About

Wednesday, October 31, 2012

Wordless Wednesday

As Salam

entry : MISS HER A LOT


Ya Allah..
Allah sahaja yang tahu perasaan aku skrg nie....
Moga Allah beri aku kekuatan utk hadapi Dugaan drNYA...amin

end

Victoria Secret @ One Utama...

As Salam

entry : spot baru

Smlm aku berkesempatan berjimba2 tenangkn hati yg rindukan my Qaisara...haha

Skali time berjln2 "window shopping" tu ternmpk kedai yg slama nie aku just tgk product die online jer....

VICTORIA SECRET

terus tarik hata jejak kaki ke sane...skali ade promo la utk cologne dieorg...affordable la dgn product tu...eheh..b4 dis ex opismate aku jual pun rege lebih kureng je dgn rege kat kedai nie...eheh

Terus req nk bli....REQUEST sajo..bkn amik terus ok...pitih tu ade..tp ade mende lain lg yg lebih penting...haha

Okies...byk bauan yg memikat hati aku nie....eheh


end

Monday, October 29, 2012

Hangus & Kering....

As Salam

entry : myself

Time my SIL yg kat Putrajaya & Ganu blk KB..both of them ask me...

Kak Cik : "Za...bakpo napok lg KERING????"
Kak Nik : "Za...bakpo muko napok HANGUS???

2 soklan yg aku sndiri x dpt nk jwb...

KERING tu mgkn sbb byk mende yg aku kene Fikir & Settlekn..so time mkn tu mmg mcm tunggang tbalik siket & hati ade sikit terganggu...

HANGUS tu..is kulit muka aku....aku sndiri pun x sure knp boleh HANGUS...nk kate duk bertenggek bwh matahari x jgk kot...tp ntah la...huhu

Hata pun perasan jgk dgn KEKERINGAN aku nie....eheh
So from now onwards he just let me eat anything I want as long as I get back my old weight...haha...mcm mlm td kat RNR Gambang pun..pkol 1am kot aku bantai mkn nasi puth + telur mata + sambal ikan bilis ++ roti kacang...lapar gile...

Gonna MISS my Princess this week...
Tp aku & hata buat nie smua utk kesenangan my Qaisara pd masa depan...smoga perjuangan kami dirahmati ..amin..

boleh la pulak camera tertinggal kat KB...sedeyyyyy!!!!

end

17hrs....kebas.....

As Salam

entry : jammed tahap gaban...!!!

Smlm pkol 9am aku cube kejutkn my Qaisara dr tdo sbb kami kene gi billion utk bli susu & pampers...a day b4 (hari raya haji) aku dh btau my Qaisara something...smp ke sudah my Qaisara xmo bgn dr tdo..smpkn her cousin hafiy kene masuk bilik kami utk kejut then baru my Qaisara celikkn mato...eheh

Okies....
Actually aku kene ikot hata gi KL sbb ade job penting kene settle..nk naik public trnsport mmg harus la xde yg available disaat2 akhir nie kan???so nk xnk kene jgk temankn hata drive...

Pkol 12pm aku & hata grk dr KB with my SIL yg kat Putrajaya tu...we are heading tu LPT highway...tp jemnyerrrr nauzubillah...4jam pun kami still kat dlm negeri KELANTAN...jammed giler bab punyerrr...

pkol 7pm baru jumpe laluan ke highway LPT...singgah solat kejab kat RNR yg x cukup sifat..surau pun nan ado..kene la solat kat atas rumput...kat situ pun jammed jgk...skali highway ke LPT tu dieorg TUTUP..aku xtau la ape motif dieorg tutup..nk pedajal org2 KLATE kot..eheh...

Pkol 9:30 kami baru dpt lps exit ke Bandar Al-Mutakif Bilal Shah...(betul ke..ejaan??)kete gerak mcm siput jgk..siap ade yg potong Q..hablau btol...dh la radio kete tetibe x jumpe2 channel...dgn kiri kanan ladang kelapa sawit..kene la on mp3 dr phone sony aku...

pkol 1am kami benti kat RNR GAMBANG sbb hata dh mngantuk tahap nk tersengguk2 sbb jln jem ++ gelap...silau dgn lampu kene dr arah depan...then jammed nk mampus tahap rase duk dlm microwave mngadap jammed nk ke TOL KARAK...ya Allah...mujo la TNG ade balance RM6.20..dpt la skip jammed kat TOL KARAK yg RM3 tu...kat sane pun dh pkol 4am...then nk ke TOL RM5 tu memula mcm slow jgk la kete..tp lama2 dh ok..Alhamdulillah x jammed...

