Thursday, February 20, 2014

Budget 2014..

As Salam

Entry : kira-kira

Hi all..

Actually hari ni otak mcm tepu kejab..byk plk benda kene fikir berbanding dgn perkara-perkara biase yang hari2 aku fikir..contohnya : lunch nak makan ape? dinner nk masak ape? Qaisara buat ape dekat school? Kering ke idak baju yg aku jemur pagi tadi? etc...

Tapi sejak masuk FEBRUARY ni, kepala mcm ting tong plk memikir budget utk this year..haha

Mcm2 impian kalau boleh aku nak capai this year..lepas tolak kiri, tambah kanan, bahagi depan, kali belakang...harap2 la tercapai..

10 perkara utama dalam budget 2014 aku..huhu

1 - Nak kumpul duit beli rumah..rumah skrg bukan makin bagi diskaun..tp makin tinggi regenye...
2 - Nak settlekan balance ansuran kete skrg.. hujung tahun ni insyaAllah settle..huhu
3 - Add on simpanan utk che mek..
4 - Grocery..kalo x diberi budget boleh kelaparan kami sekeluarga..haha
5 - Monthly minyak kete..dulu b4 naik RM200 jer sbln..now dh cecah RM300/mnth.
6 - Tepon..xde internet susah nk contact each other..nak harap kol / sms mcm dh x brp nak laku je skrg ni..haha
7 - Simpanan utk waktu kecemasan.. penting ni wehhh!!!
8 - SAVING..!!!
9 - Simpan utk meriahkn & melayan che mek..
10 - Simpan utk merelakskan diri kami sekeluarga..huhu



Harap2 impian aku terlaksana tahun ni...amin


What abt you?



End

3 comments:

JunAina said...

Bukan mudah untuk menstabilkan ekonomi, mudah-mudahan semua impian itu akan jadi kenyataan sis. Paling penting simpanan kecemasan dan simpanan utk si comel tu.

- said...

insyaAllah...mudah-mudahan tercapai target tu... kena disiplin..

thisni3zahata said...

TQ all..doakan sy supaya sentiasa berdisiplin menabung..huhu