Friday, March 31, 2017

Movie Day Out - KIMCHI UNTUK AWAK

As Salam

Macam tak percaya je aku layan Movie Day Out utk movie Kimchi Untuk Awak hari ni...kiki

Tetibe je addict betul dgn lakonan Aiman Hakim Ridza nih...Mungkin sebab dia dah nampak matured kot..pada aku la...haha..Siap beli novel KIMCHI UNTUK AWAK ni tau..huhu

Aiman ni dari rancangan MENTOR..sebelum tu berlakon iklan ...
Lepas tu ade la a few songs yg dia buat..tapi that time aku x layan...
Aku layan time dia berlakon VANILA COKLAT
Lepas tu layan pulak cite Projek Memikat Suami :
Layan pulak dengar lagu Buatmu Cinta Nyanyian Aiman Hakim itself...
Then layan pulak cite Isteri Separuh Masa :
Lepas tu baru2 ni ade pulak keluar cite : Lukisan Takdir :

Nampak la bezanya cara lakonan dia..hahaha

Cite selamat pengantin madu pun note bad jgk...Kesian to all of them..kiki

Ok..jangan cakap aku angau kan dia pulak ye..berdosa tau..Baik aku angau-kan Hata..Dapat Pahala..
Aku just suka cara lakonan dia je....kiki


So, tggu update ttg event ni nnt ye...
Aku siap amik cuti HALFDAY lagi tau...
Tapi bukan semata2 untuk pegi MDO (Movie Day Out) ni...Tapi nk g survey pampers Ammar dekat baby fair Mid Valley..huhu..Maksudnya, Pkol 1 aku gerak pegi Mid Valley, blk dlm pkol 4pm..Then kami anak beranak g  MDO dkt the curve...Ok la kan?Win win situation..kiki

Mujur la Hata layan aje aku nih....kiki






1st time join event dgn retis2 nih..haha



End

Thursday, March 30, 2017

LAKSA

As Salam

Hari sabtu / ahad lepas kot...Tetibe tekak rase nk makan laksa...Tapi maleh nk mencari kedai...

Tetibe datang idea nak try masak sendiri..Sepanjang hidup pandai masak sendiri ni, tak pernah sekali pun aku masak laksa sendiri....kiki...

Makanya, terus kol my kak cik mintak resepi... Pkol 6.30pm pegi giant cari bahan, pkol 7.20pm smp rumah..Pkol 7.45pm start masak, pkol 9pm baru dapat makan...haha

Meh aku share resepinya ye...
Simple sgr rupa2nya...Aku aje yg takut sangat nk try masak..kiki..
Bahan UTAMA :
Ikan kembung / ikan tongkol yg direbus...
Lepas tu, perisi (asingkn) isi dgn tulang...
Blend isi dulu dgn air rebusan... 
Then blender tulang temulang pulak dgn air rebusan tadi jgk..
Untuk tulang temulang tu, aku x amik tulang yg dekat bahagian perut...
Nmpk kasar sgt...kiki
Aku blend smp hancur....Tinggal ciput je yg x hancur..huhu
Bahan KEDUA :
Cili kering blender sekali dgn bawang merah & sedikit belacan.. 
Kalo xmo pedas sgt & nak nmpk merah sikit kuah tu, masukkan cili merah jgk...
Bahan KETIGA :
Daun kesum & Bunga kantan... 
Masukkan kesemua bahan 1 - 3 dalam periuk dan asam keping jgk
masuk garam & gula sikit
Masak smp mendidih dalam 15 - 20 minutes ikut pekat mane korang nak... 
Penambah perasa...
Dah masak, harus la ade penampah perasa kan???huhu
Hirisan timun,
Hirisan Cili,
Hirisan Bawang,
Telur rebus
Limau kasturi (kalau nak) 
LAKSA...
SIAP!!!...

Laksa aku nampak pucat sikit sebab cili potong tu patutnya cili merah..Lepas tu pulak aku x buat pedas, so xde la nmpk merah sgt kuah tu....Huhu

Alhamdulillah, percubaan pertama yang menjadi...
Hata & che mek makan bertambah2...huhu

So raya nanti boleh buat kot..hahaha
Confident bebeno...haha




End

Thursday, March 23, 2017

Book Band

As Salam

Saje je nak cite ttg pengikat buku ( Book Band )teks zaman sekolah menengah dulu...Sebab nak cerita? Is sebab mase g kedai buku hari tu aku nampak benda tu..huhu

Dah lama x jumpe...Sekali jumpa..Terus flashback kan???

Dulu2 mase aku sekolah menengah ini aje la pengikat buku yg aku guna..
Book Band
Kalo guna book band yg atas ni, buku teks korang akan terikat walaupun sometimes kena ketat2 kan sikit...huhu..Dia akan jadi bentuk cross... 
Book Bank
Bile dah naik form 3 kot, baru la aku jumpe book band style gini..Lagi yakin walaupun hanya ikat kiri & kanan, tapi grip dia cukup kemas, aku suka kaler kuning/hijau neon..huhu

Flashback sgt book band ni..
Kalau la ade umur panjang utk tgk che mek naik sekolah menengah yg akan ikat buku gini, CONFIRM aku adalah org yang paling excited nk pilih book band ni..huhu

Sekarang mood tgk brang2 legend pulak...
Ape kes???





End

Wednesday, March 22, 2017

Kisah Ammar : Dah Start Belajar

As Salam

Dah lama x update ttg Ammat..huhu

So far Alhamdulillah, Ammar dah bleh la sebut a few words..Contohnya,

Sakit
Berak
Busuk
Gigi
Kakak
Ayah
Ibu
Atok
Opah
Bear
Car
Dog
Mandi
Susu

And a few yg lain...
Dah pandai berlakon jgk skrg nih..kiki
Semalam aku saje je main lawan pedang lightsaber dgn Ammar..Time kena tikam tu, dan dan je Ammar sebut "Sakit" sambil pegang dekat tempat yg aku acah2 tikam tu..huhu

Lately, nampak Ammar selalu ambik buku & baca (his own languange)
Bersungguh sangat dah nak mengenal huruf & number..
Sometime aku ade jgk tulis dgn whiteboard dan ajar..Tapi KEJAB sgt lekatnya..huhu

Takpela...
Pelan2 naaa..huhu






End

Tuesday, March 21, 2017

BABU / BAI ROTI?

As Salam

Semalam, mase tengah menjemur kain, tetibe datang la si bai/babu roti round2 depan rumah..
Dah lama x panggil babu/bai nih...So Hata offer utk belanja..haha

Korang pun tau kan motosikal babu/bai roti ni mmg macam2 jenis roti, keropok ade..
So mmg rambang mata nk pilih..kiki
hasil belian denan babu/bai roti

Aku dulu mase dekat kampung panggil teng teng...Mgkn sebab bunyi loceng dia..kiki

Che mek pulak panggil babu..

Ade jugak yg panggil bai roti..

Ape jugak panggilan korang pada si penjual bermotosikal nih, barang yg dieorg jual mmg banyak..So moh le kite support bisnes dieorg...Kalo bukan kite, sape lagi..ye tak?






End

Monday, March 20, 2017

Kedai Makan AK47

As Salam

Semalam malam, aku & Hata plan nk makan dekat Mali's Conner dkt Platinum Walk..Sekali tgk org yg beratur tggu kuey teow dh 10 org...Terus x jadi makan...Then mencari la kami kedai makan..Nak masak udah xtau nak masak ape..kiki

So kami mencari la kedai dekat round about dkt AU2 nk ke DUKE highway..Jumpa la kedai ini :
Signboard x nampak..
Tapi kalo korang pegi, boleh kenal la kan?kiki
Model aku..haha

Set B(1) RM22.90
Set ini kita akan dapat..
Daging masak merah
tomyam campur (boleh pilih nk tomyam merah / putih)
kailan goreng ikan masin
telur dadar
nasi putih 2 
Additional utk anak2...
Potato Wedges - RM5