Pkol 5am kami smp putrajaya umah my SIL...mmg flat giler rase bdn...rase mcm nk pengsan...jammed gile..stp pelusuk nk kluar dr kelantan jammed truk...

2day plk pepagi dh kene kuar dr putajaya...now kami tgh isi perut..lapo...haha

end

Happy 2nd Bday - My Lovely Qaisara

As Salam

entry : my Qaisara

1st of all...b4 aku story mende2 lain...aku nk ucapkan happy bday to my lovely Siti Qaisara...dh 2 tahun dh umo che mek aku nie....dh clever mcm2 mende...eheh

Alhamdulillah on Saturday we had a simple bday celebration for her & her cousin hafiy...

Segala gambo aku akan update nnt ek...mood the wengggg lg nie..haha



Smoga my daughter akan jadi anak yg muslimah & byk lg doa aku utk my Qaisara...huhu


end

Thursday, October 25, 2012

SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA 2012...

As Salam

entry : raye wehhhhhh

laporan trafik - 4:30pm - khamis 25/4/12
Arini my SIL blk KB..gerak dr Putrajaya 10am but now still @ Kuala Lipis..wallaaweehhhhhh!!!!...jem giloss!!!!!

Dikesempatan ini aku rase bersyukur sgt sbb masih berpeluang utk menyambut Aidiladha tahun ini....

Maafkan andai ada silap & salah spanjang berkecimpung dlm dunia blogging nie...eheh

to those yg blk kg..x kire journey dekat ke jauh...semoga slmt smp & slmt blk ke destinasi...amin...

Raya mood activated...
time to be with my lovely Qaisara & family...huhu


end

Bday Present...

As Salam

entry : my Qaisara

Alhamdulillah...berkat merewang smp ke pkol 12tghmlm td...aku & hata berjaya dptkn bday present utk my Qaisara...hoho..xde la seberapa sgt..tp aku & hata cukup puas hati...bcos it was 4 our lovely daugther..eheh..

Esok b4 subuh my PIL, aku,hata & my Qaisara akan gerak ke pasir mas (umah kak ipar my SIL) sbb acara aqiqah tu dbuat disana...aku & hata decided utk amik 1 bhgn lembu bg gantikn dgn seekor kambing...++ 2 org my BIL & SIL pun amik 3 bhgn utk korban...they said kat sane meriah sbb lps sembelih & mlapah, akan buat sikit knduri kesyukuran then baru blk umah..

means...esok kami akan braya kat pasir mas la...huhu...ok la...

Smlm singgah kedai serbaneka utk bli :
- banner plastik
- ballon
- trompet mini

Mknan.. :
- nasi beriyani + lauk daging aqiqah my Qaisara - from my MIL
- kek - tempah kat muhibbah - amik sabtu pg pkol 10am
- cookies by my SIL- utk bg kat bdak2..kalo ade yg dtg..eheh

My SIL yg kat ganu tu pun blk jgk..she said nk join skali celebrate bday anak bujangnya merangkap cousin my Qaisara yg beza umo 2 bln sajo...aku x kesah..lg meriah...eheh..present for Haffiy pun kami sempat blikn smlm...huhu


ok la...
nnt ape2 aku update lg yer....
mngantuk wehhhhhhhhhhhh...haha

end

Monday, October 22, 2012

Final Piala Malaysia..part II

As Salam...

entry : Trable champion...

