My Red Kingston

As Salam

entry: dpt yg baru..eh3

Ari bile ntah aku dh lupe...aku & hata g Lowyat sbb hata nk g bli pen drive...
kami x bwk my Qaisara sbb her condition x membenarkn..kami htr my Qaisara kat nursery...

memule katenyer nk bli RAM tuk laptop aku...
bile aku tny teror ke nk pasang???jwb mcm konfiden jer..tp..bile dh smp kat kaunter..aku tgk care hata tny itu ini tersgt la x myakinkn aku tuk die godek sndiri laptop tu tuk letak RAM yg baru..so aku nasihatkn better bli pendrive aje..skrg 16GB baru rm50..comfirm 100% bleh pakai terus..x payah nk godek sane sini...kannn???

so kami pon pegi la ALL IT...memule hata jer yg dok belek2..skali aku pon rase gatal mate & tgn teringin jgk...eh3

last2 sangkut jgk la 1 kat aku...aku amik yg 8GB je..baru RM20++...eh3..
aku bli sbb nk amik gmbr dr hard disk hata then trf kat my new pendrive...mane2 pic yg aku rase berkenan aku aku smon dh tu..yg lain bia la berkumpul penuh kat hard disk hata tu..eh3

so now aku dh ade pen drive baru..(yg lama dh kene cekau dek hata..eh3)..boleh smpn mcm2 ma...hu3
RED kaler lg..aku minat yg kaler BLUE...but that kaler utk 4GB ajer..nmpk mcm 1 kaler tuk 1 size jer...


RED kaler is also ok to me..terang sket..senang aku nk mncarik kalo terselit kat mane2...
gile nipis pen drive nie ok...skali pandang mcm kete lumbe pon ade,,,smpkn hata mcm x pcaye jer yg die bli 16GB tu pendrive...eh3



end

The Preparation...

As Salam

entry : ala kadar aje..

dsebabkn arini adlh bday my Qaisara...so aku & hata decided tuk wat bday celebration sket tuk my Qaisara..kami planned wat simple2 jer...yg termampu..eh3

kami dh inform pd my SIL & BIL..my BIL baru smp dr KB..on saturday dh blk brunei smule..ketulan plk die blk..so boleh la meriahkn mini celebration kami nnt..eh3

kami x plan nk buat sbnrnyer..tp bile memikirkn sesuatu...kami buat skadar yg termampu...smlm aku keje ptg..so pg lps htr my Qaisara ke nursery aku ajak hata g KINGS tuk survey2 kek...skali bdak kat situ mcm nk x nk jer layan...terus mati niat aku nk tny lebih2...then saje survey2 brng2 nk celebrate...hrp2 sume still under budget..kek hata btau mcm nk bli aje trus kat SR..tp xtau la mcmane...esk dh bli aku update yg..eh3

arini lps kami htr my BIL kat LRT..(sbb die mau pegi masjid jamek sana..) kami akan g mydin /tesco la tuk bli brng2 sbb mlmnyer kami nk buat celebration tu..

smlm b4 g keje aku dh siapkn word drop HAPPY BDAY...just buat dr wrapping paper then tempek kat A4 paper yg die potong 2...aku x tau knp aku lebih suke buat sndiri dr bli yg ready made...kepuasan tu lain mcm sket...eh3

so arini kami akan bli :
> belon sket...
> mende yg tarik bunyi "pop" then kuar kertas2 yg akan mnyemakkn umah..eh3
> candy sket...
> aku plan nk buat agar2 laici + nata de coco..ok x???
> main course aku x terpikir lg..x tau pon nk masak ape...eh3


hrp2 sumenyer berjalan lancar....amin


end

Happy Bday My Love...

As salam

entry : my Qaisara...
Arini genap la stahun umor my che mek Qaisara...eh3

rase kejab aje mase berlalu...masih terngiang-ngiang lg kat telinga aku suara kecik che mek nie bile die baru mule mngagah...mule pandai ketawa...hik3...

alhamdulillah...
mcm2 perkembangan yg my Qaisara dh tunjuk since last week ago...

my Qaisara skrg dh pandai ...
>> amin...salam..aku/hata hulur tangan my Qaisara sambut n bwk ke muka...cium..
>> pantang dgr ape2 lagu..badan comfirm goyang2 mcm joget..eh3
>> nk tido kan syukur yg amat sgt...dh x pyh nk berperang bagai...
>> bile tny mane ibu & ayah...mate akan tertumpu to the person u ask who & where...sonok gile..!!!!
>> skrg kalo gi mane2 shopping kompleks dh x mo berdukung / letak dlm stroller...nk berjalan sndiri..pdhal..berdiri sndiri pon x pandai lg..tp tetap nk jln sambil tgn kejap pegang kite...hu3

smoga my Qaisara jadi anak yg solehah...


