About

Friday, December 28, 2012

Shopping Baju Harian...

As Salam

entry : 4 my lovely Qaisara

Memandangkan org lain akan / sedang berpusu2 membeli brng sekolah anak2..aku pun ade jgk terselit n menyelit antara dieorg..it's not because of aku nk bli brng2 sekolah my che mek..tp my MIL said baju harian my Qaisara dh xde rupe baju dh..dh mcm pakai baju belas ehsan org..haha..sedey dowhhhhhhh

Bukan la teruk sgt..it just t'shirt yg aku borong kat jucso dulu leher bajunya udah kembang...my Qaisara nie kalo tibe angin taufan mmg suke sgt keluarkan tgn ikot leher baju..konon2 nk buat perangai...so mmg harus la leher baju tu akan mengelebeh smp ke bahu..idak ke kesian bebenor nmpknyer...haha

So hari rabu aku ajak hata gi sogo...dpt rembat 2 helai je sbb time is too limited...then smlm gi jusco AU2...rembat lg baju longgok JBABY..ok la kan??setakat nk pakai hari2..bkn bwk gi jln pun..huhu..then singgah pasar mlm..tetibe aku rase mcm berkenan plk gaun ana muslim / little mermaid jenis kain licin yg rm10 sehelai tu...hoho..rembat 1..smlm smp umah nk kemas2 beg utk blk KB AGAIN 2NITE...tgk2 dh ade 8 helai dh baju baru my Qaisara....terus btau hata STOOOPPPPPPP utk this month shopping baju anak...sambung next month plk...haha (kalo ade duit lebey la..)

Ni pun kain cotton yg bli kat nagoya hari tu x jahit lg..nnt kalo dh siap bertambah lg la baju my Qaisara...ok la kan...aku nie kire brsyukur la gen menjahit mak ade dlm bdn..haha..even masih merangkak mengesot mnjahit..tp jadi la jgk..haha

Ade plan nk buat baju sndiri..tp masih 40/60 haha


body buat keje...tp mind dh on de way ke KB...stop buat keje jab...eheh

end

Sejuk Macam Ais...

As Salam

entry : mandi koboi...

hai..hai...hai
4 days 3 nite kat KB last week...mmg rase mcm malam 24/7..hujan memanjang kecuali hari yang aku n hata nk blk KL on monday - 25hb aritu...x hujan plk..alhamdulillah...even jem yg 12 jam jgk aku melangut dlm bas tu...tp cuaca cerah...kahkah

Kat umah KB my PIL pakai air telaga & air kelantan..both of it mmg sejuk mcm ais...mmg stok kalo nk mandi..either aku kene cekal menahan kesejukan sepanjang tempoh basuh bdn..gosok gigi..cuci muka..syampu rambut...& bilas segala or aku akan masak air panas...gigih sgt la tu kalo smp mnd gune air suam..haha...almaklum la..water heater xde...so kite gune cara tradisional la..bkn x mampu..tp aku x sanggup nk tgk bil letrik kat umah tu...100++ tu time aku n hata xde...kalo time aku n hata ade dulu..fuhhhhhhhhhhh....

Suasana kat umah my PIL nie udah mcm petang memanjang...bgn tdo pun..lps subuh tu mmg x sah kalo x jejak ke jam 9..haha..tu pun turun bwh pkol 930am sbb menunggu my lovely Qaisara bangun dr tidurnyaaaaaa...mujo la my PIL x bising...kehkeh...

Alhamdulillah...kwsan umah kami x dilanda banjir...even tepi umah nie ade tali air yg kecik (mcm idup segan mati x mau)..kalo hujan x henti2 pun air just naik smp paras gigi pintu pagar kebun je...huhu

That is WHY kami decided this month ulang alik KB naik BAS...sbb takut banjir kat mane2 kwsan +++ skrgkan time cuti sek n akhir2 cuti...aku risau jem je mcm time raye haji dulu..hoho


end

Thursday, December 20, 2012

Istanbul Aku Datang....

