About

Tuesday, October 27, 2015

2nd Pregnancy Journey : 33 Weeks Check Up

As Salam
02-06-15

Hari tu (280515) check up dkt KKIA.. This time Hata rela hati temankn aku beserta dgn che mek skali..Sebabnya aku dh x larat nk jln kaki dari KTM-Kepong Sentral ke STAR LRT - Bandaraya then brjalan plk ke LRT-Masjid Jamek then berjalan lagi ke LRT - Ampang park & ke opis...Penat Woooo...

Kalo time si adik kecik lagi ku gagahi jua...TP skrg rasenye adik dh 2kg lebih...huhu

Lepas check up dlm pkol 9.30++, baru kami hantar che mek ke school.. Then both of us naik LRT g tmpt keje masing2.. Okla jalan sikit je..huhu

Check up kali ni aku kena jalani HSB..-bahasa doktor.. kalo ikut bahasa patient, amik sample dari tuuutttt..Sebabnya aku mngadu keputihan yg MELAMPAU sampai kena tukar SLIM PAD 3 kali sehari...2 kali dkt opis..then blk rumah kena tukar lagi...If NOT..aku akan jadi mcm beruk mak yeh..haha..x selesa langsung OK...

2 mggu sebelum tu.. Mase check up 31wks, doctor detect aku kencing kotor..Bile aku cite ttg keputihan tu, doktor bg ubat utk 5 hari.. Tau tak aku TERSEKSA jiwa & raga sepanjang tempoh 5 hari tu..KEGATALAN yg melampau..Tapi aku teruskn mkn ubat & antibiotik tu bile fikir mmg kesan dr ubat nk hapuskn bakteria..Lepas habis ubat pun x jalan..Still ade..Itu yg check up kali ini (33wks) kena amik sample sebab doctor nk check bakteria ape yg ade...

Kena amik sample ni sebab risau keputihan itu akan memberi impak pd baby jgk..kesian adik...

Result akan aku dpt on next check up.. 35weeks nnt.. Harap2 doctor dpt la solutionnya...Risau tau..




#throwback
End

No comments: