Friday, December 01, 2017

KAD UNO

As Salam

Siapa selalu main KAD UNO ni?
Aku dulu ade la jgk main..Tapi dah lama tinggal...Last time main kad ni pun aku dah lupe...Sampai la one day che mek bawak balik kad uno kawan taska-nya...Beriya aku mintak che mek explain kenapa bawak blk orang punya kad...Katanya kawan dia bg bawak blk semata2 utk che mek tunjuk dekat aku sebagai contoh utk mintak aku beli...Hmmmm...Speechless...

Lepas tu, esoknya terus aku mintak che mek pulangkn..Aku siap mintak maaf lg dekat mak bdk tu....Takut wehhh..kang bdk tu cite lain, che mek cite lain...Weekend tu kami pergi cari kad uno dkt OU...Dengar mcm jauh nau mencarikan?Haha..Saje je cari jauh2..ekek..

Aku tak terfikir yg kad uno ni ade yg KLON...Means yg x ORIGINAL...Maka beli la yg original..RM25.90..Dalam tu ade dalam 110 keping kad..Banyakkkkkkkk...Che mek pilih kad UNO gambar FROZEN :
UNO CARD : FROZEN
Mase mula2 beli aku risau je che mek bawak kad byk2 ni pegi taska..Aku risau hilang...Huhu..So far Alhamdulillah, cukup 110 keping pergi & pulang dari taska...Huhu..

Seronok main game ni tau...Kiki
Tapi kami main game BASED ON our understanding..Bukan ikut rules betul2 yg kena kira point...Tapi kami masih ikut rules pada kad2 dekat bawah ni.... 👇
Pernah sekali aku main dgn che mek, sampai habis kad..At the end aku yg menang...huhu...Pandai jgk che mek ni guna trick nak kasi aku add card bile nampak card aku dah kurang..haha..

Memandangkan kalo takde ape2, mulai hari ini, che mek akan mula bercuti dekat rumah my MIL..Selama mane? Tak boleh nak ditetapkan lagi..Paling lama pun 3 mggu aje kot...Paling awal tak tau...Kiki..Hari Isnin lepas, che mek ade cakap nak bawak UNO Kad...Aku memang risau bawak jauh2..Risau che mek tak igt nak mengemas bile dah jumpa dgn cousin..Makanya hari Selasa hari tu aku mencari la kad UNO yg tak original...Mujur la jumpa...Murah nau...Less than RM10..Boleh percaya tak?kiki

Aku beli kad UNO Winnie The Pooh....Alhamdulillah che mek suka..Huhu 
Unwrapped UNO Pood Disney Card...

Bukan nak membazir, tapi langkah berhati2..Kalo kad ni hilang / x cukup geng mase bwk blk KL semula, aku boleh bertenang lg..Tapi kalo kad yg original tu, aku takut aku yg rase terkilan...Haha

Ape2 pun, aku harap che mek jagalah kad ni baik2 & enjoy main game ni sepanjang dekat KB nnt...Huhu





End

2 comments:

Shafyqah Azry said...

masa sekolah cikgu takmasuk mesti join kelas sebelah main selalu kalah + memang takreti main sadis

Raydah said...

serious lama sgt x main kad uno. rasa mcm dah lupe je mcm mana nak main. haha