About

Tuesday, April 23, 2013

Sebenarnya Saya Isteri Dia - @ TV3

As Salam

entry : Adaptasi dr NOVEL lg..

I like...kiki
Hari tu Adam & Hawa kat Astro..now Sebenarnya Saya Isteri Dia plk kat TV3..memula aku x layan sbb kalo kat umah nie kami mmg jarang mengadap TV..so hari jumaat hari tu time tgk TV kat umah my SIL..tetibe trpasang channel nie...mcm best aje citenyer...

Terus aku google..rupe2nya cite nie dr novel & ade secara online kat w/site penulisan2u..tp jln cerita dieorg ubah sikit2 la kasik BEST lg..huhu

Kat TV skrg baru episod 3..so nk x nk aku kene tggu Jumaat nie utk next episod..kelakar la jgk tgk cite nie..tp x sama feelingnya dgn bc novel / online kan??so aku pilih utk tggu next episod la ek..huhu

Dulu kat TV1 ade jgk cite dr novel "KAU YG PERTAMA"..pelakon lelakinya ADI PUTRA..ok la pd aku utk pegang watak Carl Zafran..tp mcm x kene plk dgn Lisdawati yg pegang watak Iman (kalo x silapnya namanya itu..kiki) terus aku x follow cite tu..pdhal kalo dlm novel best jgk jln ceritanya..huhu

Ape2 pun hrp2 aku ade masa nk follow cite nie..dulu time kat KB..blk aje keje dr MDC..pkol 9:30pm aku & my MIL dh siap bertenggek kat dpn tv tggu cite adam & hawa..lps dtg KL aku plk update dgn my MIL ape cite next episod walaupun aku dh bc novel tu..kiki..smpkn kdg2 my MIL plk yg igtkn aku utk turn tv to channel 134..haha

Ok la..
Dh lama x update cite kat tv kan???sekali sekala update terus terpesong dr tajuk..kiki
Ape2 pun mmg syiok kalo novel di adaptasi ke cerita bersiri..asalkan tukang arah tu pandai pilih pelakon & pelakon tu plk pandai mainkan watak mcm dlm novel kan???huhu

end

Alahai SAGA...1 by 1

As Salam

entry : berjangkit

Hhmmm..bln nie rase mcm byk plk pitih keluar..kiki
Hari sabtu hari tu..hata gi tukar timing belt kete..beterbangan duit ke tgn owner kedai RM290..
Then tetibe plk compressor aircond kete buat hal...
On Sunday konon2 main redah aje la kami & my BIL ke Puchong utk carik kedai jual spare part kete potong...mmg majority kedai semua tutup...

Kelmarin..
OTW nk ke giant..tetibe aku trbau hangit dr corong aircond..time benti kat trafic light hata nmpk asap berkepul2 keluar dr enjin kete...kepala lutut aku dh start mengeletar dh..haha

Skali tgk mcm dh PUNAH aje compressor tu..so mmg kami x beraircond dlm kete smp la ditukar dgn yg lain...kalo nk bli yg baru almost 1K...mane mampu dowh..kalo ade pun mmg kalo bleh nk carik yg lg murah..haha

Sejak usia kete tu mencecah 7 tahun..mcm2 penyakit plk dibwknyer ye...memula dulu break..pastu tayar...x smp 6 bln 2 penyakit terus dibwknye..huhu

Tetibe mlm td hata berangan nk amik kete lain...
Memula mate aku yg x berapa nk bulat nie terbuntang la jgk..hihi
Tp bile difikirkan blk mmg mcm btol..mgkn sbb tu la  kat JEPUN, jangka hayat kete dieorg just 5 tahun sahaja...

Tgk la..
Kalo ade rezeki aku dpt keje lain lps pilihanraya nie bleh la pasang angan2 nk tgk yg lain..ape2 pun aku tetap kene usaha jgk carik keje lps election nie sbb aku akan bercuti lg lps raye..so mmg kene guna pitih time tu..dgn baju raya..kasut raya..kuih raya..DUIT RAYA..haha..kalo hata mampu aku xde hal..tp bile dh terbiase pegang duit sendiri nie..rase x syiok plk kalo xde duit sendiri kat tgn..hihi

Ok la..
rase sedey plk tgk duit melayang...kalo melayang kat aku kan bagus???haha


end

Tetibe TERJOIN..Hari Penamaan Calon @ Putrajaya..

