Sabtu : Ganu

As Salam

Entry : express...

Haihh..x sedar dah dekat seminggu x jeling blog...kiki

Okies..ade byk hal nk story...so kite gi 1 by 1 yer...kiki

Sabtu pagi Hata ajak aku g mkn nasi berlauk kat kg.baru...tgh2 syiok mkn...kami dikejutkn dgn 1 panggilan emergancy yg mana my SIL kat Kajang tu akan amik kami kat umah & we all akan ke Kemaman...balik hari..

Pkol 11am gerak dr umah aku..(My SIL amik kat umah..kami g naik 1 kete aje..senang)..then pkol 12.30tghari...lg 100meter je ke RnR Temerloh..tetibe rase kete lain mcm...my BIL slow kan kete & ketepi..sekali tgk..gini :
Tragedi November...

Alhamdulillah ade abe-abe highway trafik dtg tlg kami..kiki
My SIL dah kelam kabut update my FIL yg OTW from KB jgk...
Tgk la keadaan tayar tu kan??scary ok...
My SIL ckp padahal tayar tu baru je ganti..

Then kami melilau mncari kedai tayar dalam Maran...
Ade yg ade stok..tp kedai jauh gile...
Alhamdulillah jmp kat 1 kedai nie...
Rege sebijik pun same dgn rege monthly kete aku...kuikuikui...

Kami xde rase nak lunch pun this time sbb risau dgn tayar kete..aku rase mcm nk kemut montot j dlm kete nie ok...haha

Then bile dah smp kat Kemaman, kami singgah kejab kat kedai jual SATAR... 
1 batang RM5
Kami beli smp 4 batang..
Kelaparan or kebuluran...kiki
SATAR tu selamat kami kerjakan dlm kete jer..huhu

Then after maghrib kami jmp my FIL,SIL,BIL kat kedai mkn sajo...
Siap2 segala singgah umah my SIL kejab & pkol 10.30pm terus gerak blk KL semula..

Pkol 2.30am smp kat umah aku...

Smp aje umah..letak my Qaisara kat katil..tukarkn pampers, baju segala...
Then kami tido smp terlajak subuh..sedar2 dah pkol 9am...

Dahsyat x???haha
Penat wehhhh...
Bukan pegi sajo2...
Pegi dgn memikir masalah...
Balik pun hangkut se-kontena masalah..
Kami 1 kete x bleh tido memikir...


Haihhhh....


End

2 comments

patut lama tak nampak sis bizy plak

Reply

alhamdulillah nasib tak jadi apa2 yang buruk tapi tengok tayar tu sangat scary...

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top