susu pon dh upgrade ke FRISO Gold stage 3..!!!!

again...
Slmt Hari Lahir SAYANG...ibu & ayah love u so much...
xde lg yg lebih berharga bile hidup ibu & ayah slain dr kamu...
tanpa kamu...kami mule rase rindu..(sometimes kene htr awal ke nursery sbb max limit time htr b4 11am..)
tanpa kamu..kami rase rumah nie tetibe sunyi..( sunyi berdua & bertiga mmg berbeza)






end

Pick A Boo...

As Salam

entry: abih mangkuk aku....

nie la pekerjaan my Qaisara bile kat umah...play with her lego (kawada) then play pick a boo with me & hata...eh3

1 thing yg obvious sgt is...my qaisara nie mmg x bleh tgk lego die tu dok dlm bekas lego/dlm mangkuk plastik yg my Qaisara pegang tu...sure dgn muke x puas hati Qaisara akn kuarkn satu-satu...kalo agak2 geram sgt..abih diterbalikkannyer mangkuk tu...then wat mcm pic kat atas tu la...eh3


terusik hati aku bile tgk pic nie...eh3





end

she called me..."bu...."

As salam

entry:terharu siot!!!

ari selase aritu aku off day...so aku amik mase yg ade nie to be with my beloved my Qaisara sbb everyday pon dok htr kat taska...time tuk dating dgn my Qaisara is too limited...eh3

then tgh syiok2 play with her...then hata sebut "mane ibu???"...terus my Qaisara pandang aku & sebut "bu..."....


terase nk menjerit je time tu sbb mmg dh lama nk dgr...sejak my Qaisara dh pandai pot pet pot pet...eh3






terase bahagianyer bile dgr perkataan tu....






end

Bila Diri Disayangi...

As Salam

entry:Lagu ketuhanan...

aku tau musti ramai yg dh tau lirik kat bwh nie...

Terdengar bisikan mesra
Kalimah keramat bermentara
Bermulanya siang berakhir malam ku
Tak akan ku jemu menyebut namamu

Tiada batasan waktu
Tiada tempat mu tertentu
Di gunung di lembah, di darat, di air
Siapa pun hamba, keikhlasan doa, keagungan
Kasih merubah takdir

( korus )
Bila ku sedari diri disayangi
Langkah kaki ini semakin berani
Bila terkeliru ku ucap namamu, terasa diriku
Kembali dipandu

Engkau pertama, tiada akhirnya
Aku dalam kegelapan engkaulah cahaya
Izinkahlah aku menumpang di sini
Di bawah naungan kasih dan sayang mu
Ku berserah diri

mgkn ramai jgk yg sedar lirik nie bkn ttg seorg wanita / lelaki...

tapi..tentang erti ketuhanan...\
ttg diri seorg manusia yg lost....


hrp semua dpt faham lirik nie...
bg aku lirik nie mmg mendalam maksud terisrat die...



end

The Fugitive - Plan B

As Salam

entry: demam korea...eehhhh..x x x....demam rain...keh3
skrg nie aku rase tgh main cite korea : The Fugitive - Plan B...
the main cast is RAIN..!!!eh3..kalo mamat nie yg blakon mmg aku mentol sket...hu3

kejadian berlaku/waktu aku baru dpt tau adelah shari 2 b4 my legend tv rosak.. =(
then trus carik kat youtube...mmg aku dok mngadap itu aje la kalo ade klapangan...hu3

cite die best...sume ade..thats my RAIN...over plaks...eh3
cite nie penuh drama & mmg berkait smua skali...
ade yg jahat :
=> sbb nk balas dendam..
=> sbb cinta
=> sbb nk harta
=> sbb kawan
love them...but more love on RAIN...rase nk ulang blk tgk cite full house...ha3
mamat nie pon ok sbb very the macho & gentlemen...huk3
polis 2 org nie pon some time klaka jgk..hu3

kalo nk tgk kat youtube click link nie yer : THE FUGITIVE-PLAN B

mmg happy ending lahhhh!!!!
but ksian kat KAI...isk3



end

Family mini Outing...

As Salam

entry:skali-skala...