As Salam

entry : terlibat secara xx langsung..kiki

On Saturday...lps sarapan my SIL ajak g persint 9 utk tgk meriah ke idak hari penamaan calon kat sane..so siap ala kadar kami g 1 kete je..memula aku mcm mls..tp bile dh diajak tu rase serba salah la plk kan???kiki

Layan gambo kami lg...kiki
Kebetulan la plk hata & my Qaisara berbaju HIJAU..haha
Ramainya umaat kan??
Kami duduk dr jauh aje..bwh pokok..
Bile smp tgk group2 nie tgh berarak..mgkn dh abih upacara penamaan calon
& dieorg berarak keluar dr tmpt tu...huhu

KAMI 
Lps semua perarakan abih..
kami kasik my Qaisara & Sajeeda main kat mini
playground nie kejab..
then kami blk umah semula...panas dowh..kiki

Hai..tetibe rase mcm trjoin perhimpunan nie plk rasenyer...kiki
Aku nie kadang2 mls nk join mende2 gini..nnt org igt aku nie gile sgt dr satu2 parti tu..tp undi kan rahsia???kiki



end

A Day With My Qaisara...

As Salam

entry : activity

Alahai...lamanya rase x update blog..terus nk taip title entry pun dh mcm blank skjb..kiki

Okies..As I said b4..aku bwk lg skali my Qaisara ke KL...

Hari khamis & jumaat kami abihkan masa di MID VALLEY dr pkol 4pm smp pkol 6pm sbb tggu hata abih kijo..kiki..saje je bwk gi sane..lg pun dr umah kami ke MID VALLEY tu naik 1 KTM je..then its just 6 station & takes around 15minits to arrived..kejab aje kan?kiki

So layan la gambo kami anak beranak ye...huhu
On Thursday..smp2 je aku nmpk HSBC bg free Cotton Candy..
Kebetulan plk time smp kat dpn News Plus entrance dr KTM tu my Qaissara 
nmpk candy yg sama & she said "NAK"
Tp aku x melayan sbb igt nk cari mende lain..
So alang2 dh ade FREE nie amik ajo la..kiki 
With Her COTTON CANDY..huhu
Lps abih mkn..(x abih pun..aku jgk yg mengabihkannye..kiki)
Aku kasik my Qaisara mkn roti boy nie..
Che mek aku nie mmg liat nk mkn nasi
So aku belikan roti nie utk alas perut..
Alhamdulillah abih jgk sebuku roti boy tu che mek mkn.. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
On 5:40pm aku grk dr MID VALLEY ke KL Sentral utk tggu hata kat sane..
My Qaisara plk x abih2 sebut nk main air..
kami layankan jgk la kehendaknya..
Lps amik ke kat KTM KEPONG SENTRAL..
kami ke AEON AU2 
B4 kasik main air..kami isi perut dulu kat
Black Canyon..
Alhamdulillah my Qaisara mkn NASI..haha

Kasik layan android dulu sementara tggu mknn smp..
Dessert After Meal..
Aiskrim nie my Qaisara yg pilih ye...
tetibe berselera Aiskrim..huhu..layannnnn
Lps mkn bwk naik kete control nie plk...
Saje nk lps kn gian my Qaisara...haha

Okies...
Lps naik kete kami pun menuju ke air nie..
tp x smp 5 minit pun mainnya..
tetibe dtg blk pd aku & hata btau takut & sejuk...huhu
--------------------------------------------------------------------------------------------