So far masakan ini kena dengan tekak aku & Hata..
Berbaloi jgk rasenye package dieorg ni...huhu
Ais kosong / air suma is FOC & layan diri...
Tempat duduk boleh nk duduk atas kerusi or bersila..huhu

Sini pun ade western  dan satay jgk..Next time la kami try ye..huhu





End

Sunday, March 19, 2017

Tudung Bawal Bersulam

As Salam

Dah lama sejak x jumpa inner tudung yg sesuai, aku perap je tudung bawal yg bersulam yg aku beli dulu..huhu

Hari tu jumpa inner ninja..Aku pun try la pakai..Alhamdulillah..Masih boleh terletak elok..Tapi aku just pakai time tak boleh sembahyang..So tudung tu xde la bergerak kemana2..Melekat aje dkt kepala..So x payah nak adjust beriya-iya sgt..kiki

Dulu2 pakai dekat opis, kalo senget2 lepas solat, hati kental je sebab dulu Hata amik & hantar aku g keje..Skrg, gi balik keje sendiri..So penampilan tu kena la jagaa sikit..Kalo gi keje kemas, blk keje selekeh..Nampak sgt plk aku STRESS mase bekerja..hikhik..

Takmo la gitu kan??huhu
So kite pakai la time x boleh sembahyang..
Tak payah la berangan nk beli tudung bawal lagi lepas ni...
Pakai aje la ape yg ade...huhu
Lgpun skrg tudung bawal bersulam mcm ni bukan murah...
Zaman aku beli pun sehelai dah cecah rm50-rm60..Sekarang mcmane pulak la regenye kan?

Meh layan 3 koleksi tudung bawal aku..
Tudung Bawal
Ini adalah 3 koleksi tudung bawal yg aku paling suka...Sebab??

Sebabnya sulam dekat tudung tu is sulaman dari benang..Kemas & halus sgt hasil jahitannya..Aku suka..3 atau 4 tahun lepas aku beli regenya dalam rm60 - rm70..Sebab tengah HOT SELLING...sekarang aku xtau la rege berapa..Sedangkan yg sulam tak lebat mcm ni pun dah rm40..

Sulam pada tudung kaler dark blue tu is sulam pada hujung V tudung...Suka sgttttt...
Sulam pada tudung kaler grey ni pulak, is sulam atas kepala..Pun suka sangattt..huhu..
Sulam pada tudung kaler coklat is the simple sulam ever...Ini aku beli mase 1st time nk try tudung bawal sulam..itu pun dulu2 regenye rm30 hengget...huhu

Bile belek2 blk tudung bawal ni,..Actually tudung ni jarang...So ko kena pakai dgn inner ninja so that it's can cover your neck...Tapi aku tetap jugak TETIBE rase nk repeat tambah stock time blk kelate nnt (x tau bile)huhu




Kalo nak beli tudung gini dkt KB,
Aku suggsest korang pegi Bazzar Tok Gunu (otw to KB Mall)..
Dekat sana byk jgk pilihan & rege boleh runding (kalo amik more than 3 pcs) berbanding dgn kedai dkt Pasar Siti Khadijah..huhu



End

Saturday, March 18, 2017

Jajan & Mainan Legend

As Salam

Mase Hata pergi CTFKL hari tu...Hata ada bwk blk mainan & jajan legend zaman aku sekolah rendah dulu..huhu
Lepas tu, terus je dapat idea nak jadikan mainan tu as goodie bag utk hari raya or bday Ammar nnt..huhu
- Keropok jagung
- Askar & payung terjun
- Kipas doraemon

Dah lama aku mencari biskut jagung ni..Manis & lembut..huhu

Mainan askar tu pulak..memang permainan aku mase zaman sekolah rendah dulu..Seronok main mainan ni weh....Elok cantik je kembang payung tu tiap kali tgk askar tu nk mendarat..hoho

Kipas doraemon tu pulak mmg aku suka sbb warna2 dia sgt menarik..Aku mmg suka beli kipas ni dulu...Jakun la katakan..kiki

