Turn ON Back...

As salam

Entry : setelah sekian lama

Okies...
Hari ini aku rase brsyukur yg amat sbb dh dpt kembalikan perkhidmatan blackberry aku yg dh lama jgk la kirenyer trperuk kat dlm beg sbb bateri dh kembong sbb trlebih bg kuasa letrik...ha3

Now I can start ONLINE like mcm kat netcare dulu...hu3

I also can start update my blog frequently..bcos I can update my blog kat mane je aku berada..ho3

End
~Silent But Deadly~

It's Happened Again - 13hrs

As Salam

entry : Jem x bersebab...

Jumaat aritu aku & hata blk KB..xde aktiviti sgt sbb we just spend our time with my Qaisara.On sunday (smlm) kami kene gerak awal blk KL sbb ade mende penting kene settle kan..ape mende? nnt aku story kat entry lain..eheh

Smlm kami gerak dr umah pkol 10.30am...then smp kat area tol Karak tu dh start jem..aku dh naik lemau smp tersengguk2 + mate mmg x bleh control nk tutup...

Jem yg ntah dari mana puncanya pun aku xtau...terlalu byk kete sama mcm time blk raya haji lepas...

Then kami terpaksa singgah kat Petronas Genting Sempah utk isi myk..(dr full tank jadi 2 bar je yg tggl)..tu pun kene beratur...almost 30mints...

Then lps isi mnyk..jln ok siket..tp start blk JEM time dh nk smp tol Gombak..gile sangap wehhhhhhhhh...
Dr pkol 10.30am....smp umah pkol 12tghmlm...naik kematu montot kering aku...haha

Ramai jgk yg berenti kat tepi2 highway same like last month time raye haji lps...ramai jgk yg bukak boot enjin sbb panas...same like us tghari smlm...tetibe je temp. kete naik dr 3 ke 4 bar...berenti la kat masjid...utk coolkan kereta & coolkan diri dgn solat..haha

Tp yg pasti JEM smlm bkn la sbb accident ker...kete rosak kat tgh2 lorong ker...aku rase mgkn sbb ramai sgt rakyat jelata blk dr brcuti / nk pergi bercuti...eheh


smp umah mandi, solat & terus .ZZZzzzzz

end

Ideas for Anniversary...eheh

As Salam

entry : eheh

Okies...
On thursday next week 29th Nov 2012 genapla 4 tahun usia perkahwinan kami...eheh

Oleh kerana Allah dh berikan kami rezeki lebih siket bulan ini...

Maka aku dh kasik 1 game pd hata...We exchange our Anniversary Gift....eheh
Aku btau hata...aku x kesah berapa pun harga present tu janji on our anniversary day tu nanti kami exchange gift memasing...tp kene gi bli sendiri2..x bleh gi skali...aku bli present utk hata & hata bli present utk aku...huhu..Aku bg idea gitu sbb ade masenya kadang2 aku kene hala ke utara KL & hata ke selatan KL..so y not kite curik siket mase utk carik present tu kan???haha...kalo hata bg selendang dari muaz textile tu pon aku terima...eheh..

Okey...
Skrg aku tgh memikir nk blikn ape utk hata...
Tp just bleh start survey on next monday sbb hari ini lps hata settel job dgn client around 6pm, kami akan zoommmmm...ke KB..Ikut t'ganu ok...huhu

Lets counting - 3 days left after tolak today, satuday & sunday..huhu

Semoga Allah perkenankan niat baik kami nie..huhu
Alangkah bahagianya kalau kami bleh celebrate skali dng my lovely Qaisara..huk..huk..(tetibe emo)


end

Kebizian & Kesakitan...

As Salam

entry : 2 in 1

Alahai...dh smggu lebih x update blog...rindu tp xde ruang utk update..eheh

Okies...skrg 2 title diatas melanda aku...

Ke"bizi"an...
Disebabkan ade beberapa perkara yg melibatkan angka2 & aku terpaksa kesana & kemari membantu hata...maka kebizian telah melanda diri aku lantas menghalang kegiatan mengupdate blog..eheh

kesakitan...
Okies..ini yg aku nk story panjanggggggg..panjangggggg...haha

1 day...my "sombong" cousin dgn berani meng"offer" 1 produk yg konon2nya mampu pulihkn my MAK...dgn angkuh suruh aku & kakak2 aku bli this product konon2nya bleh pulihkn my MAK yg xde energy...sakit gile hati aku dgr wehhhhhhhhhh....