On FRIDAY...Umah My SIL..
Lps hata solat jumaat kami naik kete ke KTM UKM
Sbb niat nk elak dr jem kat Jln Tun Razak Or TOL KAJANG
Dr KTM UKM tu..aku & my Qaisara skali lg turun ke MID VALLEY
& Hata plk turun di KL Sentral..
This time My Qaisara menangis la bile tgk hata x keluar dr perut KTM & 
Lg menangis bile tgk KTM tu gerak..haha
Aku kene stop kejab sbb nk kasi my Qaisara reda nangisnya..haha
Then my Qaisara buat perangai xmo tdo..
Pdhal bgn dr pkol 10am.. supposedly tdo aroun 2 - 3 pm..
At last tumpas jgk jam 5:15pm..haha

Pkol 7pm hata turun KTM dr KL sentral ke Mid Valley..aku yg mnt Hata trun sbb my Qaisara tdo..so mmg x bleh turun dgn stroller kat escalator nk ke tiket tu kan???smp2 je hata ajak mkn dulu kat d"warung..pekena mee rebus sepinggan then lps maghrib kami naik KTM ke UKM..lama jgk wehhh dr Mid Valley ke UKM..mujo la my Qaisara still tido waktu tu..kalo x..mesti mcm2 akal yg my Qaisara buat sbb bosan dlm KTM..huhu

Pkol 10pm kami smp umah my SIL...
Pkol 1pm baru my Qaisara tdo semula..hoho




end

Friday, April 19, 2013

Rest until the ELECTION..

As Salam

entry : haha..kiki

udah mcm mengalah sebelum bertanding aje kan???kiki

Actually aku dh bwk my Qaisara ke KL. tp x official lg la..saje je...16hb hari tu kami smp LCCT & terus naik bas ke KL sentral tggu hata abih keje & blk umah..ekek

Hata decided akan htr semula my Qaisara ke KB a day before the ELECTION (sbb hata mengundi kat KB..so aku nie SKIP mengundi blk ikot hata..huhu)

So aku plk akan berehat dr mencari gali mane2 kijo yg ade..interview hari tu mmg nmpk mcm x brjaya sbb x dpt ape2 news dr pihak dieorg..xpe la mgkn rezeki aku bkn kat situ...so start from 16hb hari tu smp la ke hari mengundi..aku bercuti dr mencari..kalo ade interview akan aku try adjust mcmane nk gi..ekek

15hb aku dpt sorng lg anak sedare..my kak yong selamat di operate & dpt la bby BOY..huhu..Alhamdulillah...cume aku x bleh blk dlm mase terdekat nie...tgk pitih hata next week then baru kami bleh decided bleh blk ke idak sbb hata said kene tukar timing belt kete..dh lama x berganti & dh start bunyi..(make me feel mcm kecut perut & ketak kepala lutut..kiki)


Ok la..byk gambo nk story activity aku & my Qaisara tp x bleh lg nk trf sbb x berkesempatan..camera yg baru nie aku x berani nk kasik my Qaisara pegang..bahaya wooooooo..snap pun curik2 ok..kiki



happy weekend to all blogger...kiki


end

Saturday, April 13, 2013

2 Hours...

As salam

entry : baru ade mood

okies..
Aku ade story Khamis lps gi interview kan???

mak Oiiiiii!!!!..di interviewnye aku smp 2 jam dgn prong prang prong prang skipping english..haha..
naik lenguh dh lidah aku nie brckp english..tp alhamdulillah..aku brckp bkn brkaitan dgn perkara yg diluar bidang aku...semua yg diinterview adalah didalam bidang aku selama 5 yrs ++ kat tmpt keje dulu...haha..so mende tu semua mmg aku dh tuturkan everytime kol masuk if related...

Tapi jawapan still xde smp ke hari smlm...
Aku mengharap..tp aku tau KETENTUAN ALLAH SWT lagi tepat utk aku...
Kalo ade rezeki tu ade la...
Kalo xde aku redha & HARUS aku akan cube cari yg lain plk...

