Sunday, March 19, 2017

Tudung Bawal Bersulam

As Salam

Dah lama sejak x jumpa inner tudung yg sesuai, aku perap je tudung bawal yg bersulam yg aku beli dulu..huhu

Hari tu jumpa inner ninja..Aku pun try la pakai..Alhamdulillah..Masih boleh terletak elok..Tapi aku just pakai time tak boleh sembahyang..So tudung tu xde la bergerak kemana2..Melekat aje dkt kepala..So x payah nak adjust beriya-iya sgt..kiki

Dulu2 pakai dekat opis, kalo senget2 lepas solat, hati kental je sebab dulu Hata amik & hantar aku g keje..Skrg, gi balik keje sendiri..So penampilan tu kena la jagaa sikit..Kalo gi keje kemas, blk keje selekeh..Nampak sgt plk aku STRESS mase bekerja..hikhik..

Takmo la gitu kan??huhu
So kite pakai la time x boleh sembahyang..
Tak payah la berangan nk beli tudung bawal lagi lepas ni...
Pakai aje la ape yg ade...huhu
Lgpun skrg tudung bawal bersulam mcm ni bukan murah...
Zaman aku beli pun sehelai dah cecah rm50-rm60..Sekarang mcmane pulak la regenye kan?

Meh layan 3 koleksi tudung bawal aku..
Tudung Bawal
Ini adalah 3 koleksi tudung bawal yg aku paling suka...Sebab??

Sebabnya sulam dekat tudung tu is sulaman dari benang..Kemas & halus sgt hasil jahitannya..Aku suka..3 atau 4 tahun lepas aku beli regenya dalam rm60 - rm70..Sebab tengah HOT SELLING...sekarang aku xtau la rege berapa..Sedangkan yg sulam tak lebat mcm ni pun dah rm40..

Sulam pada tudung kaler dark blue tu is sulam pada hujung V tudung...Suka sgttttt...
Sulam pada tudung kaler grey ni pulak, is sulam atas kepala..Pun suka sangattt..huhu..
Sulam pada tudung kaler coklat is the simple sulam ever...Ini aku beli mase 1st time nk try tudung bawal sulam..itu pun dulu2 regenye rm30 hengget...huhu

Bile belek2 blk tudung bawal ni,..Actually tudung ni jarang...So ko kena pakai dgn inner ninja so that it's can cover your neck...Tapi aku tetap jugak TETIBE rase nk repeat tambah stock time blk kelate nnt (x tau bile)huhu




Kalo nak beli tudung gini dkt KB,
Aku suggsest korang pegi Bazzar Tok Gunu (otw to KB Mall)..
Dekat sana byk jgk pilihan & rege boleh runding (kalo amik more than 3 pcs) berbanding dgn kedai dkt Pasar Siti Khadijah..huhu



End

2 comments:

Shafyqah Azry said...

sha kalau pakai tudung bawal automatik jadi selekeh hahaha so shawl lah jadi penyelamat. by the way, cantik sangat tudung bawal bersulam tu!

Mar Mansor said...

Aik? keluar balik ke bawal sulam ni? saya ada lagi 2 helai dalam almari..kadang2 pakai gak. cuma sulaman tudung bawal saya tu tak banyak macam tu la.tp cara sulaman tu sama
JanjiKita