A'Famosa Resort - Day 2 : Breakfast + SAFARI + WILD WEST SHOW

As salam

entry : tgk haiwan & binats

Okies...
Lps subuh aku & hata bantai tido semula...penat dowh..haha
Alarm jam pkol 8am utk gi breakfast..
Kami breakfast kat GOLFER TERRACE ...
ini la entrance ke tmpt breakfast kami...
Hiasan.. 
Aksi kami anak beranak & mknn kami...
Byk lg sebenarnyer...
Tp x dpt nk amik gambo sbb my Qaisara nie
pantang nmpk camera...MESTI nk berebut dgn aku sbb nk snap retek (jgk)..huhu
Kat tgh2 tmpt breakfast kami...
____________________________________________________________________________

Sarapan last pkol 10:30am...
Kami kuar pkol 10:15am...kiki
Smp aje ke condotel tu terus mcm lipas kudung kemas beg & segala barang handbag segalanya...haha
Pkol 12pm kami kuar dr kwsn condotel + apartment utk check out...(ade deposit rm200)
Lps check out kami terus ke SAFARI plk...

Layan..
X byk haiwan kat sini melainkan KUDA je yg byk..kiki
Memula kami FEEDING kat rabbit...
My Qaisara yg ketakutan...
Tp nk bg mkn...haha
Join sekali...
RM5/feeding food
_________________________________________________________________________
Lps feeding tu kami bertaur tggu shutter bus berperisai utk ke wild animal plk...mmg dekat gile la kami dgn BEAR, LION. TIGER, OSTRICH & a lots of others wild animals...rase mcm kat negeri africa plk..kiki(sbb time tu panas gilo!!!
BUKTI betapa dekatnya dieorg dgn bus kami...huhu
aku x pyh nk zoom..zoom camera sbb mmg dekat gilo..
rimau belang nie...
memukle lepak kat lopak...tapi bile nmpk bus kami berenti terus mcm jenjalan kat tepi bus...
rase mcm...Ya Allah...besonye binats nie...huhu
the giraffe..

Lps sesi lawatan tu...
Kami round skali lg tmpt feeding haiwan2 tu
(sbb nk mengabihkan saki baki kacang panjang yg dibeli)
Feeding the goat..
My Qaisara tetiebe mcm terkejut sbb kambing tu
menyerbu & hulur kepala..haha 
bg kat kuda plk... 
Join sekali...tp takut dowh sbb GIGI die beso..haha

Lps settle mengabihkan kacang panjang..kami ke Wild West Show plk..klaka dieorg nie..tp ade jgk babak yg mcm gunakan peluru betul sbb bunyi kuat gilo...
@ Wild West Show
Dgn muka kepenatan & kepanasan..haha 
The Cowboy Town...
Aksi tembak menembak...
Barisan pelakon...
Dieorg nie adalah org yg sama waktu
Cowboy Town Show...

Abih aje show nie pkol 2:50pm kami pun blk la wehhh..
Penat nk pitam rasenyer..haha
B4 kuar kami ke kedai jual cenderahati dieorg...
Kami just bli beg kecik ade logo A'FAMOSA + rabbit pencil case utk my Qaisara (dipilih sendiri olehnya..huhu)
Then igt nk gi mkn asamcpedas kat kedai kami bli mknn smlm..skali dieorg start masak yg goreng2 ++ hot plate nie pkol 4:30pm..terus x jadi..minum air jer then terus blk KL...

Smp KL pkol 5:30pm...
Walaupun kepenatan..(tp x pd my Qaisara sbb elok aje masuk kete dr kedai mkn tu my Qaisara dh Zzzz)..hata singgah jgk kat AEON AU2 utk solat asar & nkkasik my Qaisara naik sekali lag kete control tu...++ kasik main air lg..huhu..lenjun lagi...

Lps maghrib baru kami blk & mmg Lps tu kami 3 beranak Zzzzz..smp ke subuh..haha
Esoknya llps hata gi keje..aku & my Qaisara sambung tdo smp kol 11:30pg..haha

itu la kisah vacation MATTA FAIR kami...
Singkat jer tp rase berbaloi sbb dpt buat my Qaisara gembira..huhu

Smlm aku dh htr my Qaisara blk KB dgn flight pkol 11am..
Pkol 10pm plk aku blk KL...hati nie rase mcm nk menangis & meraung je xmo kasik my Qaisara blk KB..haha...

So kite tgk hari isnin dpn mcmane dgn keputusan interview aku last 2 weeks..kalo ade rezeki ade la..kalo xde..aku akan try carik yg lain...kene kumpul pitih nieh..lps raye insyaAllah ade vacation lain plk yg menunggu..eheh


Gambo x byk yg aku letak sbb nnt muntah plk tgk aksi kami anak beranak...haha 



End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top