CPT..I'm Coming!!!!!!!!!!!!!!!!

Salam

entry:lepas gian...

InsyaAllah kalo dpt cuti..(tp mmg brhrp dpt) aku, hata & Qaisara akan blk klate sbb sepupu rapat merangkap pengapit hata time kami kwin dulu..nk kwin..mmg x patut sgt la if kami x blk...

kami plan nk blk on monday or tuesday early morning sbb this time kami drive sndiri...

so mmg dh plan dgn hata if ade mase nk g lepas gian kat CPT(cendol pulut tapai) kat stadium KB..har3..ais!!!! ais!!!! ais...!!!

punya la lama aku tahan nk mkn CPT nie...not bad jgk rase die..tp aku lebih suke cendol dgn pulut jer..tapai x masok la..hik3
Jom makan..!!!!



kalo dh drive sndiri..harus la byk brng mcm nk pindah rumah aku sumbat dlm but kete tu..kih3






end



Mari Membijih ....

Salam

entry:buat jgn x buat

Lately nie Qaisara mcm ade something kat hidung die..mcm sumbat or selesema..but when we ask her doctor, she said itu bkn selesema, tp lebihan muak yg x abih kuar dr perut so mende tu tersimpan kat salur ant. hidung & kerongkong...

ksian jer tgk..tp the hingus x meleleh plk...

so aritu g klinik..merah2 hidung Qaisara doctor tu buat sbb nk tlg Qaisara buang lebihan tu..mnangis mcm kene cubit2...aku yg tlg pegang kepala Qaisara pon x sanggup nk tgk...

then doctor soh praktis kat umah...so..ini la carenyer...but this time & time2 yg berikutnyer Qaisara mcm dh tau2 jer..bile nmpk penyedut nie..die akn diam jer mcm merelakan...hik3

my mulat...layan...hu3..

but if that time die x ready...kepala pusing ke kiri & kanan..pastu mulut membebel bahasa die...kikiki....


my mulat dh 3months...kejab je rase mase berlalu...


2mrrow blk kg..jmp atuk, opah & all mak sedara...just get ready tuk die beronar @mlm time...



end


RED - Ring Sling...

Salam

entry-puaskn hati anda...

Sabtu lepas b4 g wedding k.bai my opis mate aku & hata sempat g OU tuk bli ring sling kat atas nuh...dieorg sediakan beg kecik tuk bubuh mende tu skali...

aku berkenan sbb mcm best jer pkai & sejak tersedar yg sling bag tu bahaya tu baby sekecik Qaisara...so aku pon jump to jumpsac produk nie..rege pon korng bleh dpt dr sane..hu3

bleh buat mcm2 style...nk gendong anak pon bleh..
if berminat bleh la try...


aku dh try yg berdepan tummy to tummy or chest to chest...heheheh
alhamdulillah Qaisara nmpk mcm selesa jer..smlm aku try carry die g care4..smp tetido member..kihkihkih...

nnt free aku snap & upload kat sini yer..hu3


memule dulu g mom's care kat ampang point..tp xde yg berkenan...
so hata bwk jgk g OU nk sedapkn hati aku nie supaya x rase ralat bile dh terbli mende yg aku kureng berkenan...hu3

skrg teringin plk nk bli mei tai...tp regenyer mak aihhhh!!!!!....



u pk la sndiri....





end

Sayonara..my Operation MANAGER...

Salam

entry:gud bye...

Jumaat lps is a last day for my beloved OM's..abg am..
sedey dowh...even kene maki tuk dpt world award & jaga svc level tp kiteorg still sayang die sbb die mmg best...we respect him as a bos and we also can borak2 with him as a fren...

senang nk dpt bos mcm tu???

die x g cmpny lan pon...tp g dept laen sbb nk tlg that dept yg mmg lately down mcm ape jer...
thats mean die dh brjaya letakkn dept kiteorg ditahap yg sgt3 selesa...

bos aku yg pkai baju superman tuh....





hrp2 bleh follow new rules from new OM's....







end



aku mnyokong - MALAYSIA "GOOD DESIGN"

Salam

entry: tershopping...