Fuhhhhh...Alhamdulillah akhirnya berjaya mngopi gambo dr FB..eheh

Layankn gambo aye yer....huhu
B4 masuk stadium...
layangkan rm2 utk sticker nie..eheh
Our tiket...
Hasil tepekkan kiri & kanan...huhu
bergambo b4 hujan...
View from our seat..
Layan geng ATM bergendang smp x igt
waktu maghrib... 
time nie baru lps hujan...
Lautan MERAH...haha
baru nk start....then nayanyi lagu NEGARAKU...
Geng ULTRAS...
FRU yg hanya mampu memandang gelagat team ULTRAS..eheh
Game dh start...
Hata with final result..
KELATAN - 3 , ATM - 2
Me after game...
muka berminyak mcm dh cukup utk mnggoreng...
haha

Ok...
Overall aku mmg puas hati gi game kali..both of them ( ATM & TRW ) mmg sama2 hebat...both of them main game mmg best giler...even both side ade yg mcm BERLAKON..tp ok la kan???eheh

Time nk balik rase seksa gile..pkol 12:30tgh mlm kuar dr perut stadium..then smp kat parking sume kete stuck..aku & hata bantai tdo dlm kete smp pkol 1:15am...pkol 1:30am gerak..smp kat uptown d/sara pkol 2:15am...kene makan sbb dr pg x sebutir nasi pun masuk dlm perut aku...smp tmpt mnginap pkol 4am...tdo smp pkol 10am..azan subuh pun x sedar...eheh

Ape2 pon tahniah buat TRW...ATM pun patut bangga sbb they just a FOOTBALL CLUB..tp berjaya masuk final kalahkan team lain yg wakil negeri masing2..kan???


end

Final Piala Malaysia....part I

As Salam

entry : gomo kelate gomo...haha

Okies....
1st update on monday morning is my best memory ever on Malaysia football...

Seperti yg dijangkakan..
On satuday...aku & hata smp kat stadium Shah Alam on 2:45pm...Jem yg amatttttttt kat TOL SHAH ALAM....pdhal nk bayo rm1.10 je pon...yg pasti sbb aku XDE TNG...haha..b4 masuk perut stadium aku sempat menepek sticker kelate ke PIPI...merah jgk la pipi time nk cuci smula..haha

Pkol 3:30pm kami dh bersesak siket masuk ke perut stadium....Ya Allah...that time penuh HOT SEAT kat stadium nie...aku x tau la dieorng nie masuk pkol brp & gate tu bukak pkol brp...

Last2 kene brganjak jauh siket sbb nk elakkn dr kene hujan...huhu

Alhamdulillah spanjang game xde perkara yg x diingini berlaku...

Sgt happening & penyokong semua sporting...Kebetulan plk geng ULTRAS duduk kat seat bwh, sbaris dgn seat kami...so jantung tu mmg sentiasa dup dap..dup dap...dgn gendang dieorg..hoho

Gambo aku x sempat lg nk update...nnt dh ok semua insyaAllah aku update semua story termasuk yg time SEMI FINAL dulu ek...

Ape2 pun....
TAHNIAH TO THE RED WORRIOR...eheh


end

Saturday, October 20, 2012

FINAL - PIALA MALAYSIA

As Salam

entry : gomo kelate gomo..!!!!

Hata yg skrng nie mcm fanatik gile dgn bola..telah membuat keputusan drastik dgn bli tiket ke GAME itu smlm....haha

Smlm dgn sesat larat mencari seksyen 15 shah alam area karangkraf semata2 nk amik tiket yg dibli oleh mmbr hata...

Aku rase mcm x pecaya je kami skrg nie ade kat KL & tiket FINAL PIALA MALAYSIA is in our hand..haha..Already planned with hata's friend..ptg nie pkol 3pm kami jumpe kat stadium shah alam..he said kene gi awal utk elak jem & berebut2 +++ PARKING...

nnt ape2 story aku update lg ek...
Akan aku storykan cite2 lps yg masih tergantung...eheh


end

Friday, October 19, 2012

3 per 10...

As Salam

entry : syukur yg AMAT...

New Life begin....
Alhamdulillah...Masalah ke-3 aku & hata, kami dpt settlekan walaupun mmg jangkaan yg sgt jauh melencong...

Tapi aku yakin yg Allah akan bg yg lebih baik pd kami dimasa depan...huhu

Final Game PIALA MALAYSIA esok hata ajak aku gi stadium shah alam...bunyi mcm x logik aje kan???..story sparuh akhir pun x kuar2 dh cite bab FINAL...haha

Aku rase mcm malas nk pegi..tp kalo dh disponsor pergi & balik...

