DEKO RUMAH UNTUK HARI RAYA BERSAMA LAZADA RIANG RIA RAYA

As Salam

Marhaban Ya Ramadhan semua!!!

Baru berkesempatan nak join contest yang dianjurkan oleh LAZADA...Terlepas untuk contest minggu pertama sebab macam-macam dugaan yang datang...Alhamdulillah,masih berkesempatan untuk join contest minggu yang kedua ni..

Korang yang nak join, klik je http://www.lazada.com.my/blogger-contest/ .

Kalo rase macam tak sempat nak bukak banyak page...Meh sini aku share dekat sini terus la ye...Moh baca sesama :

1. The contest runs from 19 May until 25 June 2017 (4 Weeks) 
Pertandingan ini bermula 19 Mei sehingga 25 Jun 2017 (4 Minggu) 

2. During these 4 weeks, there will be 1 contest held every week with a different theme (in totality there will be 4 contests held during these 4 weeks). Every contestant may participate in more than one contest. 
Sepanjang 4 minggu pertandingan ini, akan ada topik berbeza setiap minggu. Peserta boleh memilih salah satu dari topik-topik tersebut. Peserta juga boleh menyertai lebih dari sekali. 

3. To take part in any of the following contests, each contestant (blogger), during the relevant contest period, shall write an article and post on his/her blog (“Article”) on the relevant theme. The Article shall contain such relevant contents and answers to all the relevant questions specified below: 
Untuk menyertai pertandingan ini, peserta hendaklah menulis tentang topik yang ditetapkan mengikut tarikh pertandingan tertentu . Peserta hendaklah menjawab soalan-soalan berikut: 

1. Week One Contest:

 Contest period: 19 May 2017 – 1 June 2017 
 Title of the article: Recipe's name 

Theme: Delicious Ramadhan 
 a. What are your favorite Iftar dishes? 
 b. Share the recipes of the dishes 
 c. What kind of products can you find on Lazada’s platform to help you prepare the dishes? 

2. Week Two Contest: //HAPPENING NOW! 

Theme: My Ramadhan Home 

 Contest period: 2 June 2017 – 8 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. How are you decorating your house to be Raya ready? 
 b. Share your house decorating tips for this Raya 
 c. What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya? 

 For your references :
 My Ramadhan Home(link) : Discount up to 80%

3. Week Three Contest: //COMING SOON 

Theme: Looking Good & Beautiful 

 Contest period: 9 June 2017 – 15 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. What's your color theme for this Raya? 
 b. Share your outfit details for this Raya 
 c. What outfit/clothes would you like to buy on Lazada’s platform for this Raya? 

4. Week Four Contest: //COMING SOON 

Theme: Travelling Back Home 

 Contest period: 16 June 2017 - 25 June 2017 
 Title of the article: Any title related to the Article 

 a. Where do you celebrate Raya this year? 
 b. List down your "balik kampung" essentials. 
 c. What would you like to buy on Lazada’s platform to bring along for "balik kampung"? 



3. The Article must contain screenshots of the products mentioned in point 1.c, 2.c, 3.c and 4.c 

4. Contestants need to mention Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya sale (http://www.lazada.com.my/riang-ria-raya/)that will take place from May 19 to 30 June (where you can find special discounts up to 90%!). 

5. Contestants are required to submit the link to their Article via e-mail to contest@lazada.com.my with the subject titled: Lazada Ramadhan Raya Blogger Contest 

6. Contestants are welcomed to post the article in any language. 


Untuk Minggu ini, 2 June 2017 – 8 June 2017 , temanya adalah :