As Salam

entry : Layannnnnnn

mlm td aku ajak hata layan Istanbul Aku Datang smp pkol 12:30am..amik kauuuu...dh la 5:45am dh kene bgun..haha


Sape suruh d/load dr mmbr then tunjuk pd aku??? pastu ajak layan cite lain plk..sorrryyyy...eheh

Ok....cite nie pd aku BEST...no wonder la bleh dpt kutipan yg tinggi..(tinggi ke?aku dgr cite la..eheh)...


Ade action lawak..ala2 islamic...thrill (time gaduh2 kucing tu..eh3)..komedi (itu of cossss)..& ade jgn part brmain dgn emosi..huhu

View kat Istanbul...perrgghhhhhhhhhh...sangat indah ciptaan Allah swt...cantik giler wehhhhhhhhhhh...
Rumah yg si Dian tu duduk pun...sgt comel & sweetttt...huhu

BUT....
Sorry ler x dpt layan & support cite nie kat wayang sbb masa & waktu dgn jeles sama kami...eheh

ok...dh lama x update pasal movie kan???


end


Mood Menjahit...Kembali!!!!

As Salam

entry : jakel..kamdar...nagoya...

Okies...
2day nk just nk update gambo hasil jahitan sepjng 2 hari x kelik KB...eheh

1st yg siap...

Baju my Lovely Qaisara...
Aku reka sendiri2 jer nie...tampal & tepek ikot dannnnn jer..haha
now aku jahit stok BESO...rase mcm serik plk jahit ikot ngam2 badan my Qaisara...nnt kejab je dpt pakai..silap2 x dpt pakai langsung..haha
 Gambo x clear sbb aku snap guna BB aku jer...eheh
 Nie plk kain cotton yg biase2 je aku bli kat nagoya...
just RM2.50/mtr...
aku bli 1 mtr for each kaler...
light blue + soft peach + black berpolka dot-kan pink pekat..huhu
jadi la kan???
starting...lg pun YES smp 2 JAN 2013 kan???eheh
 Ini la short & long pants my lovely Qaisara yg smpt aku jahit...
Nie semua balance2 kain cotton yg dulu...eheh
Yg ini special siketttttttttttt
(sbb menjahit nie smp patah jarum mesin aku sbb terlanggar ZIP..hoho)
Aku jahit guna kain cotton for inner & 100% felt fabric for the outer...
aku jgk try almost 7 kot jenis fesyen jahitan yg ada kat mesin aku tu..
saje je...nk tau hasilnya lagu mano...eheh
BUT...
aku terlupe la plk xde zip yg 10 / 13 inch..
so terpaksa la guna yg 7 inch jer...
dpt la beg yg bersegi empat tepat ini...haha


harap2 plan aku Allah makbulkan utk gi either 3 place above utk bli kain & meneruskan perjuangan mnjahit baju2 my lovely Qaisara...

Hata pun ade jgk sebut mnt tlg jahitkan 1 helai baju harian utk my MIL...huhu


end

Tuesday, December 18, 2012

Demam...

As salam

Entry : sbb mnjahit / berjangkit

Okies...
Arini aku trpaksa hold smua keje2 aku even dh ade pymnt masuk & I need to settle it ASAP...

Terpaksa la sbb bdn lemah gile...pdhal dh mnum air panadol solube 4 biji..but tgn aku still mengigil kesejukan time type entry nie..hata plk mmg x bleh tggl job die..trkontang kanting la aku kat umah nie..nk brjln ke toilet pun rase mcm kaki x jejak bumi...mate ni asyik nk trkatup je..celik kang dunia rase mcm br"twist"..tetibe rase mcm bosan plk...hu3

Aku x sure la demam nie sbb aku trlalu over mnjahit semula or sbb aku brjangkit dgn org lain..