Last wednesday my SIL yg kat t'ganu dtg KL sbb her husband ade interview kat KL sentral..
then she said nk stay umah kami smp friday...it's ok to me sbb mmg aku xde mslh pon kalo dieorg nk stay lama...tp aku tetap kene g keje... =)

so mmg kami cube memenuhkn mase yg sikit to spend with them...on wednesday night past maghrib kami bwk dieorg g dinner kat johnnys AU2 sbb my SIL rase nk mkn steamboat..hu3..

pas mkn kami g jejalan plk kat tmpt game sbb nk melepaskn gian bbdak nie main..ibu2 x terkecuali yer...eh3..aku & my SIL just main yg mcm mainan yg masok token then mende tu pusing sround 2..sambil bwk my Qaisara & hafiy.. =)

kamis mlm jumaat plk kami bwk my SIL g IKEA plk sbb my SIL berkenan plk kat kerusi my Qaisara...then we ternampak him :
hu3...mmg agak kejakunan sekejab sbb mamat nie mmg tggi lampai & slim..eh3

so jom layan our moment.. =)
then on friday morning around 8am kami bwk plk my SIL g playground kat kepong...saje memain sbb dieorg x puas main kat playground umah kami..sekentut sgt..hu3
lps smyng jumaat we just lunch @ home & pls asar my SIL grk blk ganu...

puas hati dpt gembirakn anak2 my SIL..skali skala mlayan xpe kan???



end

Aik Cheong...Packet Coffee...

As Salam

entry: kopi best...eh3

Baru2 nie aku jumpe new coffee yg hampir same rase die dgn kopi yg dr kg hata...eh3
1 packet ade 2obungkus...rm4.50..tp smlm aku g giant kat batu caves dpt rm4 jer sepaket...eh3

terpampang sign HALAL...hu3


tips dr aik cheong...
saches nie boleh di tekan2 utk dptkn kepekatan yg lebih bile dh dimasukkn dlm air...hu3




end

How To Create BLACKBERRY ID...

As Salam

entry: BB plk..

so now nk share ttg Blackberry ID plk..most of BB user musti nk try survey ape2 yg ade & nk d.load dr APP WORLD kan???

most of them x bleh nk d/load dr app world slagi x CREATE BB ID...
but b4 create bb ID nie..korang musti kene ade 1 email yg dh di"add"kn ke dalam blackberry korang...x kisah la email gmail ker...yahoo ker...hotmail ker...janji dh ade...

so here is the simple steps.. :
click on icon..
kalo xde..just simply d.load it through
your bb browser
click on my account
click on Create a Blackberry ID
then just filled the info...
email : letak email yg dh di add kan
user name : ikot suke...(tp kene igt la.. =))
then click on signup...
kalo rajin bc the term & condition...silekan...
tp kalo x berape nk rajin...
just click " i accept"..hu3


simple je kan???

so lps dh siap signup...boleh la korang senyum2 d/load any free or x free through app world...



happy learning...


end

How To Create APPLE ID...

As Salam

entry:jom blaja...

to whom yg baru bli iphone & baru nk berjinak2 dgn i-tunes & apple store...comfirm korang nk tau camne nk create APPLE ID kan???

so aku saje2 nk memenuhkn entry dgn info nie..hrp2 mende nie membantu korang mcmane nk create...


happy learning...

senang kan???

if nk chg pwd pon quite easy sbb nnt dlm iphone go to > store > view apple id > nnt delete je current pwd & simply chg it to your own pwd... =)



end

~~SOLD~~ m(_,_)m

As Salam

entry:SOLD

dh dekat sbln hata publish kat mudah, ebay & a few online shop yg lain tuk let go our lovely DSLR...

at last smlm dh ade buyer & its was a last time the DSLR with us...sayang yg amat sgt nk jual...tp dr bli ribu riban tp x mndatangkn hasil...mcm useless plk...so we decided tuk let go dulu..nnt mane tau kot2 smngt DSLR kmbali kompon kami carik pitih bli smule...hu3
nie mase sesi kelebek item2 yg kami nk let go...
harus diperhati btol2 b4 comfirm nk amik...
nnt jenuh plk hata explain kalo2 ade yg x kene...eh3
bdk baju belang tu la buyer kamu...
mule2 xmo..then nk plk sbb die kate kene tipu time kat lowyat...
mujo la hata x let go kat org lain lg sbb at the same time
hata ade dpt 2 kol dr buyer yg lain..
sume ori dr nikon ok...
tripod pon dr ori dr nikon...
mane nk dpt dgn rege yg kami let go...
gile2 mark down pny rege...
brp????...biarla rahsia...
..........
bdk nie student UTM shah alam..
so..x heran la kalo die still nk bargain rege
time nk byr..bkn x mo letak rendah lg...
tp tu dh stndrd rege die...
aku bleh jamin die bangga dpt D90 kami
sbb mmg kami jarang gune & still under warranty....hu3



GOOD BYE my LOVELY DSLR.....
sok...sek...sok...sek....


end

Baby Organic Spelt Pasta...

