Tuesday, April 02, 2024

RAYA PREP : TROLLY LUGGAGE BAG

 As Salam
Memandangkan raya dah nk dekat & semakin ramai rakyat dikampung yg akan pulang beraya dkt rumah kak yong tahun ini. Maka aku & Hata decided utk beli 1 trolley luggage bag. Memandangkan bilik utk letak bag pun akan jadi limited maka keputusan beli luggage bag ini adalah yg terbaik buat masa ni.Bukan apa..senang nk simpan brng2 peribadi mcm wallet & sebagainya.

Bag pakaian kami mmg dh sedia ada..Bag yg zip biasa2 je. Blk pun sekejab, jadi cukup la 1 bag utk aku & Hata, 1 bag utk kids. tambah 1 lg luggage bag ni utk barangan peribadi. At least bag ni boleh set pin utk locked. Jadi rase brng peribadi tu lebih selamat 😆

Bag ni aku beli yg murah2 je...Nk beli yg terbaik tu budget-nya nan hado. Jadi la bag yg asal boleh locked. Aku beli dkt AEON je. Tgh ade sale. itu je yg murahnya aku tgk. Nk beli dkt HOT MARKET pun ade jual jgk. Tp dah alang2 ade dkt AEON hari tu.Maka kita grab aje la. 

Korang kalo blk kg mmg pakai luggage jgk or bag blk kg yg biasa tu?
Ini kira 3rd time la ade bag gini lps bag mase study & kawin dulu punah.😆 Cumanya bag dulu roda dia static je..X bleh nk 360 gini. Anak2 la yg best main bag ini. Mcm ala2 tolak luggage dkt airport katenya kome..Berangan la anak2..Janji destinasi kome tu adalah destinasi terbaik. Haaa..gitew...

Harap2nya bag ni bertahan la..Sebab aku tgk handle dia ytg bleh tarik ke atas tu mmg lembut je..Risau je kalo ter-kiok mase anak2 tolak & tarik 😆

4 comments:

adnil linda said...

tahun nie raya kt kg sendri..cuma ada kakak sulung dan adik bongsu je..yg lain balik rumah mertua...kikiki..linda selalu tertinggal..tak pernah berya sekali ngan semua...tp bg linda baguslah macam tu, at least kat rumah org tua ada lah tgu bergilir2...linda kesian kalau pergo rumah mak sedara, pak sedara..anak2 tak balik...semua turn balik rumah mertua...kesian orang tua nak layan tetamu yg datang, sendirian...

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Ada luggage macam ni senang nak packing. Senang nak susun² .

thisni3za said...

Linda : Alhamdulillah...So far dr dulu arwah mak & abah x pernah beraya sendiri..Mmg ade je turn kami ke keluarga mertua.Tapi kalo this year 2 fmly xde..3 fmly lg ade... =)

Cik Cappuccino Latte : kan...Selamat pun selamat la jgk =)

Ezna Khalili said...

Beg luggage ni penting ni. Kadang tengok harganya selalunya tak murah. Kalau ada promosi haruslah kita beli.