About

Monday, January 23, 2017

Moving Out

As Salam

Hari jumaat, lepas keje kami blk rumah baru then lepas maghrib baru blk rumah lama..Simpan tenaga utk hari sabtu sbb akan angkat brng2 yg besar (peti sejuk, tong gas & washing machine)..

Pepagi sabtu, aku dh siap2 pack baju bajan dulu..Kalo boleh aku xmo la tukang angkat barang nnt bwk baju kami...kiki

Then lepas sarapan g amik kete bos..
Dinner awal2 sblm blk rumah lama..
Memasing kelaparan..huhu 
Sesi basuh rumah baru & angkat barang...

Lepas amik kete, aku ajak Hata buat 1 trip htr brng..Memandangkn bantuan tenaga kerja smp tghari, baik kite buat 1 trip dulu...Alhamdulillah, perjalanan kami smooth je..rase cepat je waktu pergi & blk..

2nd trip kami tggu tenaga kerja dkt rumah baru...Lepas tu berkonvoi ke rumah lama & angkat brng2 berat plk...Lepas angkat & punggah, kami g lunch..Isi perut lepas byk peluh keluar..kiki 
Order AYAM masak kicap...
Tapi yg smp DAGING masak kicap...
Telan aje la..udah lapo... 
Tomyam campur... 
Kembung 3 rasa..Layan
Kerabu mangga...
Layan jugak...
Lepas settle makan, kami g htr kete bos Hata..Lepas tu singgah rumah lama kejab utk maghrib & amik lg brng2 yg boleh dimuat dlm bonet kete...

Semalam pulak, paginya pegi lagi rumah lama..Nk basuh sikit2 selerak yg kami buat semalamnya... lepas tu plan nk g beli goodie bag utk kenduri arwah on this weekend..Tp owner bz  la pulok..Kite arrange by this weekday..So kami lencongkn kete ke Cocoland SALE..Dapat la topup sikit isi goodie bag..huh

Lepas tu g beli barang dapur sikit utk dinner..1st time masak dkt rumah baru...Serba serbi x berapa nk lengkap..kiki..Tapi tetap kenyang..hoho

Penat.....Tapi rase smooth je..Alhamdulillah...


So maybe every weekend after CNY ni kami akan try angkat brng yg kecik2...Tinggalkn brng2 yg besar je utk masuk dlm lori..

Kawan2 doakan semoga Allah swt permudahkan urusan kami ye...
Amin



End

2 comments:

Mar Mansor said...

moga dipermudahkan urusan korang ye.slow2..selamat berpindah

this ni3za said...

Thank you MAR.