Oh ya..lupe nk story..aku dh hangkut mesin jahit ke KL..kebetulan plk last week kami x dpt blk KB sbb hata ade job urgent nk kene settle...so...aku pun amik la kesempatan nie utk carik saki baki kain cotton yg dulu2 utk jahit baju my Qaisara...alhamdulillah...dpt la aku siapkan sepasang setgh..sehelai baju + short & long pants...then dpt jgk aku jahit beg telekung aku dr cotton & kain felt...gambo nnt aku update k..

Now tetibe aku rase mate kiri aku kecik dr mata kanan sbb mata kiri ni brair sokmo...hata blk nnt baru bleh gi jmp doktor..Ya Allah..hrp2 la aku x sakit mate mcm dulu...esok aku kene buat pymnt tu...

Amin

End
~Silent But Deadly~

Saturday, December 15, 2012

10 Surah dapat Menghalang daripada 10 ujian Besar Allah.

As salam

Entry : jom amalkan

Just wanna share with all blogger about this...

Just copy & paste from FB untuk amalan diri sndiri & mgkn bleh jadi amalan utk yg lain jgk..

1- Surah Al-Fatihah dapat memadam kemurkaan Allah SWT.

2- Surah Yasin dapat menghilangkan rasa dahaga atau kehausan pada hari Kiamat.

3- Surah Dukhan dapat membantu kita ketika menghadapi ujian Allah SWT pada hari kiamat.

4- Surah Al-Waqiah dapat melindungi kita daripada ditimpa kesusahan atau fakir.

5- Surah Al-Mulk dapat meringankan azab
di dalam kubur.

6- Surah Al-Kauthar dapat merelaikan segala perbalahan.

7- Surah Al-Kafirun dapat menghalang kita daripada menjadi kafir ketika menghadapi
kematian.

8- Surah Al-Ikhlas dapat melindungi kita daripada menjadi golongan munafiq.

9- Surah Al-Falq dapat menghapuskan perasaan hasad dengki.

10- Surah An-Nas dapat melindungi kita
daripada ditimpa penyakit was-was.


Selamat beramal & selamat malam


End
~Silent But Deadly~

Thursday, December 13, 2012

Hold...Alasan...Hangin...

As Salam

entry : bakal amuk

Pepagi dh buat entry "bakal amuk" kannnnnnnnn....
Tapi mmg pepagi dh ade org yg kene sembur dgn aku...but not hata la...haha

Actually aku ade 1 doc yg nk kene htr ke 1 tmpt nie...aku bg since hari isnin lagi....pastu start dr hari isnin smp la nie (Khamis) doc tu still lg x brhantar dgn alasan hujan la..xde parking la...jem la...FINE!!!! kalo ko rase susah sgt nk htr doc aku tu...biar aku aje la yg gi htr...

Tapi pg td time aku nk mnt doc tu...ko bleh plk jwb doc tu ade pd driver...Ssshhhhhhhhhhhhh...t sgt ok...

Terus aku sound direct jer..."Dah la ko hold doc tu smp 3 hari..then time aku mnt ko bleh ckp ade pd driver plk..duit tu..."..terus senyap mamat tu...

Mmg doc tu bernilai yg bile dh diproses akan hasilkan duit...so of cos la mende tu penting bg aku kan....

Katenye driver tu akan htr hari ini...ok..aku nk tgk..kalo ptg nie die dtg & btau x dpt htr jgk...mmg akan kene percikan gunung berapi dr aku..ko rase la panas ke tidaknya semburan aku nnt...


end

Wednesday, December 12, 2012

New Body Mist - VS

As Salam

entry : window shopping + small door shopping...eheh

Dh alang2 ade kat OU...tetibe impian lama muncul kembali bila kaki melangkah melintas didepan outlet VS..huhu

Terus kenyit2 siket pd hata utk masuk...huhu

Time tgk2 body mist tetibe tertarik dgn 1 flavor nie...hata pun brkenan jgk...so terus pegang...

then round2 lg...

