Wednesday, April 12, 2017

THAI Tom Yam Kung : Ayer @ 8 Putrajaya

As Salam

Sambungan dari cerita Marshmallow Scarf & Zareeth Zehra...huhu

Aku teringin sangat nk pergi kedai makan dekat Ayer @ 8, Putrajaya..Sebabnya, aku ada baca2 review kedai makan dekat sane sedap2 jugak..So WAZE lagi cari tempat makan ni..huhu

Alhamdulillah..takde la susah sgt nk pegi kalo dr Bangi Sentral tu..huhu

Aku pergi Restoran Thai Tomyam Kung . Kami order menu ini :
Tom Yam Kung..
Lauknya UDANG size XL - 6 ekor...
Rege, S-RM9, M-RM18
Kami amik size M...
Tomyam Kung!!!
SEDAP!!!!!!!
Ikan Siakap Stim Limau..
S = RM20.90
Rasenye so-so je sebab ikan x berapa nak fresh...
Tapi still layan..kiki

Lepas tu amik sayur baby kailan ikan masin...Sayur ni sedap...tapi gmbr xde sebab x sempat nk amik..Dah masuk perut..kiki,..Nasi putih licin 5 pinggan..huhu

Sementara menunggu menu kami smp, aku pegi dekat meja dessert dieorg..Ade 4 - 6 jenis bubur ade..Aku amik bubur ini : 
Bubur Cha-Cha...
Sedap & MANIS... 
Bubur Butir Nangka (Org kelate panggil)
Sedap!!!!

Untuk air, aku amik air teh o ais, sirap ais, teh tarik ais, bali panas & apple asam boi..

Total makan : RM81.20

Ok x?

Korang nilai lah sendiri ye...
Tapi, tomyam kung dia memang recommended...Sedap pada tekak aku sebab tomyam tu mcm letak santan...huhu



End

3 comments:

Asha Lya said...

Feveret sy tu tom yam, tgk pun bkh taw sdp

I am LZ said...

Salam perkenalan..
Tom Yam memang salah satu makanan kegemaran LZ lebih-lebih lagi tom yam seafood bersantan.. Selalu ke Cyberjaya dan Putrajaya tapi tak pandai cari tempat makan best. Entri ini sangat membantu LZ.. In shaa Allah boleh rasa sendiri nanti, hehehe

this ni3za said...

Kalau ke KL, bleh pergi ke kampung baru..Kedai tom yam nama rosdet..Situ sedap jgk LZ.. =)