About

Tuesday, March 22, 2016

Akaun LAZADA kena BLOCKED???

As Salam

Semalam aku nk beli 1 brng ni dkt LAZADA ..Aku pilih methods COD..mende xde mahal sgt..So boleh la buat COD..Lgpun ini brng anak sedara aku...Then dpt la order number...Tapi x lama lepas tu dpt email ini pulak :

Ehhh..Ehhh..Ehhhh..
Terus aku kol CS dieorg...
Katenye dieorg detected EMAIL aku ni ade beli 1 brng smp 5 quantity...
So dieorg suspected aku nk menjual..Thats why dieorg blocked..
Lepas tu plk dieorg check product yg aku nk beli tu OUT OF STOCK ..

Ler..Gitu plk???
Memang aku ade beli barang ini smp 5 kuantitinya...Ini sebabnya aku share dgn my bos..Bukan utk aku sorang...Adehhhhhh..
Dah murah...Beli la byk so ramai yg boleh dpt...
Sekali kena blocked pulak akaun aku...
Hmmmm..Sabar aje lah...
Mgkn dieorg x tau niat aku..
Tak mustahil ia mmg akan mnjadi transaksi jual beli di dunia nyata bile kite sorg je tau regenye murah dkt sini kan...

So skrg ni tgh pikior nk mintak Hata register lagi satu akaun utk beli brng yg anak sedara aku pesan..


Adehhhhh...
Lepas ni kena berhati2 la nk membeli brng dlm kuantiti yg byk dgn LAZADA ...




Hmmmmmm




End

2 comments:

Mar Mansor said...

eh tak boleh beli banyak-banyak ke? abis kalau personel shopper tu camne pula? kan ke diorng untung kalau ada customer beli banyak? hish..pelik..

this ni3za said...

Tu la yg x paham tu...Tapi nk buat camne...Dh jadi pun..Kena create akaun baru la..Xtau brp lama dieorg blocked.