Aku mintak Hata tanya kawan yg bagi brng2 ni...
In Shaa Allah, kalo ade rezeki boleh la gi cari utk buat goodie bag hari raya Aidilfitri nnt..kiki
Mesti bdk2 teruja dapat kan?
Mainan yang sgt legend..MURAH sgt..hoho



Korang pun mesti ade main mainan ni kan?
Ke zaman aku dulu je wujud mainan ni?huhu




End

Friday, March 17, 2017

Magnum - PINK POMEGRANATE RM1.00

As Salam

Last week, viral dengan ice cream Magnum - PINK POMEGRANATE RM1.00
A day before, aku ade nampak dieorg jual dekat LRT Ampang Park...Time tu aku just dengar dieorg jerit " Magnum Ice Cream RM1!!! " Tapi aku x berenti beli sebab rushing nk kejar LRT..

On the next day pulak, my opismate beli smp 1 kotak (24pcs) and distribute dekat 1 opis...
Esoknya time aku blk dr Ampang Park, nampak sekali lagi geng ini dekat tepi jalan LRT Ampang Park..Siap sedia dengan lori besar lagi..huhu

Terus la aku berenti beli 5 pcs utk dibawak pulang..Bagi family rasa pulak..

Rasanya sedap tau..Rase mcm ice cream raspberry baskin robbin..Yang membuatkan ice cream ni lagi sedap is lapisan keras tu, luarnya pink, dalamnya coklat..Memang pejam mata time makan..huhu


Harap2 next time dieorg ade buat lagi..

Mase aku beli hari tu, dieorg buat jualan ni sempena women's day...




End

ZUMBA - AKO Fitness Dance Academy

As Salam

Semalam Hata btau yg hari Sabtu ni dia ade job nk kena settle..Maksudnya aku x dapat la nk join class Zumba...Memandangkan Ain Kalam ni ade buat kelas everyday, cuma tempat je lain2...So aku mintak Hata hantar aku ke class Zumba malam tadi..

Lepas hantar che mek g mengaji, Hata hantar aku gi Zumba class dekat Taman Setiawangsa...under Ain Kalam jgk...Kelas start pkol 8.30pm-9.30pm..Lepas hantar aku, Hata gi amik che mek, then patah blk tggu aku abih kelas Zumba...huhu

Alhamdulillah, Zumba class kali ni ok sajok...Walaupun step aku mmg caca marba..Tapi still boleh follow & aku still sweating..huhu
Zumba 160317

Thanks to Zin-Niz (kiri sekali) sebab buat Zumba yg best2..huhu
Thanks jgk tu Hata sebab melayan cheq..huhu

Next class will be next Wednesday or Saturday..huhu
Harap2 weekend ni dpt jogging dkt taman tasek titiwangsa lagi..huhu


Sometimes, aku fikir Zumba ni bukan je utk kite fit-kan body kita..
Zumba ni jgk aku rase mcm jadikan kita penari amatur..huhu
Seronok wehhh..huhu




#target2017
#fitmybody
#callingfor48kg



End

Thursday, March 16, 2017

Lazada Birthday Blogger Contest

As Salam

Tak sangka Lazada berbesar hati nk buat contest utk blogger2 kan? So sempena dgn LAZADA BIRTHDAY YG KE-5, dieorg akan adakan LAZADA BIRTHDAY SALE starting on 22nd - 24th March 2014 nih. Diskaun up to 90% ....Banyak tu weehhhhh...huhu

30 blogger bertuah akan dpt menang hadiah dari Lazada Birthday Anniversary sale giveaway..
Contest ni start dari 1st March 2017 hingga 23rd March 2017



Lazada ni memang well known...Bukan setakat sebab barang yang dieorg jual banyak dan pelbagai..malah...diskaun yg diberikan pun mmg berbaloi sgt...Sometimes, SALE yg dieorg buat, mmg boleh cover duit minyak dan tol kalau kita pergi beli sendiri tau..huhu

So berbaloikan shopping dgn Lazada?

Kenapa Suka Shopping dengan Lazada Malaysia?

1. Sebab barang-barang yang dijual dalam Lazada Malaysia ni terlalu banyak pilihan...So kita mmg boleh pilih barangan yang terbaik berdasarkan review yg diberikan..Kalo product well-known, mmg kita akan dapat harga yang berpatutan.

2. Kalo time item ade SALE..Mmg berbaloi sgt nk membeli especially bab susu dan pampers..Mmg tak perlu dah gi survey banyak pasaraya untuk dapatkan harga yg berpatutan sbb harga yang Lazada Malaysia bagi mmg boleh cover duit minyak dan duit tol..hoho

3. Cara pembayaran yg banyak pilihan pun sesuatu yang menarik untuk terus membeli di Lazada Malaysia..kenapa aku ckp macam tu? Sebab kalo tak ada credit card, boleh guna debit card..Kalo rase nk selamat, ade item yg boleh dibayar semasa penghantaran ( COD )..Tambah pulak, kalo beli pada hari2 tertentu, akan ada diskaun extra dari credit card/debit card yg korang guna. JIMAT lebih tau..huhu


4. Pembeli jgk akan dpt maklumat ttg status barang yg dibeli..So that kite dah boleh get ready utk terima barang..



3 Favorite Products (Wishlist) :

Dah lama minat jam gini..Rase best gile kalo pakai time nk berzumba/jogging/hiking...Jam gini buatkan aku rase mcm seorg yang kuat..Tambah-tambah pulak sekarang dah start berzumba..lagi la keinginan pada jam ni makin membuak-buak...huhu 
Sangat best kalo dpt pakai time berzumba / jogging / cycling ..Aku akan rase lebih konfiden untuk buat semua step dalam berzumba..lebih yakin untuk melangkah bile berjogging..
Sesuai sangat dengan target 2017 aku...huhu 
Memandangkan sekarang dah duduk rumah landed, maka semangat nk membasuh baju 3-4 trip sehari tu mmg membuak-buak..Cuma sekarang kena control sebab penyidai baju belum ade yang sesuai..Still stand yang takde roda..So kalo dapat hanger ni, ianya akan sangat memudahkan kerja aku utk tarik masuk ke bawah porch kete kalo tetibe hujan..Tak perlu angkat kain masuk ke dalam rumah..huhu


How Do You Think Lazada Malaysia Can Improve?

1. Setakat ni pada aku semuanya ok...Cuma mungkin Lazada boleh mintak seller untuk tambahkan stock barang yang HOT SELLING..

2. Minta seller untuk proper pack item yang dibeli supaya boleh bagi impresi yang baik kepada pembeli.


3. Cuba buat sesuatu yang boleh mengelakkan pembeli dibawah umur 18 tahun untuk melihat item yang tidak sesuai dengan usia mereka.



What Is Your Birthday Wish To LAZADA MALAYSIA?

Happy birthday to Lazada Malaysia, May you will be more successful in future. We hope your business continues to benefit buyers by helping shoppers to save more. And promote the criticism as a catalyst to further improve all the existing shortcomings.



Anyone yang nak join this contest...Just directly to : http://www.lazada.com.my/blogger-contest/
Makin ramai yang join, makin besar peluang kita untuk menang hadiah-hadiah yang menarik dari Lazada Malaysia.

Prizes – More Participants More Winners

Depending on the overall number of participants there will be either 10, 20 or 30 winners: 

1. Less than 50 Participants (10 winners) 

1st Prize: 1 x RM300
2nd Prize: 3 x RM200 
3rd Prize: 6 x RM100 

2. More than 50 and less than 100 Participants (20 winners) 

1st Prize: 1 x RM500
2nd Prize: 7 x RM250 
3rd Prize: 12 x RM125 

3. More than 100 Participants (30 winners) 

1st Prize : 1 x RM800 
2nd Prize : 12 x RM300 
3rd Prize :17 x RM150 


So ape lagi???Moh le join...
Bukan susah pun nk jawab soklan2 ni...
Siap boleh pilih lagi 3 item yg kite sangat-sangat nak miliki...huhu



End.