MY RAMADHAN HOME

How are you decorating your house to be Raya ready? 
Alhamdulillah...Tahun ni dapat beraya di rumah landed..Walaupun kami hanya menyewa, tapi Allah swt makbulkn doa yg kami pohon sejak pindah blk KL tahun 2012 yg lepas. Memandangkan kami dah tinggalkan sofa yang sudah patah bahagian arm stand-nya, maka buat masa ni, rumah kami xde sofa...yang ada cuma meja makan 4 org..ekek..Ruang tamu dgn ruang dapur xde divider...So mmg see through sgttt...Jadi aku plan nk dapatkan sofa yang baru supaya sesapa yang datang time raya nnt boleh la duduk dengan selesa sikit.Plan nk beli jgk langsir / any perabut yang boleh dijadikan sempadan antara dapur dan ruang tamu. Aku nak perabut yang simple so that akan ada byk ruang yang akan membolehkan anak-anak aku berlari bebas...huhu


Share your house decorating tips for this Raya 
Tips aku senang, 
1. Beli perabut yang berwarna cerah supaya ruang akan nampak luas. 
2. Beli jugak perabut yang designnya simple tapi nampak style.
3. Cat ruang tamu dengan warna yang cerah tapi sejuk mata memandang (jgn yg garang..ekek).
4. Beli cermin besar utk diletakkan dekat dinding supaya ruang nampak luas.
5. Lekatkan TV di dinding untuk jimatkan ruang meletak rak TV.
6. Warna langsir pun memainkan peranan yang penting tau...Kalau cat dinding kita bewarna cerah, boleh beli langsir berwarna kontra sikit..Baru cantik.


What kind of products (e.g., furniture) can you get on Lazada’s platform to help you decorate your house for this Raya? 
Bile jenguk dekat LAZADA RAMADHAN HOME memang dah terbayang-bayang sangat perabut yang aku boleh beli just by click...Cantik-cantik semuanya...Meh tengok pilihan aku ye?
Boleh la mengisi ruang kekosongan ruang tamu untuk tengok TV.
Aku pilih L shape sebab pada aku sofa jenis ni tak perlukan banyak ruang..
Simple tapi still nampak style dengan pilihan carpet dekat bawah ni...huhu
Untuk aku letak depan sofa...Disebabkan aku pilih sofa yang plain, so carpet mesti la ade corak..baru naik seri. Carpet ni anti-slip..Jadi selamat untuk che mek & Ammar..
Akan aku tampal dekat dinding dekat meja makan kami supaya ruang nampak luas sikit..
Kalo kelam kabut nk bersiap, bolehlah gunakan cermin ni utk bersolek express...huhu
Corak vintage tak pe je pada aku..baru la time bersolek berangan sweet-sweet gitu..ekek  
Aku pilih kitchen cabinet, Sebabnya, dapur & ruang tamu aku tiada divider..Dengan adanya kitchen cabinet ni, boleh la aku melintangkan kitchen cabinet ni utk dijadikan divider...Dekat belakang tu nnt aku deco dengan langsir dibawah ni untuk nampakkan background yang cantik...huhu..So time raya nnt kalo tetamu datang, cantik la sikit pemandangan sofa / meja makan baru aku...
Langsir ini akan cover aku punya kitchen cabinet...So bile berselfie/ berswa photo dekat meja makan / sofa...background gambar masih terpelihara..ekek

Ok...ini adalah dekorasi idaman rumah aku untuk hari raya nanti... Biar nampak simple..Janji ada ruang untuk anak-anak bermain. Kitchen cabinet tu pun memainkan peranan penting sebab, bile ruang dapur luas, semangat nak memasak memang mencanak & peratusan masakan akan jadi makin sedap memang tinggi...huhu

Citarasa decoration kawan-kawan macamane pulak?
Semuanya kawan-kawan boleh dapatkan dekat Marhaban Ya Ramadhan and Riang Ria Raya Sale ni tau.



Semoga impian jadi kenyataan...
Semoga syawal kali ini lebih meriah dengan perabot dari lazada...huhu





End

3 comments

good luck ye..cermin tu menarik
JanjiKita

Reply

wah !! karpet tu serius cantik !! good luck awak !!

Reply

Thank you everyone... Doa2kan ye...huhu

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top