Ini adalah interview ke - 2 paling lama yg aku pernah attanded...
yg 1st dulu mase nk masuk keje kat CELCOM...dr pkol 2pm smp ke 6pm aku duk bergelumang dgn brbagai2 sesi interview yg mmg time tu aku rase blur blur..but dlm mase yg sama aku mcm brkeyakinan sgt..(maklum la fresh grade tahun 2006 ko dh pegang gaji 4 angka..x ke bangga??? )tp bile blk kg..org tny aku keje ape mak bleh plk jwb aku keje jadi OPERATOR aje...haha..xpe la janji gaji masyuk..aku pun actually x suke kecoh2 dgn keje aku dulu...even just JWB KOL..tp level kami adelah EXECUTIVE...eheh

Bile sedara mara yg lebih tua dr aku brgaji 4 angka tp ACTION mcm gaji 5 angka..aku jadi x heran..sbb aku rase USIA ko gini baru la ko merase gaji 4 angka..aku umo gini dh rase dh gaji ko skrg...hahaha...ketawa jahat gile..kiki..aku still act mcm biase..aku x mo nk brlagak mcm dieorg sbb aku tau ade mase kite kat atas & akan smp mase ALLAH swt akan uji kite utk berada dibawah...that time baru la sendiri sedo yg langit tu tinggi atau rendah...eheh

Okies...
tetibe terflash back kisah lama kan???emo lebey...kiki

Aku nk update itu jer today..
Pg td hata gi memenuhkan markah rumah kumpulan kerja die...Main futsal kat subang..aku mls nk follow ++ aku skrg tgh angin mmbc novel..dh ade 7 novel aku dah khatam...mcm x pecaya angin tu dtg kembali...that's Y aku hangkut my Qaisara sbb aku xmo bosan duk sensorang bile hata ade activity yg melibatkan opis...aku xmo interprem lebih2 dgn staff die..blom masanya lg..lg pun aku malu ler..kiki

Hari nie lps Asar hata ajak g karangkraf plk utk tgk bola..Manghrib kat sane katenye...
Then nk gi bli susu my Qaisara plk utk diangkut ke KB..
My MIL said kat KB dh jenuh pusing2 tp x jmp stok susu my Qaisara..
Esok aku blk KB sorang & on TEUSDAY aku hangkut my Qaisara ke KL...kiki

Today aku try my BEST massak kari ikan kembung..
X tau la ok ke idak..nmpk mcm ok..tp ntah la...
Dah lama sgt x masak....kiki


Okies..Slmt Brhujung minggu semua...

End

Wednesday, April 10, 2013

Interview LAGI...

As salam

entry : try & try & try

Ehem..ehem...kiki

Hari tu aku ade story gi interview kat building UOA kan??

Citenye gini...
Lps interview...Interviewer tu btau yg die akan kol smule aku within end of last month...tp smp 1st April xde ape2 news..so 2nd April, aku nie pun dgn muka x malunye kol la smula tny bla..bla..& bla...(mesti la kene kol utk tunjuk kesungguhan kite nakkan keje tu kan??) tp interviewer tu mcm hilang ingatan bile die mnt aku email semula resume pd die..(kat situ dh mcm x sedap hati)..

Untuk nk menyedapkan hati..aku pun email la SEMULA..esoknya die kol & mnt aku arrangekan date utk interview..ade pulak soh dtg 4hb..pdhal aku dh btau aku just available on 8hb..memula die ok..on 8hb tu pkol 9:30am aku dh tercongok dlm perut KLCC (sbb ikot hata gi keje skali)..tgh syiok main game kat android (sambil tggu jam 11am)...tetibe fon aku brbunyi & interviewer tu sesuka hati CANCEL kan interview tu mnt aku dtg 2day...alahai..nk ckp ape pun x bleh dh sbb interviewer tu foreigner..bkn paham sgt bahasa kite nie..English aku plk mmg berterabur..kiki

Aku story pd hata & he said x perlu pergi interview tu today sbb hata rase x sedap hati...aku menurut perintah aje..biasenye kalo hata x berapa setuju nie..mesti ade something goes wrong somewhere..kiki..Smlm aku giat lg mencari gali mane2 job yg sepadan dgn kebolehan aku..

Alhamdulillah hari ni dpt lg 1 kol & esok aku akan gi interview tu..mmg dekat dgn public transport..kalo ade rezeki...boleh gi keje skali 1 lrt dgn hata even tmpt turun x sama (at least bleh g keje same)huhu...

