crab last friday...you now what happened??? on next day time split break hata btau k.nik's fmly nk dtg umah...trus grk g care4 cari crab & masak CILI CRAB lagi...sbb k.nik nk rase masakan aku plk..ek3...
nie la hasil pembelajaran aku...ek3

tp aku x kesah..slagi Allah bukak nafsu mkn aku..aku mkn slagi x muak..aku bersyukur sbb dpt mkn walaupon menu yg sama berturut2...hu3

mujo time aku masak 2nd time CILI CRAB neh abih...licin sume..alhamdulillah...

yg klaka time aku kol k.nik 2 comfirmation yg dieorg nk dtg sabtu ari tu sume anak2 & asben die (abe din) jerit soh aku masak cili crab..wakakaka...mujo masakan aku menjadi..kalu dok??? mkn luar la kito..ek3





end

1st time in my life..

Salam..

entry - tagging..

Ho3..1st time in my life spjg aku berblogging kene tag..thx to ira...sbb mau tag sama aku..ek3

Simple question jer..tp aku tetap hargai..ye la 1st time katenyer...of coz aku semangat nk jwb..ho3
okies ira..here is my answer...

1.Print Screen Wallpaper yg digunakan sekarang pada laptop / PC :

Nie dia wallpaper saya..


2. Tell us Why you like the wallpaper :
cik ira & sumer..i like this wallpaper sbb hata yg edit it 4 me as per promised..aku minat johnny depp..so die design la jadi gini..nmpk mcm x kene kan? tp ade aku kesah?? I love colorfull wallpaper..nmpk ceria sket..lg pon design nie mcm ala2 video clip lenka - trouble is friend..hu3..icon kat laptop nie mmg quite berterabor sbb aku x set ikot susunan..aku susun ikot suka saja..ikot yg senang aku nk direct click..ek3


3. Tag 10 people :
Here is the lucky people's..hrp2 korng yg di-tag nie sudi la layan tagging nie ye.. =D

kak lixa
kak sukma
roshie
Aiman
qamarguyz
cik ros
kak azimah
kak azza
ezzan
syaffeq





end


It's Special To Be Ordinary...

Salam..

entry-BILLU BARBER movie...

arini aku off day...mngisi mase terluang dr kol 2 smp 4.30pm dgn menonton movie HINDI..ho3...

xtau mau buat ape..nk kuar 2day is jumaat..time is too short..pg td aku g bli bahan tuk masak resepi dr k.nik, CILI CRAB..ho3..pic nnt aku wat dlm entry laen..skrg nk cite ttg movie yg aku tgk nie dulu ok..???

Okies..story nie bukan cite ttg Shah Rukh Khan aje yer..its abt the billu barber yg life die agak susah..1 day Shah Rukh Khan a.k.a Sahir Khan dlm movie nie dtg kg die tuk wat shooting..so anak2 & bini die dok canang la cite kat Sahir tu kwn si bapak (billu)..sume org mnt tlg die soh si Sahir nie dtg sekolah tuk wat confference sket...

so mcm2 la usaha yg die buat & org laen buat...tuk smpkn hasrat dieorg...
Dlm movie nie jgk Shak Rukh Khan ade jemput a few actress as special appearence act dlm video clip die..mcm priyanka chopra, kareena kapoor & sorg lg heroin yg blakon dlm om shanti om tu..lupe lak name die..hu3

so far cite nie mmg xde la yg seksi seksa.,...stakat dress up time video clip jer sket2..hu3..lagu2 lm cite nie pon ok...hu3..



ok la..kalo nk tau lebey korng kene bli cite neh...aku x pndai sgt nk buat summary sbb time sekolah dulu pon aku jarang dpt score dlm summary..ek3





end


Kesah Si Puteri Katak...

Salam..

entry-movie

dh lama nk update tp sik lupe jer..ni la ade igt sket2..ho3

ala cite yg aku mmg lambat gilo tgk dr org laen..ek3

dulu time hata study die pon ade wat cite princess & frog..tp die ubah sket..princes tu kene ikat kat pokok so katak2 yg laen dpt la kene kiss dgn princess tu..jenuh la si princess tu kiss katak2 yg dok brator tggu turn..pdhal prince frog dh kene ikat kat pokok..ho3

so story princess & frog yg skrg nie ok la dr cite merapu hata..ek3

time tgk cite nie ade part yg dieorg lalu 1 kaw. yg penuh dgn kelip2 a.k.a kunang2...tetibe teringin nk pegi tmpt kunang2 kat PERAK..aku nie name jer org perak..tp kampung kunang2 tu pon aku x pegi lg...ek3...

dlm cite nie jgk bkn stakat cite ttg prince frog tu aje...tp ajar kite tuk jd seorg penerus impian keluarga...berusaha sungguh2 tuk dptkn sesuatu...korg rase kite boleh jd mcm tu x???hu3..tny kong plk..tny diri aku sndiri pon aku....






end

Kelam Kabut Sang Karibut....

Salam...

entry-fenin..

Oolaaa...lately aku slalu pening..xde la lately sgt...tp since ofis bukak Q tuk blackberry...sume netcarians FENIN dgn promo yg product owner sndiri pon FENIN nk xplain..haihhhzzz...
tau2 aje la kalo tang org yg x brp alert dgn pilihan yg ade kat IVR..main pilih jer..

tu 1 hal..nie 1 hal lg..

td ade 1 cust..bli blackberry..2nd hands kot..model 8320 jer..but its ok as long as it was blackberry..who cares???

cust nie claim xleh nk actv blackberry svc die..skali check blackberry die SUSPENDED..!!
biasenyer kalo SUSPENDED nie either device tu kene curik / hilang so owner report la tuk suspendkan device dieorg..tu la bagusnyer security purpose device nie..hu3..tetibe promot plkkan??

ok back to the story...by hook or by crook the SOLUTION - cust kene jgk g smule kdai yg die bli device tuk tny device tu dtg dr negare mane..timur?barat?utara?selatan?

kelam kabut jgk aku carik ayat yg x mnyakitkan hati & menyedihkan cust dgn myatakan device yg die bli mgkn device curik / device yg hilang..org jmp & jual...who knows??

so moral of the story...

bli la blakcberry dr wakil2 telco yg SAH SAHAJA...sbb sah2 la device tu dh clear & u are the 1st hand use it...kalo dh jd cenggini camno? sapo nk tolong? g kdai smule pon blom tentu die bleh jwb ape yg aku suh cust tu tnykn...tp tu la soklan yg die kene tny...

arinie mmg aku kelam kabut dgn cust td..penin..1st time penin hadap cust blackberry sbb at the same time org2 blackberry ckp smlm ade cust dgn PIN blackberry yg same wat report yg same ttg device tu..haahh..sudah...ape nk ckp? tp aku x ckp la device tu mcm/mgkn kene klon ke ape plk..kalo die tau mau pengsan cust tu..aku plk mengelupur kat depan pc nk tlg kol 911...ek3





end

Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top