Jumaat aritu around pkol 3pm aku & hata g amik Qaisara kat nursery & trus g OU...tujuan sbnr adlh tuk carik mende laen..tp mende laen yg plan nyer nk bli laen kali..tp bli kali nie...kehkehkeh...

kami mkn kat teppayaki....as lunch...lunch ke dh ptg2 nie???
pas mkn aku heret hata g F.O.S...jd tmpt pebret plk...kikiki
terbli lagik!!!!!!! romper & sweater tuk Qaisara...aku pilik size yg beso sket..so that she can wear it for a few month fwd...huhuhuhu

pastu tetibe jmp outler MOMS' Care...saje jejalan mane tau ade sale...
kami pon tgk la Simple Dimple bag...hata berkenan & said..."bli terus la..."
aku plk rase mcm nk meloncat2 jer dlm kedai tu sbb plan nk bli next month...tp mgkn my Hata jd Org Kaya Baru that day so die nk bli trus...kikiki...
tgh2 aku tgk mende laen tetibe hata bersuara..".xnk tgk kipas stroller ker???.."
aku pon berjalan riang g tgk kipas yg kepit kat stroller tu...amik satu...

time nk byr akak tu offer tuk jadi ahli...
maka dgn byr rm20 aku dh jd ahli moms care & dpt point terus..

pointnyer...
1 point = RM1 if xde SALE
1 point = RM10 if ade SALE

& voucher akan twice a month...ok la kan???

pastu tgk plk mainan Qaisara yg ade gantung2...pastu Ring Sling...mmg juling mate aku...kikiki..

lg 2 list kalo ade duit lbih nk bli next month..tp kene tgk ekonomi dulu...hu3






baju aku ble plk bli???


end

Sesal Dahulu Pendapatan...Sesal Kemudian X berguna....

Salam

entry : baru ku tahu...

Jumaat lps b4 smyng jumaat..aku & hata g bangi tuk amik PREMAXX SLING BABY BAG...mule2 penin jgk nk carik tmpt tu sbb si-SELLER bg direction yg slh..pdhal tmpt nyer sgt senang ok..tmpt aku cabut gigi thun lps...

kami jmp kat mc.D blk pasaraya bintang..time tu hujan renyai2..mujo x bwk Qaisara..(aku tgglkn Qaisara kat nursery kjb...lps smyng jumaat aku amik smule)

skali time on de way blk...
k.lixa gmail aku & tny dh bli ke blom sling bag tu...bc la conversation kami nie yer...(kopi & tampal jer...kikiki)

Nor: salam nieza
dah beli ke baby sling tu?
jgn beli yg tu bahaya lah
kat US baby sling macam tu dah kene recall sbb menyebabkan kematian baby
me: Dh bli dh
Ye ke?
Nor: ya Allah
me: Np?
Camne bleh mati?
Nor: baby sling tu boleh sebabkan baby lemas
me: Ye ke?
Dh bli dh ...
Nor: brp RM beli?
mmg murah
sbb murah bende tu dah kene tarik kat US
now lambak kat pasaran malaysia
me: Murah je rm50
Nor: malaysian gov tak amik tau bende2 mcm ni
me: Kite igt ok
apsal tak tanye dulu
me: Huhuhu
Igt ok
Nor: boleh bace dulu artikel tu
me: Ok
Nor: itu baby premaxx tu mmg dah kene tarik lame dah
me: Nnt kite bc

Pastu bleh plk tersangkut dgn hata skali abt the ring sling..k.lixa nie siap bg link blog die ttg ring sling..

Maka Sedar la si Hata tu ttg ring sling...
dh janji dgn hata b4 kelik klate bln dpn bli RING SLING / POUCH SLING...dh tgk kat Mom's Care...kikiki



PREMAX Bag Baby Sling yg aku dh terbeli tu just bleh gune time Qaisara besar nnt sbb Sling tu bleh jgk tuk dukung baby...
rase nyesal jgk...tp dh terbeli..nk wat camno..mujo la rm50 jer...kalo same rege dgn ring sling...mcmane???





so pd sesape yg berniat / berminat nk bli sling bag brand PREMAX nie bleh la berfikir & beralih ke Sling yg pesen lain...jgn mnyesal x sudah di kemudian hari....


mujo aku x try letak Qaisara dlm sling bag tu lagi....





end




I Want This..!!!!

