Friday, November 08, 2013

Teacher baru...

As Salam

Entry : 2 org

Salam jumaat semua...

Alhamdulillah pagi tadi my Qaisara dah ok sikit dari demam...

Mase nk htr my Qaisara ke taska td aku & Hata ada nmpk teacher baru..

But both of them nmpk mcm garang..x sama dgn 2 current teacher yg biase amik & htr my Qaisara ke pintu taska...

On tuesday..mase aku tgh tggu teacher yg biase buatkn susu utk my Qaisara...teacher baru ni tny my Qaisara "hari ini belajar ape?"...directly my Qaisara ckp ABC...tapi tetibe plk teacher tu cebik2kan muka...ape hal kau???

Terus tetibe rase mcm x sedap hati plk tgk reaksi teacher tu...

Pagi tadi tetibe nmpk sorg lagi  teacher yg baru...tggu kat depan pintu..tp muke mcm mencuka jer...lain betul dgn 2 teacher yang sebelum nie...tunggu depan pintu dgn senyuman...

Haihhh...harap2 my Qaisara ok la dgn teacher2 yg baru ni...

Mmg everyday aku soal siasat sokmo che mek kami ni...

Nmpknya kali ni mcm kene soal siasat lebih lagi...sebab tetibe hati rase lain...


Please remember...mom instinct is very strong ok...hoho


Harap2 semuanya ok...
Tapi kalo my Qaisara bercerita ape2 yg buat aku menyinga...

Memang nk kene roket la teacher2 baru tu nanti...hahah

Budak2 yg dah pandai bercakap...as long as die x pandai lagi nk pusing cerita...mmg dieorg akan cerita yang betul...so next time..to all mom & dad..kalo anak2 cite yg pelik2..like..teacher gode(pukul/cubit)..sila la belek setiap inci badan anak kita...tny sebab ape teacher buat gitu & gini..aku dah serik weh..mase my Qaisara ke taska umur 2 bln smp setahun dulu..start umo 6 bln kot...kalo nmpk sorg teacher nie..lembut aje badannya ke arah teacher tu...tp bile nmpk yg lain..mengeras siap peluk tengkuk aku kuat2...sambil muke jebik & teriok terus..

Mcm my Qaisara mase duduk dgn my MIL dulu...(age setahun 10 bln)
Tiap kali kami balik on weekend..ade aje cite yg my Qaisara btau..bile tetibe my Qaisara cite perkara yg mcm x sedap hati depan2 my MIL or FIL, directly my MIL/FIL cite balik ape sebab gitu & gini..kalo aku rase ok..salah is from my Qaisara itself..then aku bleh terime..if not then aku akan try ckp berlapik mintak my MIL/FIL x payah buat dah...dari aku sakit hati dgr..better jgn buat terus kan???haha


Aku pelik dgn staff2 taska yg bermasalah skrg nie...

Sungguh pun kau desperate sgt nk cari duit...tapi rase diri x boleh nk control MARAH...tolong la jgn keje kat tmpt mengasuh...kalo kau hangin smp cederakan yang lain...itu dah dikira menganiaya tau...mcmane nk menjawab kat SANA nanti bile tangan ceritakan perkara2 yang kau buat..

Pegi la keje kat tmpt lain...kalo keje kedai makan lagi best kot..dapat customer yg same hangin dgn kau..itu baru buku bertemu ruas..kiki



Harap2 semuanya ok...amin



End

4 comments:

Asha Lya said...

mudahan semuanya ok..cian qaisara.

Anonymous said...

Nowadays cikgu taska x macam cikgu taska zaman kita. Hati2 ye awak, apa2 fikir positif -macikzkonah.blogspot.com

Cik Itah@RRP said...

banyak kes dera melibatkan taska ni..kalau sy tak mau la hantar anak kat taska..takut.. apapun semoga qaisara ok saja d sana :)

thisni3zahata said...

Thx uolls...so far skrg mcm dah ok..mcm dh under control..huhu