Aku berdoa supaya itu adalah tmpt yg Allah swt dh tetapkan utk aku...mmg rase terseksa xde keje nie..(even hata said kalo bleh xmo aku keje..but he only can give me cukup2 mkn)..at least kalo aku keje..dpt la menyimpan siket utk mase dpn...hata pun bleh mnyimpan skali..kalo semua bg pd aku..ape yg nk disimpannya..btol x?skrg nie semuanya duit..ape2 pun duit..

Kalo ade rezeki esok ade la..
Nnt ape2 aku update ye...


end

Monday, April 08, 2013

TEASER - NEW

As Salam

entry : ganti

Hari Jumaat yg lepas Hata telah hilangkan gadget aku...sayang wehhh..baru setahun lebih pakai...
Hata said hilang time kemas2 nk blk dr annual dinnernya hari tu..

So aku berharap sgt yg hata dpt ganti kan semula...yg sama pun xpa janji ade...

Then smlm kami ke Plaza Low Yat sbb aku nk cari USB cable android aku tu..(hilang ntah kemana yg sedia ada..ahah)..then hata plk bli hard disk..murah gile hard disk skrg nie kan??? 500GB baru rm170..dulu makan more than 300++..

So kata org sambil menyelam minum air..hata ajak aku survey2 gadget yg dh dihilangkannya hari tu..eheh

Alhamdulillah rezeki Allah swt bagi pd kami...

Dapat la aku gantian yg baru ini...kiki
Suka!!!!!!sangatttt!!!!huhu

Nnt2 kalo free aku update lg yer...ehehe


Still dlm proses suai kenal dgn gadget nie...huhu


end

Friday, April 05, 2013

A'Famosa Resort - Day 2 : Breakfast + SAFARI + WILD WEST SHOW

As salam

entry : tgk haiwan & binats

Okies...
Lps subuh aku & hata bantai tido semula...penat dowh..haha
Alarm jam pkol 8am utk gi breakfast..
Kami breakfast kat GOLFER TERRACE ...
ini la entrance ke tmpt breakfast kami...
Hiasan.. 
Aksi kami anak beranak & mknn kami...
Byk lg sebenarnyer...
Tp x dpt nk amik gambo sbb my Qaisara nie
pantang nmpk camera...MESTI nk berebut dgn aku sbb nk snap retek (jgk)..huhu
Kat tgh2 tmpt breakfast kami...
____________________________________________________________________________

Sarapan last pkol 10:30am...
Kami kuar pkol 10:15am...kiki
Smp aje ke condotel tu terus mcm lipas kudung kemas beg & segala barang handbag segalanya...haha
Pkol 12pm kami kuar dr kwsn condotel + apartment utk check out...(ade deposit rm200)
Lps check out kami terus ke SAFARI plk...

Layan..
X byk haiwan kat sini melainkan KUDA je yg byk..kiki
Memula kami FEEDING kat rabbit...
My Qaisara yg ketakutan...
Tp nk bg mkn...haha
Join sekali...
RM5/feeding food
_________________________________________________________________________
Lps feeding tu kami bertaur tggu shutter bus berperisai utk ke wild animal plk...mmg dekat gile la kami dgn BEAR, LION. TIGER, OSTRICH & a lots of others wild animals...rase mcm kat negeri africa plk..kiki(sbb time tu panas gilo!!!
BUKTI betapa dekatnya dieorg dgn bus kami...huhu
aku x pyh nk zoom..zoom camera sbb mmg dekat gilo..
rimau belang nie...
memukle lepak kat lopak...tapi bile nmpk bus kami berenti terus mcm jenjalan kat tepi bus...
rase mcm...Ya Allah...besonye binats nie...huhu
the giraffe..

Lps sesi lawatan tu...
Kami round skali lg tmpt feeding haiwan2 tu
(sbb nk mengabihkan saki baki kacang panjang yg dibeli)
Feeding the goat..
My Qaisara tetiebe mcm terkejut sbb kambing tu
menyerbu & hulur kepala..haha 
bg kat kuda plk... 
Join sekali...tp takut dowh sbb GIGI die beso..haha

Lps settle mengabihkan kacang panjang..kami ke Wild West Show plk..klaka dieorg nie..tp ade jgk babak yg mcm gunakan peluru betul sbb bunyi kuat gilo...
@ Wild West Show
Dgn muka kepenatan & kepanasan..haha 
The Cowboy Town...
Aksi tembak menembak...
Barisan pelakon...
Dieorg nie adalah org yg sama waktu
Cowboy Town Show...