I FOLLOW!!!!!!....haha


end

Wednesday, October 17, 2012

2 per 10...

As Salam

entry : Alhamdulillah

Alhamdulillah...Alhamdulillah...Alhamdulillah...

Itu aje yg mampu aku ucapkan skrg...
2 perkara besar dh berjaya aku & hata settlekan....

Esok kami akan menanti perkara besar yg berikutnya plk....
Aku berdoa smoga Allah permudahkan urusan penting kami nie...rase lenguh dh saraf2 otak aku & hata memikir...huhu



end

Tuesday, October 16, 2012

Kepala Makin Wenggg....

As Salam

entry : serabut wehhhhhh

Owwhhhh....
This week aku rase mcm nk give-up settlekan perkara yg berat nie...tp live must go on...kene hadap jgk...aku berdoa smoga Allah permudahkan urusan aku nie..


amin

end

Friday, October 12, 2012

Kepala wengggg....

As Salam

entry : tragedi Oktober part I...maybe...

Adoiiii...kepala tgh wenggggg..ting tong....pung pang....skrg...

Byk mende nk update tp terpaksa aku HOLD sbb ade mende lain yg lebih penting kene settlekan...Walau hari2 hadap netbook..tp nk bukak tap utk update blog mmg xde peluang langsung...nk transfer gambo time game Kelantan VS Selangor aritu pun x tercari USB cable..haha..

Harap2 by Nov nie dh boleh settle semua...kalo x semua pon...yg berat2 dh bleh diringankan...Amin...

Mcm2 berita aku terima & buat lps entry dulu...rase mcm nk tercabut lutut & jantung berdegup laju mcm lari pecut 100m tiap kali dengar berita2 yg mcm2...

But I'm still not ready to tell about these things...
Biarla dh settle semua & hati ade rase tenang siket nnt baru aku update...huhu



end

Monday, October 08, 2012

Mengomen Sokmo...haha

As Salam

entry : budget bagusssss

Okiessss...
Memlm nie entry nk mngumpat siket...haha

Bkn ape...tp aku rase dh kureng respect kat sorng hamba Allah yg dh bertitle "PTD" nie...haha

1st....
Time Budget 2013 kuar...OF COURSE org2 gomen la yg happy & HARUS la org2 yg keje swasta akan putih mate sokmo..gaji naik x seberapa...tp harga brng naik mcmkn org2 SWASTA nie kejenya mkn maggi + air suam everyday...kannnn????..OF COURSE la org2 keje swasta yg berCOMPANY BIASE2 nie merungut....kannnnnn???..tp bdk PTD nie...pantang org SWASTA petik sikit cite ttg gaji + bonus yg org gomen dpt...melenting kalahkan org pompuan...siap boleh letak statement kat FB yg die pon penah keje SWASTA...x stress + dpt bonus 2X stahun..x mcm keje gomen stress...bla...bla..bla...
Aku nie pon rase jgk tempias2 budget 2013 nie..tp aku nk mngamuk sakan or nk letak status rase x puas hati kat FB pon NO USE...kite nie org2 biase je..diamkan sajo..hadap la slagi boleh...pd aku...kalo ko kuar2 blajo dpt keje best & company BAPAK pny gah..harus la ko dpt bonus 2X stahun...kalo mcm aku dulu???nk naik gaji 10% dr basic pon termegah2 keje...IGT X PENAT & X STRESS KE???..semua tmpt keje ade stress & mcm2 ragam...kalo ko rase ko penat keje kat GOMEN...WHY still melekat kat gomen???blah laaa...xmo kan????sbb ape? sbb ko mmg tau yg gomen tu sah-sah dh secure...tp pd org2 yg x berpeluang nk berkecimpung dlm dunia GOMEN nie..harus la kadang2 rase mcm di-anak tiri kan....so mesti la mcm2 perasaan yg dieorg rase..Jgn nk mngomen kalo ko x pernah ada di bawah...Kalo penah pon ko kene igt sebawah2 ko pernah duduk...ade lg hamba Allah yg lbh bwh dr ko...

Then td die bwk kuar statement yg rase rase..."KO NIE DH MELAMPAU"...haha
X CAYA??? bace la statement org PTD nie...
  
