About

Thursday, November 03, 2016

Baby Cabbage

As Salam

Dah dekat seminggu x update blog...Huhu
Bukan Bz sgt pun..Tapi tetibe idea terbang entah kemana...kiki

Hari Jumaat last week kami ke Citta Mall..Plannya nk tgk SALE ESPRIT..Sekali pegi..Hampa..Semua baju x cukup benang..see truuuuuu..katenye..kiki

Lepas tu jalan g Jaya Grocer beli bahan mentah sikit utk Sabtu..Sebab sabtu last week Hata kena kerja..Kebetulan pulak bahan mentah dkt rumah dh abih...Nk turun g kedai time Hata xde mmg aku x berapa nk rajin..kiki

Mase jalan2 pilih lauk, aku nmpk sayur ini..FEVRET sgt!!!!..
Tapi...Last2 Sabtu tu masak sup kopeh & kaki ayam je...Lupe nk masak sayur..kiki
Makanya,malam tadi baru sempat nk masak..
Aku masak cincai2 je..

Tumbuk bawang merah, bawang putih & udang kering..
Tumis, then masukkn sayur baby cabbaga & fishball...SIAP!
Baby Cabbage
Berselera sgt kami anak beranak makan..Walaupun yg makan sayur ni aku & Hata je...Makan pulak dgn ikan goreng cicah cili potong dgn kicap....Layan sgt tau...huhu 
Kuih Bingka,
Seri Muka,
Wajik
Semalam gi KLCC utk topup TnG..Lepas tu boleh pulak merayap ke kedai kuih ni....
Rambang mate tgk kuih..Bedal beli kuih muih ni..Huhu
Last2 bwk blk rumah je..kiki
Kuih2 pun dh mahal skrg...Ni beli tutup mata sebelah je bayar sbb teringin..huhu




Nk buat sendiri xde mase..
Jadi, tutup mate aje la beli sikit tapi bayar mcm dpt 1 talam..hoho




End.

1 comment:

Cik Itah said...

baby cabbage? tak pernah nampak dijual dekat sini. mesti sedap kan