Abih aje show nie pkol 2:50pm kami pun blk la wehhh..
Penat nk pitam rasenyer..haha
B4 kuar kami ke kedai jual cenderahati dieorg...
Kami just bli beg kecik ade logo A'FAMOSA + rabbit pencil case utk my Qaisara (dipilih sendiri olehnya..huhu)
Then igt nk gi mkn asamcpedas kat kedai kami bli mknn smlm..skali dieorg start masak yg goreng2 ++ hot plate nie pkol 4:30pm..terus x jadi..minum air jer then terus blk KL...

Smp KL pkol 5:30pm...
Walaupun kepenatan..(tp x pd my Qaisara sbb elok aje masuk kete dr kedai mkn tu my Qaisara dh Zzzz)..hata singgah jgk kat AEON AU2 utk solat asar & nkkasik my Qaisara naik sekali lag kete control tu...++ kasik main air lg..huhu..lenjun lagi...

Lps maghrib baru kami blk & mmg Lps tu kami 3 beranak Zzzzz..smp ke subuh..haha
Esoknya llps hata gi keje..aku & my Qaisara sambung tdo smp kol 11:30pg..haha

itu la kisah vacation MATTA FAIR kami...
Singkat jer tp rase berbaloi sbb dpt buat my Qaisara gembira..huhu

Smlm aku dh htr my Qaisara blk KB dgn flight pkol 11am..
Pkol 10pm plk aku blk KL...hati nie rase mcm nk menangis & meraung je xmo kasik my Qaisara blk KB..haha...

So kite tgk hari isnin dpn mcmane dgn keputusan interview aku last 2 weeks..kalo ade rezeki ade la..kalo xde..aku akan try carik yg lain...kene kumpul pitih nieh..lps raye insyaAllah ade vacation lain plk yg menunggu..eheh


Gambo x byk yg aku letak sbb nnt muntah plk tgk aksi kami anak beranak...haha 



End

A'Famosa Resort - Day 1 : Cowboy Town

As Salam

entry : cowboy

Lps maghrib..kami gerak ke cowboy town plk..(kene naik kete)..
Memule rase mcm pelik sbb nmpk kosong jer...
Then bile tgk blk jadual show dieorg start pkol 8:30pm..kami plk blur x tau entrance ke cowboy show tu...(haha..gile jakun kan???) mujo la ade staff kat sane yg btau...kiki

Show terpaksa start lmbt sbb hujan...even x lebat but still kene pakai payung...

Alhamdulillah show dieorg mmg best...My Qaisara smp tepuk tgn & terkedek2 atas dukung hata berjoget ikot rentak lagu...haha
Si ayah berpeluh mcm kan buruh kasar...
My Qaisara plk dh mengantuk...kiki 
OTW nk blk sudah..

So far pd aku show dieorg best..(even ade mcm yg dirasekan x perlu kot sbb x sesuai..hihi)
Siap ade firework lg..show api...boleh tgk binats..& haiwan..huhu

Aku nie plk TERPAKSA pakai baju time dtg sbb x jmp sweater..aku plan nk pakai skirt kembang dgn sweater..tp x jmp sweaternyer..aku x igt letak kat beg yg mana..so hata said just wear the baju time dtg aje la..senang sikit nk melangkah..(mcmkan kene brjalan tepi longkang)..haha


Pkol 10:30pm kami blk condotel semula...
Lps mandi & tukar pakaian aku rehat kejab...
Then layan my Qaisara yg tahan mate smp ke pkol 12am...huhu

Pastu kami pun Zzzzzzz smp ke subuh..huhu


end

A-Famosa Resort - Day : 1

As salam

entry : our vacation

Ahad - 8am
Aku, hata n my Qaisara dh gerak dr umah...
Al-maklum la x penah smp ke sane so mmg kene gerak awal sbb takut sesat larat...kiki
Tp nk menyampaikan kesane..Ya Allah..mcm2 perkara kene buat dulu smp kan 3 jam lebih baru smp..(pdhal sejam stgh je..ok)

Memula hold time my MIL kol...
Then time dh nk smp Petron my MIL kol lg...pot pet pot pet lg...
Pastu plk kat nk ke simpang R&R Nilai JEM!!!..
Ade MEMORIAL DAY le pulop..berjujuk keto ch ya nun alif nk masuk parking...