As salam

entry:menu baru...

Aritu lps amik Qaisara dr taska aku ajak hata g ZCold Storage Wangsa Walk tuk survey2 mknn Qaisara...saje nk try organic pasta tuk my Qaisara...eh3

so cari punya carik...punya carik jumpa la ape yg aku carik...(brp byk carik da.....)
organic spelt pasta for age 10mths+
tomato pasta paste
olive oil...


.............................
aku baru buat skali jer..tp respon dr my Qaisara -ve...xtau la np xmo plk...mgkn aku kene wat style lain plk kot...hu3

nnt dh try new style aku update k...



end

love bite.....

As Salam

entry:kesian...

Ok...jgn pk yg love bite tuuutttt...ok...

nie love bite yg my Qaisara dpt dr ntah mane...ntah semut ker..pijat ker...or ntah ape...
merah2...siap kalo nk mnggaru tu my Qaisara x garu gune tgn lg sebelah...tp dok gosok kat mane2 tempat yg die rase syiokkkkk!!!! releasekn rase gatal tu...kat baju aku & hata pon jadi ok...

ksian my Qaisara..

kami bwk g klinik pusrawi sbb dkt dgn umah & rekod pon dh ade...doktor ckp mgkn kene gigitan serangga yg ntah dr mane...mgkn dr umah or taska...tp mase hari sabtu lg aku dh nmpk merah2 nie but its come more shining & big when she garu2 it...hu3

aku xmo tuduh mane2 pihak..mgkn jgk umah aku...tp sumpah umah aku xde semut yg membahayakan...kalo setakat semut hitam tu boleh dikira brp ekor...tu pon kalo2 tersesat sbb aku mmg letak racun semut...

tu mcm kene "love bite" dgn semut api yg merah tu..x pon ade lg 1 semut yg kecik tp skali gigit...aku pon bleh rase gatalnyer...eh3

then now aku dh bg cream time my Qaisara nk tdo...kalo dh letak tu kami kene balut tgn my Qaisara dgn bandis...risau kot2 my Qaisara gogok mate ke ape ke...

skrg alhamdulillah lengan my Qaisara dh ok dh...tp aku still bubuh cream tuk make sure btol2 sembuh....



end

Cuci - Cuci

As Salam

entry:cuci2

aritu tetibe my che mek jumpe her mickey kat bakul dlm bilik mnjahit...actually mmg kami sorok that toy sbb Qaisara selesema..tp dh asyik pegang & xmo lepas so kami decided tuk bg but after wash...eh3

xde la masok smp masok dlm washing machine...aku just sembur febreez jer..hu3
mickey yg dimandikan...eh3

ini la gelagat my Qaisara...berulang alik jgk la die ke slinding door tu tuk tgk bile la si mickey nie nk turun...ha3




end

SEGMENT JUST GOOGLE IT- AZURIN RAMLI

As Salam

entry: jom mule...

eh3..dah lama x join contest/GA or ape2 yg melibatkn pemenang dlm blog nie...tetibe rase tergerak nk join this segment sbb you JUST GOOGLE IT... x yah nk pening kepala pk kan???hu3
so i feel so happy to join this segment...

senang aje syarat2 die..korang klik sini : SEGMENT JUST GOOGLE IT- AZURIN RAMLI

here is mine... =)

Nickname :
Age :
Hobby (s)
I Want To Be :
I Love To Eat :
I Wish I Can :
have a :

who knew it?


Kalo Free bleh la join segment nie... =)

hadiah ?
# TOPUP 3orang entry yang paling BEST & KREATIF
(kalau ramai yg join,aku up lagi bil. pemenang)
# aku FOLLOW blog siapa yg join, tak kesah menang ke kalah
# aku buat bloglist khas untuk segment nie.
# insyallah traffic korang pon boleh naik

SYARAT ?
2. copy banner atas tue,link kan sekali kat entry nie
3. buat entry dengan tajuk SEGMENT JUST GOOGLE IT- AZURIN RAMLI
4.masuk kan SYARAT sekali dalam entry korang tue
5.hantar link entry korang kat komen box aku kat entry nie.




end
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top