Salam

entry : gile sling...

kelmarin aku saje usha2 sling baby bag yg murah2..x mampu nk bli yg mahai2..kiikiki..
kalo bli yg mahal2 pon nnt bkn nyer nk pkai lama pon...
tp aku tetap jgk gatai nk bli sbb nk merasa pkai sling baby bag mcm yg laen...hu3
geram tgk baby bulat jer dlm sling tu...kikiki

aku berkenan dgn sling yg kat atas nuh...
xde brand tp comey jer aku tgk...kikiki
dh btau hata nk bli..
skrg tgh deal dgn seller nk amik kat mane & bile sbb aku nk COD svc...
at this moment mls nk percaya same encik posmen sbb dh penah merase sakit jiwa cume x gile lg jer tggu parcel x smp2...rupe2nyer die g htr kat head quaters kat shah alam...smp2 kotak tu dh kenyuk2...cam kotak salat bontot...hamburger btol..huk3

mcm2 pesen sling skrg...juling mate pilih...hik3

aku minat jgk dgn ring sling...tp hata plk x kasik bli sbb mcm %^EGH%$^ katenyer...
trus mati niat nk melaram dgn ring sling tu...






hrp2 esk dpt la mende comel kat atas tuh...kikiki





end

RED Day @ Kenny Rogers Roasters...

http://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=c2b897c936&view=att&th=12d78eb3ccd82d1c&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gitunv5g0&zw


Salam

entry : RED day...

Smlm hari bertuah aku & hata sbb promo kat atas nuh...memule aku pon xtaw...pastu bdk opis named tommy send email nie & kebetulan plk smlm mmg aku pkai kemeja merah & bwk beg laptop aku yg merah juga...

trus sms hata said lps amik Qaisara nk g mkn Kenny bla..bla...bla...

Lps keje trus amik Qaisara & Vvvrrrooommmm... ke Jusco Keramat AU2...mujo x jem sbb ikot Sri Rampai...
Smp kat car park we decided tuk merasmikan stroller Qaisara yg dh nk bersawang...tp blom lg...sbb mmg x penah pakai since bli...hu3
tp smp2 jer kat kenny..nahhhh..kau..berator manusia berbaju merah...bertudung merah...berkasut merah..ber-handbag merah...aku & hata pon berator dgn sopan & berhati2nyer sbb tetibe aku rase time berator tu aircon dlm building tu tetibe x sejuk...aku bkn risau ape..risau si kecik aku bukak suara high vollum jer..kih3

smp turn kami...
dak amik order : ok kak brp org?
aku : dua jer...
dak amik order : ok kak...promo arini meal yg nie...sambil jari tunjuk quarter meal set...tapi dishes kami dh tetapkn & x bleh pilih...skrg akak bleh pilih air..senyum..
aku : okey...

aku dgn hata terima aje la dishes yg dieorg bg..
- mashed potato, rice & coleslow -
time berator bukan main lg nk pilih dishes itu ini..kikiki...
dh siap pilih2..tp seat xde lg yg kosong...so kami diarahakn tuk berator kat site lain plk...
tibe turn kiteorg dpt seat...
mujo dpt kat tmpt ade kipas siling...blah kiri mngadap org rmai yg berator tggu turn...
Qaisara tido time kami tggu meal..pastu ntah bdk mane main belon then pecah...trus si kecik tu jaga...
but...die sgt baik ye...sbb diam jer baring dlm stroller tu..kikiki...

maka aku & hata pon mkn la sepantas kilat...x pandang kiri kanan dh...aku rase ade dlm 40mints jer kami kat sane termasok dgn mints menunggu...see btapa pantasnyer kami mkn...ho3

lps mkn...tggu hata g solat sambil aku round2 dlm JJ sorong stroller Qaisara...
bulat jer mate die tgk sekeliling...hu3
pastu trus blk..sbb risau mlm2 bwk si kecik nie..hu3


mewah dinner kami mlm td...kikiki

tetibe tringt plk time tgk movie underworld dulu2...
hata dpt free tiket but kene redeem kat dpn tgv klcc...
mule2 redeem ok lg..time dh redeem nk g kat hall..
sorg brother nie berlari2 nk berebut seat..(free seat la katakan..)
pastu trus rmai2 lari smp kasut aku almost terpelanting ke depan....ha3
nk sgt mende free...sanggup tunjuk perangai mcm budak2...berebut seat...kikiki






end

The Spaghetti Farm

Salam

entry:pelaris / kebetulan

Gi mid valley lg!!!!!

tp g just tuk mkn shj sbb kbetulan hata g jmp client kat area sane...so kelain la sekejab...kikiki..

time g tu is hujan agak lebat...so we decide mkn spaghetti aje..so terpandangla kdai mkn - the spaghetti farm nie...tp yg sedeynyer time kami g stock beverages dieorg nan ado..yg ade pon hot drinks jer..phm2 aje la kalo dh namenyer hot drink...harus la mcm rase x puas sbb ciput jer...huhuhuhu...

tp disebabkn nk jgk spaghetti tu..so kami pon mkn jgk kat situ dgn mnum air mineral & apple je..
time kami dtg just ade 1 fmly jer...
lps kami duduk jer nk mule mkn...berderet plk cust die berator order spaghetti...
Qaisara landing time...
kasik masok angin aircond sket ketiak tu...kikiki...
meja yg kosong...
xde cust..tp x smp 15 mints...
row nie hampir penuh ok..
fmly yg aku maksudkn..

nie restoran die laku sbb hujan so that cust pilih hot drinks??? atau kami sekeluarga nie mmg "pelaris"????....

sape nk jwb????


lu pk la sndiri...har3








end

Qaisara Outing...

Salam

entry : Qaisara outing

Cuti Jumaat lps aku & hata bwk Qaisara g mid valley sbb aku dh tersalah tarikh tuk SALE brng2 bby..aku igt kan that day...tp rupenyer bln MAY nnt..gile jauh lagi mase tuh...ek3

but at the exibition hall mid valley ade choclate wholesale...mcm2 ada..aku smpt la memborong smp rm50..smp arini choclate tu x abih lg..kikiki...

then lapa plk...gi la kat the warong yg kat depan F.O.S baju bby tu...kami suke gi sane sbb ade mee rebus yg pada tekak aku sedap tuk dimkn...
me & Qaisara...time nie tgh tggu hata abih mkn dulu...hu3
x bwk stroller plk time nieh sbb time nk trun g kete ade byk mende nk di pikul oleh hata...
my pebret mee rebus...
hata with his nasi lemak daging rendang...
daging die sgt lembut ok...
xde la berkerut2 muke nk kunyah..hu3
huhuhu...
tgk aje la meal tu slagi x smp giliran...
tp aku curik2 jgk sesudu dua...
(nie btol2 x mnyempat-nyempat)


time aku pegang Qaisara nie die tdo mmg x igt dunia pny...
TAPI...
bile time ayahnyer yg pegang...mengeliat sane..mngeliat sini...knp ntah...


pas mkn kami trus blk sbb jam pon dh mlm...risau jgk bwk anak dara aku nie bjimba2 memalam bute...huhuhuhu






end

Wajib tuk semua...

Salam

entry : my anak dara...

On 28 Dis 2010 lps aku & hata bwk Qaisara g sunat...
time menunggu tu aku dh berdebar2 jgk...

pastu time nk buat tu aku handover Qaisara pd doktor & her assistant...
nie time tgh berlangsungnyer upacara tersebut...
nangis jgk la Qaisara..
then doctor pggl aku tuk tunjuk itu & ini...
seriau siott.....

nie ubat tuk letak kat tmpt luka...


mlmnyer Qaisara agak beronar...mgkn baru terase sakitnyer kot...
aku plk gile terketak2 nk buh ubat tang tu...kikikiki...