Tuesday, March 14, 2017

Cycling & Meal For Breakfast

As Salam

Sabtu petang plan nk berbasikal dkt taman tasek Titiwangsa...Tapi hujan..So kite postpone ke hari Ahad..Sebabnya dah janji dgn che mek..Lepas subuh che mek dah bangun (bersemangat sgt) ..Pkol 8am gerak dr rumah...Sewa basikal ( rm10 each )..Memula amik basikal yg mane aku bawak Ammar & Hata bawak che mek..Lepas setengah jam, che mek kate nk naik basikal sendiri pulak..So Hata exchange basikal..Hata amik basikal dewasa & add on lg RM10 utk basikal che mek...

Maka berbasikallah kami 4 beranak sekali lagi...1 round amik masa 15 minit..Sejam boleh buat 4 round..Berbaloi la jgk kan?
Memasing enjoy...
Memasing berpeluh..huhu

Lepas berbasikal, kami g breakfast plk..Pekena roti canai...kiki
Then blk terus TER-Zzzzzz..kiki

Pkol 2pm baru masak utk lunch...dah malas nk mncari lauk..So kite masak la ape yg ade dlm peti sejuk ye...kiki
Telur rebus goreng masak sambal...huhu
Mangkuk comot ..kiki

Lepas tu lepak2 je..
Pkol 5pm lebih gi taman pulak...Sebab dah janji dgn che mek..huhu

Pkol 6.30pm blk rumah...
Utk dinner aku dh xtau nk masak ape...
So aku gorengkn fries & nugget..Utk Ammar aku masakkan maccaroni..Ammar suka mkn gitu je..huhu


Ok..Settle cite on weekend..

Alhamdulillah jgk skrg ni aku rase mcm tayar spare dkt perut ni mcm dh bertukar dr tayar tractor ke tayar kereta..kiki..Sebabnya?? Sebabnya dah sebulan aku x breakfast makanan berat dkt opis..Sejak2 geng takdak ni, mmg aku mkn je refreshment yg ada dkt opis..huhu
Breakfast Meal..

Aku makan menu ini (bertukar2 air) everyday...( weekday )
Kalo mkn yg heavy pun is makanan yg aku bwk dr rumah..itu pun kadang2 je..

Alhamdulillah...Nmpk perubahan dkt bahagian perut..kiki
Harap2 lepas ni boleh la transform tayar kereta ke tayar basikal..kiki



Korang pun patut cuba tau..

#target2017
#fitmybody
#callingfor48kg




End

Monday, March 13, 2017

Zumba Class

As Salam

Hari Jumaat lepas beriya2 aku google search kelas Zumba yg paling dekat dgn rumah..huhu

Alhamdulillah jumpa...Dah siap2 dh btau yg aku nk dtg & just boleh walk in sajok...
Bersemangat jgk hari jumaat hari tu aku g cari kasut ZUMBA yg baru..hoho
Mujur la jumpe..Bertambah bersemangat mek ni nk berzumba tau..haha

Makanya, pagi sabtu pkol 9am, Hata dah htr aku gi tempat zumba tu...
Aku follow kelas Ain-Kalam.. dekat X'treme Hardcore Gym..Betul2 atas kedai Lama Grill by Chef Zubir,Wangsa Melawati..Dekat jgk dgn Zawara..huhu
Ready To get Fit....kiki

Sejam berzumba...Memang sweating sgt...huhu
Dengan Zin-AKO..
Zumba trainer utk hari tu...
Sporting..Sengih je sepanjang berzumba walaupun aku berzumba caca marba..haha 
Team Zumba - 11/3/2017

Alhamdulillah..Tercapai jgk hasrat nk masuk kelas Zumba...
Thanks a lot to Hata sbb bg support...kiki

Meh cheq cite sikit ttg kelas ni ye...

1st trial = RM15
Per Entry = RM20
Monthly = RM75 utk 5 kelas..

