Arini aku diberi mkn mknn yg 2 kali jer kot aku mkn...
Daging Singgang...
Hata > chef 4 2day..aku 1 pon dok tau menu neh...
Sedap jgk..+ plk kalo mkn dgn nasik yg panas2 & telor dadar..hu3
So Bahan2 yg kene ade : (Meal tuk 2 org)
- Daging - 200grm
- Lengkuas - 3 hiris
- Halia - 3 hiris
- Biji Ketumbar - 1 sudu teh
- Bawang Merah - 3 biji
- Bawang Putih - 3 biji
- Asam Keping - 2 keping
- Air - 500ml
- Cili Padi - 4 biji
- Budu - 1/1 sudu teh
Care2 masak :
Simple sgt care masak aku tgk hata masak td...
1- Tumbuk sket hirisan lengkuas,
halia,
biji ketumbar,
bawang merah,
bawang putih
2 - Cili padi belah 2 jer..hu3
3 - Masukkan semua bahan 1 & 2 dlm periuk berisi 500ml air, budu...
4 - Tggu hingga mendidih, & masukkan asam keping
5 - Dlm 5 mints msokkan garam scukup rase...
Tggu lg dlm 5 mints...SIAP UTK DIHIDANGKAN..hu3
end
- Daging - 200grm
- Lengkuas - 3 hiris
- Halia - 3 hiris
- Biji Ketumbar - 1 sudu teh
- Bawang Merah - 3 biji
- Bawang Putih - 3 biji
- Asam Keping - 2 keping
- Air - 500ml
- Cili Padi - 4 biji
- Budu - 1/1 sudu teh
Care2 masak :
Simple sgt care masak aku tgk hata masak td...
1- Tumbuk sket hirisan lengkuas,
halia,
biji ketumbar,
bawang merah,
bawang putih
2 - Cili padi belah 2 jer..hu3
3 - Masukkan semua bahan 1 & 2 dlm periuk berisi 500ml air, budu...
4 - Tggu hingga mendidih, & masukkan asam keping
5 - Dlm 5 mints msokkan garam scukup rase...
Tggu lg dlm 5 mints...SIAP UTK DIHIDANGKAN..hu3
end
0 Comments:
Post a Comment