mende nie wajib tuk semue...nk x nk ko kene jgk buat tuk kebaikan anak sndiri...hu3







end

achieve : naik buai Qaisara

Salam

entry : entry my bby

jom layan pic naik buai Qaisara time lps 40 hari yg lepas...
let pictures tell the story...hu3
Gotong Royong ....
bahulu disponsor oleh my sister..hu3
budak mulat yg dh mule mngantoksss...
mate dh kuyu sudahhhh....
Bdk yg sgt malu2 kucing same my hata...kikiki
time nie dh merengek nk tido...
orang laen yg naik buai...
bby besar plk yg join 2 bontot..kikiki
huhuhu...
my little comey is sleeping along the ceremony...
Simple buaian deco by my sis & BIL...
thx a lot to them..
nie adat org perak kot
bg duit time grup marhaban berdiri & bermarhaban...
money..money..money...
mcm nmpk x nmpk jer anak aku dlm buaian tuh...eh3


abih aje org bermarhaban...Qaisara dh jaga...time tu plk la elektrik kat umah & kampung xde..
terpaksa la bwk Qaisara ke beranda dapo...
She's wearing a baju kurung...aku x blikan gaun rambu ramba sbb terlebih excited nk tgk anak dara aku ni pkai baju kurung same kain dgn aku...kikiki
x lama mane pon pkai baju tu..ade la sejam 2 kot..pastu tggl kain jew...hu3

lps mjls sumedh pakat nk kelik blake...
so time nie mmg Qaisara dh lemau dh sbb sume org nk hug & kiss die..maklumla..dh lama xde bby gurl..ade bby boy pon dh beso dh..hu3

around pkol 3pm time nk siap2kn Qaisara tuk g perlis...
bantainyer die muntah byk gilos..tkejut aku...pastu terus die mcm weak...then dlm kete asyik tdo jer..poor her..tp nk wat camno..xkn aku nk halang dieorg pegang Qaisara...nnt org ckp aku kedekut anak plk..hu3


nie pic age Qaisara 40days...hu3







end

Congrates MALAYSIA!!!!

Salam

entry : MALAYSIA BOLEH!!!!!!!!!

entry terlambat...hampir berkepam..tp ku teruskn jua...

Skuad bola sepak MALAYSIA dh buktikn yg mereka mmg boleh tuk saingi pihak lawan...
sape??? korng sndiri tau..aku mls nk mention dlm entry nie sbb aku x berminat nk letak name country tu..




tahniah buat mereka...
tahniah buat pengantin baru norshahrul...
tahniah buat khairul fahmi @ apek sbb jd penjaga goal yg berjaya...
tahniah buat jurulatih K.RajaGopal sbb berjaya jd coach yg the best...







end

X bleh terima kenyataan....

Salam

entry : sampai bile???

Haiihhh!!!!
smlm aku g klinik sbb bdn rase mcm sengal2..jmp doctor skali check rupe2nyer aku demam...risau plk sbb takut jangkit dkt Qaisara plk...

so smlm pas g klinik kene follow hata g politeknik kat shah alam sbb ade job..
mmg aku agak lemau sket...time tggu dlm kete dgn Qaisara bleh terlelap sambil bf die..
but alhamdulillah Qaisara x lemas...(sbbnyer aku terlelap tu mndongak..nganga...hik3)..
smp hata ketuk tingkap kete pon kene 6..7 kakli ketuk baru aku sedar...ek3

at this moment mmg aku rase mcm x bleh berenggang dgn Qaisara...hik3


X bleh terima kenyataan
yg Qaisara terpaksa aku htr ker nursery...
mgkn sbb aku rase die terlalu tecik kot...
even berat dh 5kg..tp usia die mcm ksian sgt nk aku tgglkn...

time g byr monthly fees Qaisara aku siap2 btau ktua nursery tu yg this month aku x htr penuh 1 month sbb aku kene abihkn saki baki kuku kaki AL yg hanya tggl sekentut hari jew...iaitu 4 hari...
tp aku x amik skali gus..amik sekentut2 jew...
every friday & saturday in January nie aku x htr...

smlm pon even aku demam sket..aku x htr qaisara...better she with me & hata...
aku x bleh la dok umah tanpa die sedangkn aku masih ade tenaga nk jaga die...hu3
kalo fmly sndiri jaga xpe lagi...
nie org laen...sedey dowhhhh!!!!


bile la aku bleh
TERIMA KENYATAAN
nieh???????????






end
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top