Aku x kesah kau nk offer...Tp offer la baik2..ni kau offer mcmkn family aku ni ko budget mmg x mampu nk bli...so once ko dh bli...nk x nk our family kene jgk byr...mcm cabai ok...(mcm mmg sengaja jer nk mencetuskan gunung berapi antara kami adik-beradik) lps tu bleh plk ckp "actually kiteorg adik bradik dh plan nk tlg blikan...tp x sangka plk u all x bleh byr.."..kalo ko nk kongsi dgn adik bradik ko..just buy it..yg mnt duit dgn kiteorg tu apehal???..mmg fmly aku x mampu nk bli produk tu sbb diluar kemampuan...tp kalo aku sndiri mampu nk sponsor pun aku xkn bli dr kau...dasar keluarga yg talam 2 muka...nk dilayan mcmkan org2 kenamaan...pdhal org biase2 jer kottttt...

Mmg la ubat tu utk my MAK & NOT YOUR MAK...tp kene la pikir tahap kemampuan keluarga kiteorg..bukan nye income kami adik bradik nie berkepuk mcm fmly ko...

Kelmarin my k.yang kol tny ttg nk collect duit utk byr sbb mende dh ade...aku x kesah nk kuar duit memandangkan duit time keje dulu ade lg tggl saki baki..haha...tp ntah mane silap ckp my k.yang..tetibe die kene tempias amarah aku to my "sombong" cousin...haha

Actually aku dh lama bsabar dgn fmly dieorg nie...tp aku mls nk amik port sbb makin dpikir makin sakit hati...cukup la sekadar aku pandang sebelah mate aje mcmane dirog treat fmly aku..aku nie anak bongsu..sape la yg nk dgr ckp bdk bongsu nie kan???haha

At the same time...dh nk end call with my k.yang kelmarin..aku mnt tolong my k.yang smpkn pd cousin aku tu..PLSSSSSSSSS...jgn offer ape2 product yg dluar kemampuan kiteorg...disebabkn perkara nie..adik beradik aku mcm dh nk bertekak aje...so utk elakkan keadaan jadi makin worst..(hopefully not)..better we ask them to shut their mouth & just do their own bisnes.

X payah la nk tunjuk baik sgtttttt...
Kalo korng baikkkkk sgt apesal arwah opah aku xmo duduk umah korang??? Arwah opah duduk umah my MAK smp akhir hayat dia..Walaupun kami x berapa rapat, tapi aku mmg x kesah arwah duduk dgn kiteorg sbb aku tau APE SEBAB arwah pilih duduk dgn kiteorg...Paling langsat skali is time nk tggu van jenazah smp utk ke tanah perkuburan...ade ahli keluarga korang duduk temankan jenazah??? NAN ADO okey....

Aku yang peknen 5-6 bln time tu & my kakak je yg setia temankan arwah opah...nk kate korang sibuk..xdenya...aku tgk ko bleh plk duduk skali dgn jiran2 yg dtg..mcmkan tetamu..pdhal yg dh meninggal tu nenek ko jgk..bkn nenek tiri ok...

So kat situ aku dh bleh tau ko ni baik tang mane sebenarnyer???


Okies...
Aku malas nk membebel membuka pekung didada byk sgt...
tp ade aku kesah???
ini blog wa punyerrrr ma...hahah


end

Perencah Nasi Briyani - Maggi

As Salam

entry : testing...testing...

Arini aku & hata plan nk masak nasi ayam...kononnya...tp x jadi bile ternmpk perencah Nasi Briyani...nk masak yg heavy2 x bleh sbb xde kelengkapan..kalo nk bli pun xde fridge utk smpn brng...so bli mmg stok abih arini jgk...haha

Kami gi TESCO ampang lps lunch kat Ulu kelang....ramai btol umat kat TESCO...al-maklum la..arinikn cuti...

So layan step kami masak gune perncah segera nie yer...haha

bahan2 yg diperlukan...
 - beras - 2 cawan utk 1 pek
 - Marjerin / mnyk sapi...(aku gune marjerin Daisy..senang...yg lebih bleh buat calit kat roti..haha...
 Kismis
Ayam
Perencah Nasi Briyani - Maggi

Step....
harus la ikot sajo step yg tertera diblkg pek...haha


STEP : 1
panaskan / cairkan maerjerin...
dlm 2 - 3 sudu besar

STEP 2 :
Tumiskan paste Nasi Briyani...
Tumis smp naik bau... 

STEP 3 :
Masukkan Nasi, Ayam & Kismis
Gaul2 dlm 2-3 mint...
Kemudian masukkan air...
(aku x tau byk mane air tu..sbb aku sukat air smp 2 ruas jari telunjuk..) 



HASILNYAAAAA...
Haha....
Alhamdulillah mnjadi walaupun mcm x cukup bahan...
but for 1st time...is consider mnjadi la kannn..haha


end

Congratulation...my Schoolmate...

As Salam

entry : cinta 15 tahun

on 10/11/12 yg lepas my school mate nikah day...both of them is our school mate since form 1 lg...yg asben 1 kg dgn aku & yg si wife pun same2 kenal time kami form 1 lg...huhu

Alhamdulillah jodoh dieorg panjang & dh slmt diijabkabulkan...

Next week is their sanding day....mmg next week aku & hata x blk KB...tp x sure lg dpt turun PERAK ke idak...

Ape2 pun...slmt pengantin baru & smoga berbahagia hingga akhir hayat to both of my FRIEND kema & helmi

gambo aku cekau dr FB owner..eheh



InsyaAllah ade rezeki aku & hata trun Perak jumaat / sabtu nie...

end

LV & GUCCI VS KASUT BATA

As Salam

entry : pulang paku buah keras...

Hoho...
issue MAT YO masih lg ade sisa2...tp aku baru nk update...sbbnya...kebiziannnnnnnnn...haha

Ok..pd aku..kite jgn la jd mcm lupe daratan sgt..jgn sbb org tawar byk gilerrrrrrrrr...ko dh pandang sblh mate jer risiko2 yg akan ko & KAFA kene hadap...

As TRW.net said...
"Kalau nk pakai brng branded mcm LV & gucci...jgn la harapkan harga spt kasut BATA"...eheh

Mmg btol pon ape yg dieorg kata...
MAT YO is the best player...so mane mgkn KAFA nk let go gitu jer pd YG MEMINTA...dulu siap buat press conference kate sanggup bayo...tp bile KAFA kuar list down harga ko xmo bayar plk..then bile Anwar Musa blk..terus senyap...MOTIF???

Aku nie x pandang sgt ttg undang & urusan jual beli player...
tp kite cerita dr ape yg kite nmpk & itu la komen yg akan kite bg...kan???

end

My Qaisara 2nd Bday...

As Salam

Entry : Bday update

Even mini party nie dh nk sebulan...tp ade aku kesahhh???haha

Event nie spatutnya bermula lps ZOHOR...tp ade jgk tetamu yg mcm x paham bahasa dtg pkol 12am...mmg kelam kabut la kami nie buat tepek sini & sana...smpkn aku rase mcm kartun sgttttttttttttt...

Ape yg diplan mmg x mnjadi....tp tetap kami jlnkn...mgkn ade hikmah die kot...eheh

Kami terpaksa buat 2 sesi utk brlaku adil & saksama...adil ker???eheh

Time nk amik kek...aku decided utk bli lg 1 kek as back-up..kek kartun biase jer...tp sedap jgk...eheh..aku x amik kek yg nombor2 tu...sbb mcm terbyk kalo smp 3kg...org yg dtg xde la ramai mane pun...huhu
 Celebrate with her cousin Hafiy...
Kek utk sesi pertama - tghari... 

Kek sesi ke-2
Punya la x cantiknya tulisan nama pd kek nie...sedey aku tgk...
tp nk buat camno..time amik nie...
org mcm ulat kat dlm kedai kek tu...
sabo aje la... 
 Tiup kek...eheh

Ade a few gambo yg aku x dpt nk upload lg...
Nnt kalo sempat aku update ok...



end

Perabih...

As Salam

entry : daging weh...daging

Dh 2 kali blk KB...
Tiap kali blk tu la kami duk mkn nasi lauk DAGING....bkn daging dr hasil Aqiqah & Qurban bahagian kami...tp dr sedekah org keliling umah my MIL...huhu

Sabtu aritu aku & hata decided lg utk bako daging tu...my FIL yg tlg pilih daging mane yg lembut utk dbako...Aku tukang bakar arang + jaga daging...HATA plk tukang TESTER sajo...sbb my Qaisara xmo berlekang dgn hata...haha..ok la..aku x kesah pun...daging tu kami potong nipis...so mmg cpt masak...ngam2 je..eheh

My FIL buat resepi marinate sendiri...sedapppp..haha


end

Hari Raya Qurban & Aqiqah...

As Salam

entry : Aqiqah...

Hoho...
Dh 2 mggu baru nk story...maklum le..kebizian siket...eheh

Okies....
Kami gerak dr umah ke Tanah Merah pkol 9am...(Lps solat Sunat Hari Raya Haji)...On de way tu my BIL terlanggar monyet yg mlintas jln x pandang kiri & kanan...Kami smp Tanah Merah around 10:30am...

Terus gerak ke tmpt sembelih Lembu...

Aku nie mmg jenis yg x bleh tgk byk darah...rase geli kepala lutut...so time hata. my FIL, BIL & SIL duk mngadap upacara sembelih tu...aku mmg duk jauh2...rase gerun plk tetibe..kan???

So gambo pun aku mls nk letak byk sbb gerun pny angin dtg...haha
Hata & My Lovely Qaisara b4 akad jual bli & Niat Aqiqah...
baju kurung nie aku bli kain kat kamdar...
then x smpt nk jahit time raye dulu...
Alhamdulillah la my k.cik sanggup tlg jahitkan...
so bleh la pkai time raye aritu..huhu

 My FIL yg tgh get ready utk melapah.... 
Lembu yg bakal disembelih...
Alhamdulillah daging lemu nie sgt lembut....


