Liebster Award Nomination : #2

As Salam

Entry : Menjawab soklan Niyaz Ayani huhu

Jom layan jawab soklan mek ni..huhu

1) Kat baazar ramadhan, apa makanan atau minuman wajib beli? 
---Laksa + Murtabak & Laici kang..huhu
2) Kenapa murtabak menjadi menu fevret orang di waktu bulan Puasa? (Jawablah dengan kreatif ye)
--- Sebab sangat layan bile makan cicah dgn sirap+bawang tu..++ sometimes isi daging/ayam banyakkk..hoho
3) Antara bandung cincau dengan soya, siapa paling laku sekali kat baazar nun? Dan kenapa?
--- Dua-dua pun laku rasenye..sebab bandung cincau warnanya sgt menarik.. Soya pulak kasi cepat kenyang so bile g solat terawih nnt xde la mengantuk sgt..kiki
4) Shopping untuk raya, masa bulan puasa atau 3 bulan sebelum raya?
--- Dua-dua (xmo kalah)..Beli kain baju raya utk kasik kakak jahit mmg 3 bln b4 raya mesti hantar & sebulan sebelum pose MESTI KENE SIAP!!!WAJIB..xmo pakai baju raya yang hanya siap dipagi raya..haha..Shopping baju raya on bulan pose jgk utk Hata & Che mek..kasut raya untuk diri sendiri..LAGI BANYAK SALE ITEM..haha
5) Last dapat duit raya, umur berapa? 
--- X igt..umur 21 tahun rasenye..kiki
6) Kenangan berpuasa dan raya yang sangat antik untuk diingati?
--- Kenangan BERPUASA of cos mase kecik2 dulu..tidur depan oven dekat dapur sebab tolong kakak-kakak buat kuih raya..
--- Kenangan RAYA is masa 1st time dapat & MAMPU bagi duit raya pada semua anak saudara siap dengan goodie bag yg masih dibuat sampai raya last year..Rase terharu wehh bile tgk anak sedara senyum smp ke telinga pegang goodie bag & sampul duit raya..hoho..Raya this year pun InsyaAllah akan ada lagi..huhu
7) Tahun ni, apa warna tema baju raya?
--- Tema??RAHSIA..tggu gambo raya pertama baru boleh reveal..haha(ketawa jahat siket)
8) Lagu raya apa paling disukai? Kenapa?
---Semua lagu zaman dulu2 + lagu2 dari cik CT Nurhaliza..Sebab bile dengar tu, semangat nak balik kg & semangat mengemas beg baju raya & brng2 lain..berkobar2 lain macam..haha
9) Kuih raya apa paling menjadi kegemaran? Apa sebabnya suka? Jelaskan. (Aicewahhh...haha)
--- Xde yang spesifik sebab mane yang sedap bedal la smp muak..haha
10) Kuih raya selalu buat ke beli? Kenapa buat? Dan kenapa beli? (Heheheee)
--- Dua-dua(xmo kalah lagi!!) BUAT sebab rase mcm BERBAKAT untuk buat sendiri..haha(OVER betul jawapan)..BELI tu selalunya kerepek2 yang mmg TIADA BAKAT untuk buat sendiri...haha
11) Dah habis ganti puasa ke belum? Dah habis, syabas! Kalau belum, kenapa, malas eh? (Ngeh3...)
--- Tinggal sikit aje lagi..igt nak habiskn last week...sekali......daaa..InsyaAllah next week berjuang habis-habisan menghabiskan baki..(byk gile perkataan HABIS..layan..haha)

Alhamdulillah selesai jawab soklan bertemakan RAYA nih..haha

Sesapa nak join pun boleh je layan..huhu



End

1 comments:

hahaha...oke2...kemain lagi kan shopping raye 3 bulan sebelum...
tp biasalah kite wanita2 ni...org laki je selalu xkisah... :D

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top