Thursday, April 10, 2014

MESTI!!..At least Sekali...

As Salam

Entry : Sembelit...

Tajuk x boleh blah...haha

Saje je buat gempak sikit kan???kiki..budak2 kalo kene sembelit mmg kesian sgt tgk..smp ade 1 mase dulu, time che mek tggl dgn my MIL, dieorg pernah nak tarik sndiri "toksid" che mek supaya che mek x menangis sebab sakit meneran..dgn aku pun pernah jgk che mek sembalit teruk..sekali keluar!!!..nah kau!!!..haha

So sekarang, hari2 aku MESTI tny che mek "membuang" ke idak dkt school..kalo membuang...GOOD..kalo x membuang, aku terpaksa ckp "Kene masuk ubat ikut bontot la kalo gitu..kalo x ber...nnt sakit"..Confirm x lama lepas tu FEEL MEMBUANG tu datang pd che mek..x payah susah2 aku nk fikir..haha

Pada aku, kalo che mek "membuang" sekali sehari pun ok..dua kali pun ok..Dulu mase dkt KB, agak2 dari pagi smp ke mlm x "membuang" aku terus g kebun petik buah belimbing yg sedang2 nk masak..kasi che mek makan sepotong 2, esok pagi nya mesti "selamat"..haha..Sesetengah org bagi jus nenas..pun ok jgk..

Pernah sekali tu, che mek memerut.."membuang" dlm 3 kali..kali ke-empat tu che mek boleh plk ckp gini.. "Ibu, Qaisara nak ber...lagi..boleh x?" Uihhhh..sayu plk hati aku dgr..haha..aku ckp je.."ber...la..ber... tu baik..nnt xde la Sara sakit perut"..
Gambar Hiasan..haha

Sekarang ni kalo g mane2 shopping complex, tetibe che mek nk membuang, semua perkara kene PAUSE..sebab che mek akan static je berdiri dekat tmpt tu menunggu mase..haha 

Lambat plk rasenye nk mengajar che mek "membuang" dekat toilet..haha




Korang ade pengalaman?eheh



End

2 comments:

Asha Lya said...

tak pernah lagi kena sembelit..tak pasti plak masa zaman kanak2 :)

hanisah mat azit said...

cian kalau anak2 kena sembelit....