About

Monday, October 17, 2016

Cerita Ahad : Popiah Goreng

As Salam

Semalam teringin beno nk mkn popiah goreng..Makanya, Sabtu lepas maghrib ajak Hata ke Mydin beli bahan...Sabtu mlm Ahad, menu dinner is BURGER...huhu..Tak tau nk mkn ape..Siangnya aku & anak2 mkn nasi dgn lauk telur masak lemak...Hata ade cosplay event dkt PPUM..

Ahad pagi, mcm biase..Dah x boleh nk melandau dah..lepas subuh mata ni segar je mcm hari bekerja..huhu..Golek2 kiri kanan, pkol 7.45am bangun nk siap2kn popiah goreng..Pkol 8am che mek jengukkn muka MINTAK KERJA..huhu..Terus mintak che mek potong hotdog, parut sengkuang & carrot..

Lepas dh siap sarapan, baru igt GULA DAH HABIS..Kejutkn Hata utk turun gi beli..Then baru la lengkap sarapan pagi kami..huhu

Pkol 10am siap2 nk ke KOTA RAYA untuk amik album yg di-order. Mase smp sane, Ammar tido, so Hata & Che mek je gi amik..Aku tggu dlm kete je..Lepas amik album terus ke NSK..Plan nk survey stationary utk buat tambahan goodie bag bday che mek..Tapi HAMPA,..NAN ADO..

Mase nk balik nmpk kedai mkn ala2 uncle jack GIANT..namanya x igt...Terus la lunch dkt sane je...Pkol 2pm smp rumah..ajak anak2 tdo..Pkol 3pm terdengar bunyi guruh...Terus mcm kena karen aku bangun kutip baju & solat Zohor..kiki

Lepas tu sambung tido smp pkol 5pm..Lepas Asar Ajak pulak Hata ke Tesco sbb teringin nk mkn Ikan Keli Penyet dkt food court sane..Singgah ikea beli meatball Qaisara then baru g food court.

Lepas maghrib terus blk rumah...

Lepak tengok siaran ulangan CERIA i-STAR...
Layan sgt tgk program ni tau..
Berdoa sgt supaya che mek boleh jadi mcm dieorg..
Maksud aku..berjaya hafal ayat2 dlm al-Quran..huhu

Sedang asyik kami menonton program ni, si Awe ambe ni pun sibuk dgn kerjanya jgk....!!!!
Menuggah Kain..
Kain ni baru je basuh..So mmg x berlipat lagi..
Mane idea awe ni dpt duk punggah semula aku pun x pasti la..
Jenuh aku bg arahan suh masukkn semula dalam bakul..
Tapi awe ni duk la punggah semua sekali..
Bila aku amik kain yg diluar & hulur pada Ammar utk masukkn dalam bakul, Ammar masukkn..tapi keluarkn kain yg lain pulak..Hahaha

Sabar aje la ibu dgn kamu wahai anak...kiki

Itu la activity minggu ni..
Plannya my kak yang nk dtg KL..Naik ETS..
Tapi x jadi sbb time nk g beli tiket hari Sabtu tu, katenye tiket utk Ahad pagi dh habis...




Kepala masih ligat memikirkn additional item utk goodie bag bday che mek..Hmmm

Idea..
Idea..
Please come to my head..
kiki





End

3 comments:

Nor Azimah said...

Macam2 prog hari ahad kan, mana nak jenjalan, nak libur2, nak shopping2, lagi nk kemas rumah, terutamanya bagi ibu2 yg bekerja.

Mar Mansor said...

kemas balutan popia

Hafiza AizZawa said...

menggoda betul gambar popia tu..