Lps settle sembelih..aku & my SIL blk umah kat Tanah Merah tu dulu sementara nk tggu kaum2 adam siap melapah...

Dlm tghari lps solat jumaat kami mkn ramai2...meriah la jgk...eheh

Alhamdulillah settle jgk tanggungjwb kami utk Aqiqah buat my Qaisara....

end

Latest From My Qaisara...

As Salam

entry : update

hari jumaat hari tu...kami telah buat lg idea yg x berapa nk center bile dh lepas maghrib baru decided nk blk KB..( nie gara job hata bli settel lg..)..

kami decided blk jgk this week sbb planning x blk next week sbb xmo dh beku montot duduk berbelas2 jam dlm kete mngadap jem...hukhuk

Alhamdulillah skrg almost stp perkataan yg keluar dr mulut comel my Qaisara dh mule proper...like...
-- anak meow...
---raksasa ( sbb kasik layan ultraman tiga..haha)
---ayah...meh sini kejab...(arahan utk ayah...haha)
--duduk sini..(bile nk tunjuk sesuatu..)

Okies....now my Qaisara dh pandai main cek wan -cek wan....time bday aritu my SIL hadiahkan set masak2...so itu la yg dihulurnya pd aku utk main skali...masak2..then suap2...tiup2 konon2nya panas la...haha

layan memek my Qaisara sambil tgk backkom & pocoyo..huhu



Miss HER so much...
muahhhhhhhhhhhhh.....

end

Friso - F.O.C Cartoon Towel

As Salam

entry : F.O.C from friso...

hari tu tgk kat tesco KB ade FOC towel kalo bli susu FRISO step 3 & 4 yg 650g*2...

Skali gi kat billion KB...amik koooo...
Every tin 900g FRISO step 3 dpt sehelai...haha
Aku plk mmg stock bli smp sbulan..so dpt la F.O.C 4 HELAI...eheh

Aku pilh moo 2 helai, frog 1 helai & duck 1 helai...smp umah my Qaisara bukak yg Moo...aku ok lg...skali blom smp aku smpn yg lain...udah diamiknya plk lg 1 yg FROG...eheh

Layan la gambo ek...

Lambakan kotak F.O.C from friso...eheh
Menggayakan towel FROG from FRISO...huhu

Sengih layan Pocoyo & Elly's doll...sambil peluk2 towel F.O.C..eheh

 Ketawa suka sambil peluk dua2 towel...hoho

Bersyukur sgt sbb dpt tahan nafsu bli yg twin pack 650g aritu...x dpt SATU...tp skali bli dpt EMPAT terus..hoho...

next month kalo ade lg promo nie...mmg bertambah la koleksi towel nie even yg sama jer...haha..ade aku kesah???janji F.O.C..eheh


end

Aktivity Mggu Ini

As Salam

entry : Alhamdulillah this week berjaya...hrp2 next week pon sama...

Mcm entry yg lps aku ade cite aku kene follow hata outstation for a week kat KL...so we have to leave my lovely Qaisara with her tok ma...

I thought this week the job can be done & we can back to KB on last Friday...skali x siap2 lg da.....so aku & hata dgn semangat wajanya...

NEKAD blk KB on Friday after maghrib....
NEKAD ikot t'ganu even our journey take around 9hrs....haha

Kami ikot Ganu (LPT) sbb xmo hadap jln berliku3 kat gua musang & merapuh...kalo time perayaan xpe sbb mmg confirm kete byk & kami pun brteman..haha...

Alhamdulillah ikot Ganu nie mmg senantiasa berteman...even ikot jln kampung pun...left & right terang sokmo..eheh

Kami smp KB on 4:30am sabtu...then rehat a.k.a Zzzz smp ke pkol 10:30am skali dgn my Qaisara...huhu

My Qaisara demam sbb jangkit with her counsin yg demam time raye haji lepas...so mlm td igt nk kasik mkn aiskrim....
At last...my Qaisara nie just mkn candy yg di add on sajo...udah ibu & ayah yg kene abih kan aiskrim...huhu

2day we have to going back to KL....hopefully job hata nie bleh settle segera so we can be with my Qaisara mcm biase...huhu

Now masa utk kejutkan my Qaisara utk bwk gi tesco carik kelat (chocolate) sbb nk pujuk kami kene tgglkn lg my Qaisara...hukhuk....sedey dowhhhhh


Oh ya...lupe nk story...
Start from aku follow hata to KL...
I already QUIT from MCD....eheh...WHY???
BEXT YEAR baru aku bleh story ALL OUT...eheh...tggu yer...

end
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top