Day 5 : KB Story - Resepi Roti Hamlet..

As Salam

Entry : Ade keyword search dlm nuffang..huhu

On saturday, lepas hantar Hata's nephew ke hostel, my FIL ajak makan satay dekat wakaf bharu..
Memang layan lah satay die..haha

Around pkol 9.30pm tu mcm dh kene mkn mende ringan2 utk supper plk..haha..Maka aku masak ini :
Roti Hamlet..

Hari tu ade terselit keyword search utk menu ini...so aku bagi the simple resepinya ye...hoho

Bahan2nya..

- Roti hotdog dibelah 2 (jangan sampai putus)
- Kaya
- Mentega
- Telur

Cara2nya..

1 - Panaskan kuali leper dgn mentega..
2 - Pecahkn telur & kacau dalam mangkuk
3 - Tuangkan telur keatas kuali leper..
4 - Letak 1 Roti Hotdog - 1 biji telur utk 1 Roti Hotdog..Macam gambar dibawah : 

5 - Agak2 nmpk dh masak, terbalikkn roti utk panaskan bahagian atasnya..
6 - Letak roti diatas pinggan leper
7 - Salut kaya & Mentaga sebelah menyebelah roti yg ada telur..

SIAP!!!..

Senang aje kan?? Menu manis jgk...haha

Kalu rase nk meleleh2 time kekoh (gigit) roti tu, boleh la letak lebih sikit kaya & mentega...huhu


Kalo nak rase menu MANIS lagi..boleh la try..hoho


Selamat mencoba..haha


End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top