Untuk kelas dekat X'treme Hardcore Gym ni, dieorg buat setiap hari Rabu (8.30pm-9.30pm) & Sabtu (9.30am-10.30am)

Utk permulaan ni aku amik kelas on weekend aje dulu..Next month In Shaa Allah dah boleh subscribe yg monthly..huhu


Harap2 cheq terus bersemangat utk berzumba..hoho




End

Friday, March 10, 2017

Kisah Qaisara : ICE CREAM STICK

As Salam

Lagi 2 bulan je nk sampai tarikh utk TEACHERS DAY..huhu

Otak aku dah mula ligat memikir nk bg ape utk ticer2 che mek & Ammar..Last year boleh la budget besar sebab ade 5 cikgu jer...Sekarang dah ade dalam 14 rasenye termasuk cikgu sekolah rendah che mek..hukhukhuk...

So this year, In Shaa Allah budget masih boleh dikekalkan..Cuma scale tu mgkn kena kecikkan sikit..kiki..Sekarang dah mula viral fridge magnet utk teachers day...Aku pulak ternampak ini :
ICE CREAM STICKS

Mula la mencari idea ade nk aku buat dgn stick ni...hohoho
Mula la mencari idea2 dr en.google..Kot2 la ade yg sudi share idea craft dr ice cream stick ni kan?boleh la copy & paste sikit..huhu


Korang yg ade anak bersekolah pun dh boleh fikir dr sekarang tau..nnt smp mase,xde la kelam kabut nk beli hadiah utk mnghargai cikgu2 yg mngajar anak kite..kiki


Ok..Jom kite fikir sesama ye...huhu



Jom sambung buat keje opis pulak..kiki



End

Thursday, March 09, 2017

Shape of You by Ed Sheeren

As Salam

Hehehe...

Tetibe layan sgt dgr lagu ni..kiki
video
[Verse 1]
The club isn't the best place to find a lover
So the bar is where I go
Me and my friends at the table doing shots
Drinking fast and then we talk slow
And you come over and start up a conversation with just me
And trust me I'll give it a chance now

Take my hand, stop, put Van the Man on the jukebox
And then we start to dance, and now I'm singing like


[Pre-Chorus]
Girl, you know I want your love
Your love was handmade for somebody like me

Come on now, follow my lead
I may be crazy, don't mind me

Say, boy, let's not talk too much
Grab on my waist and put that body on me

Come on now, follow my lead
Come, come on now, follow my lead


[Chorus]
I'm in love with the shape of you
We push and pull like a magnet do

Although my heart is falling too
I'm in love with your body
And last night you were in my room
And now my bedsheets smell like you
Every day discovering something brand new
I'm in love with your body

Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Every day discovering something brand new
I'm in love with the shape of you


[Verse 2]
One week in we let the story begin
We're going out on our first date

You and me are thrifty, so go all you can eat
Fill up your bag and I fill up a plate
We talk for hours and hours about the sweet and the sour

And how your family is doing okay
Leave and get in a taxi, then kiss in the backseat
Tell the driver make the radio play, and I'm singing like


[Pre-Chorus]
Girl, you know I want your love
Your love was handmade for somebody like me

Come on now, follow my lead
I may be crazy, don't mind me

Say, boy, let's not talk too much
Grab on my waist and put that body on me

Come on now, follow my lead
Come, come on now, follow my lead


[Chorus]
I'm in love with the shape of you
We push and pull like a magnet do

Although my heart is falling too
I'm in love with your body
And last night you were in my room
And now my bedsheets smell like you
Every day discovering something brand new
I'm in love with your body

Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Oh—I—oh—I—oh—I—oh—I
I'm in love with your body
Every day discovering something brand new
I'm in love with the shape of you


[Bridge]
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on

[Chorus]
I'm in love with the shape of you
We push and pull like a magnet do

Although my heart is falling too
I'm in love with your body
Last night you were in my room
And now my bedsheets smell like you
Every day discovering something brand new
I'm in love with your body

Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
I'm in love with your body
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
I'm in love with your body
Come on, be my baby, come on
Come on, be my baby, come on
I'm in love with your body
Every day discovering something brand new
I'm in love with the shape of you


At the same time aku mencari jgk kot2 ade zumba yg simple utk lagu ni...
Tapi nyoooo..NAN HADO..
Semuanya stock yg dh teror...kiki




Layan..


End