Aduhai Fuse ....

As Salam

Semalam dugaan buat aku sekeluarga bile dh hampir separuh jalan OTW blk..Baru perasan BANTAL BUSUK che mek tertinggal dkt school..TERPAKSA patah blk & amik..Terus TERPAKSA cancelled plan nk masak dkt rumah sebab kalo masak jgk HARUS pkol 10 malam baru nasi masuk perut..

Last2 beli burger je..

Smp2 rumah mcm biase aku akan terus tekan suis lampu dan kipas..
TETIBE...GELAP...
Ape Kes???
Terkejut aku dan Hata..igt kena potong dh bile Hata tgk FUSE DAH TAKDE dkt meter..Bile tgk bill..Jauh beno lg nk smp ke limit..So kami syak kena CURI!!!...Terus Hata kol TNB call centre.. Sah KENA CURI sebab xde history kena potong lagi...Terus buat report & kena tggu dalam sejam 2 utk staff TNB smp.

Mujur la ade lilin bekas tuam Ammar...Ade kipas battery Ammar & che mek..So xde la berpanas sgt dieorg waktu tu.. Mujur jgk Ammar tidur je time tu..huhu
Terpaksa la kami makan burger dibawah cahaya lilin malam tadi...

Waktu staff TNB smp aku dh selamat belayar mimpi dgn Ammar...Haha..
So pagi tadi je Hata cite yg dieorg just letak mcm wayar je..xde dh fuse mcm cube tu...Tapi musykil knp time staff TNB selesaikn kerja dieorg dkt rumah aku, bdk2 bujang selang 2-3 rumah aku keluar sambil jenguk2 keadaan.. Bile staff TNB selesai.. Sibuk dieorg panggil staff tu utk check ntah ape ntah... Kebetulan plk hari jumaat lepas paip dkt bwk meter letrik tu tetibe je bocor.. Aku syak PENCURI ni mmg nk amik hari jumaat hari tu lg..Dipijaknya batang paip tu capai tapi x sompek sebab mgkn kite org dh blk or ade org lain lalu...

Pagi tadi sengaja je aku cakap kuat2...
"Tak bayar bill letrik buat la cara x bayar...Apehal nak curi2 fuse rumah org.. Biar die kena karen je nnt"

Gitu ayat marah aku..Tapi xde niat pun.. Walaupun mmg marah sgt..Tapikn x baik doakan yg buruk2..haha..

Aku cakap jgk..
" Nnt dkt akhirat mengesot la cari kite mintak maaf"...
Haha...

ok..Mende ni mmg serius ok..Kalo ade berdua aje dgn hata xpe...
Ini ade che mek & Ammar..Kesian dieorg..


Harap2 lepas ni xde la org nk cilok2..Kalo wayar tu pun nk cilok..Biarla die kejung dkt dinding rumah tu ..




End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top