TELUR MASAK KICAP EXPRESS

As Salam

Hari tu OTAK jadi beku sebab tetibe je BLANK memikir nk masak ape utk dinner...hehe..

Makanya, aku siap GOOGLE cari style lain utk masak telur kicap paling simple tapi baru bagi aku..huhu

Google punya google, aku jumpa la resepi ini :

Simple je..tapi kena 3 kali peringkat memasak...

Step PERTAMA : Goreng telur mata kerbau...Dah masak angkat dr kuali & ketepikn..
Step KEDUA : Goreng bawang & cili padi...Dah masak, taburkan atas telur mata kerbau..
Step KETIGA : Masak kicap..Masukkan kisap pekat sikit, kicap manis & sedikit air..Dah masak, curah atas telur mata kerbau tadi..

1st time try masak gini...Sdap jgk rupanya ye..huhu



Next time kalo agak2 BLANK menu makan, bleh la masak lauk ini je..huhu




End

3 comments

Kekang buntu juga apa nak msk menu ari2, simple mcm ni pun ok juga

Reply

cantik betul kejadian telur dia
JanjiKita

Reply

Hahaha..Jadi la..Menu express..kiki

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top