Thursday, June 02, 2016

Baru Tahu Apa Itu MEETING

As Salam

Isnin adalah hari SEBENAR MEETING buat aku sebab meeting dr pkol 3.30pm smp ke 7pm..

Korang bleh bayangkn x KEBEKUAN OTAK aku disitu?

Alhamdulillah otak ni xde la beku lagi sepanjang meeting tu..Tapi lepas tu tetibe otak rase jammed...Mujur la x terlepas stesen LRT...Udah la blk pkol 7pm..Tak pernah2 aku blk selewat ini semata2 sbb meeting..

Baru la aku tahu ERTI SEBENAR MEETING bila kite sendiri terlibat untuk membuka laptop,bukak report & explain everything ttg REPORT yg BERANGKA...DAN..Ko jgk berinteraksi dgn EXECUTIVE DIRECTOR ..Bukan kecik2 jawatan...

Mengelabah tau!!! Bukan ko kena explain pd sorg bos..Tapi 2 org BOS..with a few staff..

Harap2 lepas ni semua nya berjalan lancar lah ye..

Pening jgk aku ni nk memikir cara2 yg berkesan & effective nk menaikkn revenue product..Walaupun keje aku ni buat report je..Tapi bile ko tgk report takat level tu aje tiap2 bulan mesti ko pun pening jgk memikirkan? takkan xde naik sikit2 revenue tu? Tak pasal2 je aku jadi org marketing plk memikirkn strategi pemasaran..haaaa..gitu citenye ko...

Sedangkan aku yg berjawatan comel2 ni pun dh x ter-tangan kan buat kerja..mcmane la dgn org lain yg dh berpangkat tu kan? Kalo aku sendiri stp bulan kena prepare almost 30 reports yg perlu di-submit before or on 5th every month...Mcmane la bos2 tu nk tgk report dr staff2 yg lain kan?
Jom rehat kejab....hihi


Ok..Itu je nk bebel...
Sebabnya aku rase lama sgt meeting isnin lepas...
Banyak sgt input yg aku kena generate supaya inputnya dapat menghasilkan output yg mndatangkan peningkatan pd cmpny..







End

No comments: