About

Tuesday, September 06, 2016

Patah TAK tumbuh, Hilang berganti

As Salam

Hari Ahad aku laju2 potong kain & jahit dress utk baju raya Aidiladha nnt..Baju che mek aje la..Baju aku, kite recycle je mane2 baju yg JARANG pakai..kiki

Ni tgh pening nk cari baju utk Ammar..Buat or beli siap je..Hhmmmm...Think..Think..

Tgh syiok mnjahit, x perasan jarum duk atas ZIP baju...Trus patah..Adeh...Terus STOP mnjahit sebab aku xde buat back up jarum extra sejak beli mesin ni..huhu..Hebat sgt kan? berangan sgt menjahit jarum TAKKAN PATAH..kiki

Makanya semalam bersemangat ke Ampang Park ..Dekat sane ade kedai jual brng jahitan...
Alhamdulillah..Dapat jgk pengganti ..Boleh la mlm ni meneruskan operasi...

Aku x pandai nk ckp jenis2 jarum..So kite bawak la si jarum yg patah utk buat sample...

Smp je kedai smlm, terus tunjuk dkt aunty kedai : 

Aku : " jarum jenis ini ade x? utk mesin jahit lurus heavy duty "

Aunty Kedai : " Owh..Ade..Ade..Ape size? Mata sy x nampak " - Sambil tangan naikkn spek mata yg melucut ke batang hidung..

Aku : " 14/60"
Time nie kecik beso kecik beso mate aku menilik number pada batang jarum..Mujur la nmpk..kiki



Seronok mnjahit bile dh dapat cara...
Pening jgk ikut ukuran..
Kena gi kelas nih..huhu







End

2 comments:

ZULHILMI TEMPOYAK said...

teringat mak kat kg. mmg cabaran macam ni.

rindu nk teman mak menjahit malam2

Mar Mansor said...

kalau dah minat, segalanya menjadi