Setakat xde arah KIBLAT ko nk kecoh???haiiiyaaaaa....
Mcm nie ke attitude org yg berpelajaran & berkerjaya??? Ape yg ko cube buktikannn??? Negeri yg dilabelkan as SERAMBI MEKAH tapi x terapkan penampalan sticker arah kiblat disetiap hotel???mcm tu??kalo negeri lain...rase2 ko akan buat statement mcm nie x???..Adakah kau nk cuba buktikan yg ko tu SEMBAHYANG CUKUP 5 WAKTU???...org baik x kan kata/tunjuk diri dia baik...tp org yg x berapa nie yg biasanya akan tunjuk baik sgtttttttttt....Ini la masalah kalo org dh terlebih PANDAI...brckp dh x pandang kiri kanan depan or blkg...ikot sedap mulut jer....


Ok la...aku dh mls nk "mengomen" byk2 sbb aku nie pon bkn perfect sgt...tp kita kene fikir batas2 berstatus kat mane2 laman SOSIAL...silap2 hari bulan boleh buat org mnyampah & sia2 aje blaja tinggi & kerja bagus....tapi letak status x habih2 nk mnceritakan kekurangan org & kelebihan sendiri...nk unfriend member...eheh...jadi..abaikan sajo...aku comment pon nk kasik die bukak mata & pandang kiri kanan sikit...eheh


end

Thursday, October 04, 2012

Apakah?..Adakah? & Bagaimanakah??

As Salam

entry : confusion..eheh

Okey.....
3 hari x update blog nie....dlm masa 3 hari ni mcm2 perkara dah jadi...

Kadang2 aku rase otak aku nie mcm dh nk jem sbb terlalu memikirkan mcm2 perkara yg jadi mcm peluru nie...

Lps satu-satu perkara Allah bg dugaan b4 aku dpt yg terbaik...

Otak aku mcm nk jem sbb 3 hari dok fikir :
Apakah langkah yang aku amik nie???

Otak aku mcm nk jem sbb3 hari dok fikir :
Adakah langkah yg aku amik nie betul???betol???betoi???

Otak aku mcm nk jem sbb 3 hari dok fikir :
Bagaimana aku nk melangkah dgn langkah yang aku amik nie??boleh ke aku atasinya???

Mlm td aku btau pd hata hati sebak rase mcm nk nangis...tp bile try nangis air mate x keluar plk...haha

then he said :
"Kita x bleh rase ralat dgn ape yg dh jadi..kalo kite rase mcm tu, maksudnya kite x redha dgn ketentuan Allah..Kalo kita redha & merelakan..InsyaAllah Allah akan bagi ganjaran lain yg mesti lebih baik..kalo kite x redha, mcmane perkara baik yg lain nk dtg???..

mcm contoh tgn kanan pegang madu, tangan kiri pegang racun..pdhal ada madu lain yang sedang menunggu kita..kalo kite x buang / lepaskan racun yg memedihkan kita tu, mcmane kita nk merasa madu yg lain???

lps tu aku rase mcm...hhhmmmmmmmmmmm...mgkn betol / mmg betol...
fikir-fikirkanlah....

end

Monday, October 01, 2012

Ganu Update II

As Salam

entry : activity @ ganu

X byk activity yg dpt dbuat kali nie sbb aku dh mind set dtg sini sbb exam..so mmg xde plan yg grand2 sgt..haha

Lps maghrib(sabtu)...aku, hata, yie, hayyin & my Qaisara gi mesra mall...duk memikir nk mkn ape as our dinner...last2 kami masak burger ayam...
Homemade Chicken Burger..huhu
 _____________________________________________________________________
Lps mkn mlm baru la aku terhegeh2 nk solat isyak..huhu
Biasanya kalo time solat mmg my Qaisara akan ade kat sblh...
tp dsbbkn terlalu bzzzzz with her sepupu...
so aku x ajak la my Qaisara solat skali...
then lps aku abih solat & masih bertelekung...my Qaisara masuk bilik
& carik tudung aku...
|

|

|
Hasilnyaaaa
 She was wearing my tudung & do this...sujud!!!
Ya Allah...rase nk mnangis aku tgk...
After done a few step she liked duduk antara 2 sujud & do this....
again....aku rase nk mnangis...
Ya Allah....aku bersyukur sgt...
tetibe rase nk blikn mini telekung buat my Qaisara....huhu
(ini bkn nk show off ye..tp aku nk story progess my Qaisara...
aku tau anak org lain mesti lg advance dr anak aku yg umo sebaya..haha)

___________________________________________________________________

Esoknya..(ahad)..pkol 10:10am kami gerak blk...Layan action my Qaisara & her cousin haffiy...eheh

 Pesen ape la menepek kat blkg bergambo???

Then igt nk singgah lg bli satar buat mkn dlm kete..tp sedeyyyy x bukak lg time pkol 12tghari tu....benti kejab kat Kuala T'ganu buat susu my Qaisara...

Singgah kat JABI,SETIU T'GANU utk pekena satay Mastura

Layan....
Lapo pny pasal...kami abihkan 60 cucuk...
aku = 10 cucuk, Hata = 19 cucuk, Yie = 10 cucuk, MIL & FIL = 21 cucuk ...haha
Ok la mkn kat sini...
5 btg rm3...
Tp aku lbih prefer kat kedai yg b4 dis...
but smlm kedai tu tutup plk....

Itu la story GANU & SPA aku....eheh
Layannnnnnnnnnnn....

end

Ganu Update - I

As Salam

entry : S.P.A

Okies...Straight to da point sajooo..eheh

Pkol 7:20am kami 1 fmly gerak ke ganu...pkol 9:30am singgah mkn kat tmpt yg kami gi on FEB lps... =)
Layan ikan goereng tepung & udang...
My nasi tumpe...
sedappppppppppppp....haha 
My Qaisara yg mngamok time dlm kete....huhu
Berposing b4 teruskan our journey to T'ganu...
Aku baru perasan bhw kedai yg kami mkn nie
bertentangan dgn Pulau Redang..(yg dlm kotak merah tu)
Kalo nk gi keje ke jeti kat Merang...
Dlm stgh "jang" jgk nk smp sane..huhu
 (info from owner kedai..eheh)

______________________________________________________________________________
Smp umah my SIL...mmg penat gilo...
 Then mlmnya harus la aku study ape yg patutkan..eheh
Then aku x sure la ape yg 2 org sepupu nie buat...
Nk main ape pon aku xtau la sbbnya dlm bilik nie mmg xde toy...
saje je nk mnempel study skali dgn aku..haha

___________________________________________________________________
Esoknya (Sabtu)..lps subuh, around pkol 6:40am aku, hata &yie gerak gi Marang...kene gerak awal sbb our journey nk kesana amik masa dlm 1 stgh jam...so pepagi lalu kat terminal pertonas...so nmpk ini cerombong api...siap ade warning x bleh snap gambo..tp aku snap jgk dr dlm kete...gile jakun kan????haha
 Api die mmg kuar dgn tekanan yg kuattttt...
Sekuat tekanan yg aku rase spjng perjlnan kene PLT(Pusat Latihan Telekom) Rusila,Marang..haha

Pkol 8:30am kami smp PLT...hata just drop by aku jer sbb x bleh nk tggu...lgpon mmg sangap la nk mnunggu aku abih exam..haha..so they go tu Kuala Terengganu sementara nk tggu aku abih exam...

Alhamdulillah...aku bleh jwb soklan2 dieorg..Ilmu yg di-study last minute kuar la plk..haha..Tp ade jgk yg aku jwb dgn tawakal...haha

Pkol 12:15pm aku kuar dr perut examination hall...mujur la duk kat blkg siket..so xde la malu kalo kuar awal...eheh...kuar2 hata dh ade kat luar tggu..

B4 gerak blk aku ajak hata singgah bli SATAR...(x sempat amik gambo..sbb lapo..eheh)...Kami bli 4 btg...1 btg rm2 & ade 5 satar...aku siap btau brother tu tlg asingkan 1 btg sbb aku nk sebat sumbat dlm perut time dlm kete nnt...hoho

Smp umah pkol 2:30pm..lps solat aku tgh my Qaisara tgh tdo...then aku & hata join setilam tdo skali..haha


end