Mudahnya berzikir dgn ASMA UL-HUSNA

As Salam

Hari tu mase g Mydin, lalu la bahagian sejadah, surah yassin & sebagainya..

Terus terpandang buku ini :

Banyak amalan ringkas yang boleh kita amalkan seharian..Macam2 keberkatan yang akan kite peroleh dgn melakukan amalan ini.. Kadang2 kite terlupa, sedangkan ianya begitu ringkas..Time berdiri tggu LRT or dalam LRT pun boleh diamalkan dalam hati..kan??

Bila usia meningkat ni, seharusnya kite punya kesedaran yang kite sedang menuju kearah kematian yang tidak tahu saat dan waktunya.. IT'S ANYTIME, ANYWHERE.. 

Aku x pernah rasa diri ini sudah cukup amalan.. Senantiasa rasa kekurangan. Jadi, apa salahnya jika kita curi sedikit masa yg ada dgn menambahkan amalan kita utk DISANA nanti. 

Aku bukan nak tunjuk bagus..
Sekadar berkongsi utk kebaikan bersama..
Udah kata sharing is caring kannnn....huhu

Meh aku share a few ayat ringkas yg boleh kite sama2 amalkan..Byk kelebihan yg kite boleh dapat dgn melakukannya...

Yang terakhir ni, adalah info terbaru yg aku dapat...
Terpulang pada individu tu nk percaya atau tidak..
Nak amalkan dgn melakukan ape yg dicadangkan atau sebaliknya...



Semoga kite sama2 dapat mengamalkan amalan yg ringkas tapi memperoleh sesuatu yg besar sebagai balasannya dari Allah swt. Amin





End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top