Entry - masak2
Arini Lunch kami is GULAI TEMPOYAK IKAN KELI..
Sgt Selera mkn sbb dh lama x menggulai..
Tempoyak made from my hometown &
ikan keli diimport dr pasar pagi danau kota..ek3
Dh lama nk masak..tp x berkesempatan...
memandangkan arini ptg baru ade plan tu yg aku smngat tempoyak masak..ek3
So nk msak x susah sgt :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcq__cwdcXXNueaJ_d-QTPW0nNWUiZWbJ3kFih5IrZydZHArQpNyS1P9AiRGwPDzUXrYxHQaYio6g1tcI7U9AHMwo23zeka1kG9LZasvBiwX1gIJ5TMX71_B1eNzWzr2KnNa-VaziM0b8/s320/tempoyak.jpg)
Bahan2 :(serve for 2)
- Ikan keli - 2 ekor
- Bawang merah - 2 biji
- Cili padi - 6 biji
- Serai - 1 btg
- Asam Keping - 1 keping
- Tempoyak - 2 senduk nasi
- Air - 500ml
Care2 masak :
- Tumbuk Cili padi, bawang merah & serai
- Renehkan air,tempoyak,bahan yg dah ditumbuk & asam keping
- Tggu smp mendidih & masukkan ikan keli
- Tggu smp mendidih kali ke-2, masukkan garam secukup rase
- Tggu 5 mints & siap utk dihidang...
Simple kan?
aku pon xtau nape nk share mende2 simple nie pd sume..
tp aku ttp nk share tuk info kat sume..ek3
layankan ajo deh..???
end
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEied3awgkYaODRAqEf3gqDOL5ay8Q330wfoT76E0mKKGh__fuOAdEs63OpUHGoG-MetCbXky5BAP_3s7OnMSxNUwAPMI-UzXVUc8_GlvQgELj4Xgl95voCnihHIb2wSAg5PuLClXmpwJOs/s200/aku&rama2.jpg)
0 Comments:
Post a Comment