Tetibe sale gurl/man nie promote body mist yg lain plk..yg lg wangi...huhu

So terlekat la membeli body mist ini...
My New body mist...
~ Tp time nk try kat umah..skali x bleh nk pecet plk..
meleleh jer kat botol..terpaksa la gi semula & tuko...eheh~
 Mini shopping t'shirt my Qaisara...YES!!!haha



tercapai jgk nk ade produk dr VS...since last year dh berangan...baru skrg Allah makbulkn....

Alhamdulillah...


end





Christmas Deco @ OU

As Salam

entry : candy...

On 2nd Disember...lps settle hal aku around pkol 2.30pm..hata ajak aku brdating ke OU...eheh

Tapi mmg rase x complete sbb my Qaisara xde bersama2 kami..hukhuk

Then jln2 aje la cuci mate...huhu

Skali masuk dlm OU tu ade deco2 christmas yg sweet sbb theme dieorg kali ini is CANDY...

So layan la gambo & berinterprem skejab ek..huhu


 Berinterprem sekejab..eheh


Sweet & rase mcm duk dlm cite charlie & the choclate factory plk that time..huhu


end

Kahwin Member Depan Umah...

As Salam

entry : my old skool fren wedding day

OK....utk kesekian kalinya...ewah...ewah.....lamanya x update blog...eheheh
Aku mulakan dgn story kawan aku ek....

On 1/12/12 lepas is my old skool fren wedding day...

She is a teacher & his husband is pegawai penjara @ penjara bentong...if i'm not mistaken la..eheh

On pagi sabtu aku gerak dr KL...then singgah tesco kampar utk bli brng dapur umah mak...
Then lepaking with mak & my niece...borak mcmkn org tua2 belaka lagaknya...haha

Then pkol 4:30pm buat cenkodok bawang..makan smp kenyang...pkol 6pm gerak blk KL...
kami x blk kelate that week sbb on sunday aku ade hal kene settle....

So layan la gambo kami old skool fren & pengantin ek....huhu
me & pengantin... =)



 Me & Kema..(Newly wed..)
 Pengantin lama yg sokmo nmpk mcm newly wed..haha
 My old skool fren & hata


Okies...
mknnya sedap sbb ade pecal & sambal tempoyak ikan bilis...huhu


end

Wednesday, December 05, 2012

SR Cake...

As salam

Entry : anniversary cake...

Okies...lama dh x update..cerita mggu lps tp baru skrg ade kesempatan nk update...huhu

28hb 11 lps, aku ajak hata bli anniversary cake kat SR... Bli 1 slice je pun..flavor blackforest..hu3..then mnt staff tu tuliskan "happy anniversary 4"..mujo la boleh...terpaksa la baringkan kek kami tu...huhu..then kami just pegi mkn kat nando's sajo sbb dh lama x mkn..nk g mkn kat tmpt yg special2 rase x best sbb my Qaisara xde skali dgn kami..so celebrate gitu2 ajo...

Alhamdulillah ape yg diplan stakat ini brjln dgn lancar...cuma bezanya perjlnan tu cpt dgn perlahan je...present aku hata dh blikan..hata nie kureng arif nk memilih hadiah..at the end aku sndiri jgk yg pilih ape yg aku nk..xpe la..janji aku SUKAaaaa...haha..BUT present hata je yg terpaksa dihentikan seketika sbb skrg nie aku tgh bz tahap bagan smpkn xde free langsung nk berseorgan mncari brng...blog nie pun aku silentkn smggu lebih...

Bila dtny pd hata nk ape...mmg member sengeh je..means terima seadanya la..agak2 kalo aku nk hadiahkan baju pagoda dgn stokin pun die terima kot...haha

Ok la...
Aku kene pause dulu pk hal present nie sbb ade mende lain lg kene pk...boleh mereng siket kepala nie kalo terlalu byk input yg aku kene smp...nk mngoutputknnya plk bkn senang..kene tggu masa baru bleh kuarkan...huhu


End
~Silent But Deadly~