Then pkol 11 tu aku kol la A'FAMOSA RESORT nie utk confirmkan reservation kami...Alhamdulillah mmg ade & kami akan duduk kat D'SAVOY CLUB HOUSE / CONDOTEL

Pkol 12 kami smp...mmg HARUS X DE la condotel yg kosong..paling cpt pun pkol 1 jer yg ade...tu pun KALO ADE..

Utk x buang mase...kami plan gi mandi kat water world dulu then baru blk condotel...
My Qaisara berposing sambil tggu ayahnya check in..kiki
Entrance to Lobby
ini la condotel & suasana didalamnya...LUAS..SELESA..
Entrance & Bilik kami...PUAS HATI...

Alhamdulillah...
Aku rase puas hati gile dpt condotel nie...
LUAS...SELESA...PUAS HATI..
RM40 aje ok utk 2D1N...kiki
Standard price RM265 / RM285 gitu la...dh brp % diskaun kat situ???kiki
Kami check in around pkol 3:30pm gitu..lps puas penatkan badan kat water park...
Get ready ke WATER WORLD
Ppssss..Kami kene bli stroller lain utk my Qaisara sbb budget X LARAT nk dukung
Sepanjang journey kami nie...
So on SATURDAY tu kami parking kete kat Wangsa Maju 
& bwk my Qaisara naik LRT ke Masjid Jamek...
Plannya nk bli mende lain..
Tp rezeki my Qaisara lebih that day..Dpt la die stroller nie..
SOGO buat sale...so stroller nie mmg yg mampu milik...kiki
Gambo kat WATER WORLD nie mmg x byk
SEBAB anak beranak ralit main air..
Gambo ini pun adalah gambo rendaman badan kali ke-2 b4 blk..huhu
Bergambo lps tukar baju segala...
Panasnyer...terase sun burn aku..haha
Lps mandi kami lapo...
So bli la nasi lauk ayam kari 3 ketul + air
RM12/set...ok ke mahal???tp rasenye kalo dh lauk mamak...
rege gitu mmg standard kan???huhu
Lps mkn kami terus blk sbb my Qaisara mmg dh penat gile..
Duduk aje kat stroller tu xmo jln...
\
Akhirnya...(sekejab aje nih)

Lepak la dlm 5 minit atas katil tu..lps tu kecoh duk explore condotel nie...
At last kami kuar gi tapau mknn utk dinner..Time tggu mknn siap my Qaisara tdo...
Kami biarkan die tdo smp ke maghrib...Then lps kami dh siap2 baru kejutkan my Qaisara utk gi COWBOY TOWN plk...

Seronok jgk main air sekali sekala nie yer...ekek
Kami kene sewa locker yg beso RM12 sbb bwk stroller..
Then kami sewa plk pelampong yg 2 lubang..RM10 + RM10 Deposit refundable as long as jgn hilangkan gelang yg die belit kat tgn kite...


Ok samb.entry lain plk..huhu


end






My Qaisara @ AEON AU2..

As Salam

entry : kasik main...

Hari tu bwk my Qaisara ke AEON AU2..sbb hata nk kasik my Qaisara naik kete control..then lps mkn..otw nk blk my Qaisara nmpk air kat tgh2 AEON nie...

Memula mcm malu2 kucing..
Pastu makin dekat...
Sekali ajak blk..& pandang arah aku & hata...
Lenjun baju & seluar...
Mujo la aku mmg spare sepsng baju & pampers..huhu

Suke bile tgk my Qaisara suke...
Rindu wehhhh...!!!!

huhu


end