Monday, August 15, 2016

Cerita Sabtu & Ahad

As Salam..

Sabtu pepagi lepas subuh Ammar dh bangun xmo tido..Igtnya hari sekolah kot..Adehhh..Ibu baru nk melandau..haha..

Terus si kakak pun bangun jgk sebab si adik dh start tepuk2 muka si kakak..

Pkol 8am turun la kami 4 beranak plan nk bersarapan dgn menu kelate..Sekali nk start kete bunyi ketak ketak je..Bile check BATTERY KETE KONG..Kiok sudah...Naik rumah blk..Pkol 9am suh Hata beli sardin..Aku pulak dh siap2 buat lempeng plan nk cicah dgn sardin...Sekali Hata blk dr kedai beli sardin & nasi lemak sekali..So mmg lempeng tu dicicah dgn susu aje la..Huhu

Lepak2 kejab..Pkol 11 lebih Hata berjalan kaki g kedai kete..Blk rumah dgn mechanic kete..Berterbangan RM280..Adehhh..

Pkol 12.30tghari g ampang sbb ex-housemate & classmate buat makan2..Pegi aje la sebab org dh ajak..Lgpun kami mmg xde plan ape2 that day..huhu
Berpeluh si kakak nk kasik adik brgambo...huhu
Aku pegang anak mmbr...Siti Khayla...
Sihat sgt ok...9.4kg at age 9 months..hoho

Pkol 3.30pm gerak blk rumah...
Dinner pulak kami bungkus je sbb MALAS nk masak..Hahah

Ahad pulak,
Lepas anak2 dh makan & tidur, lepas Zohor Hata hangkut plk aku ke Amcorp Mall sbb ade cust.nk beli light saber ...Lepas urusan terus ajak Hata ke Jaya One...Sebabnya kata ade activity utk kanak2..Layankn kejab..Makan dkt Thai Street..Lepas tu ke mr.DIY sbb nk add on brng CRAFT aku..hoho
Layannnn..

Masa otw nk blk, Aku & Hata kasi chan che mek dgn Ammar brkejaran dkt floor Jaya One nih..Xde org..So mmg rase selamat SIKIT utk kasi dieorg main lari2...Tapi mata tetap x lepas pandang walau sesaat..huhu..

Blk rumah Ammar dh kepenatan..Kejab je aku dodoikn & terus tido..
Che mek pulak mcm biase...
Nak kena menangis dulu baru la nk tido..
Buat perangai plk nk aku tidokn ATAS SOFA..
Mujur la ibu kamu ni x berapa nk KEMBANG sgt...Boleh la share 1 sofa..huhu

Mlmnya aku masak gulai lemak putih petola & ayam goreng...Selesai...huhu


Sambung lagi buat busy book..
Sekarang dh ade 2 tukang iklan..Sabar aje la..huhu





End

0 comments: