Hari Kehanginan...

As Salam

entry : JOM CALAR..!!!!

Waktu aku blk KL smule last week...on wednesday tu kami smp umah dh mlm..sgt penat ok..

memule g lowyat bli printer, amik x-box yie..then g pudu bli brng, then g Giant kelana jaya..x jumpe bende kat sane..terpaksa la tgh2 hujan tu trus g KLANG..time kat Federal Highway..tetibe plk wiper kete stop...mujo time tu hujan x lebat..redah jugak la ke klang sbb mmikirikn dh half way...setgh jam mengesot kat TOL batu 3..aku mmg rase nk hempuk je org yg inchrg TOL nie..ape ke bangangnyer ko nk bukak 2 jer lorong TUNAI time peek hour..??kot yer pon nk soh org pkai TnG / smart tag..agak2 la..mnyusahkn org2 yg jarang skali pegi KLANG mcm aku nieh...

smp kat KLANG dh pkol 6pm...pong pang pong pang...pegi plk kedai repair wiper...kat situ dh pkol 6:40pm..katenyer nk repair tu kene tggu 1 jam..terpakse la kami ke tempat lain sementara nk tggu siap sbb dh nk maghrib...then aku g FOOT REFLEXOLOGY kat area situ..rm38/hour..release sekejab...skali smp kat kedai repair tu..katenyer...wiper nie ok..but i dont like the sound..(gaya mcm org jepon speaking english..)aku dh rase mcm...ntah...nk mngeluh pon x gune..mujo la die nk btau..tp time test mmg bunyi bising giler...kalo benti kat traffic light time hujan...mgkn kete sblh pon bleh dgr bunyi mesin wiper tu...hahahaha
nie la die tukang tuko..tp tukang test org lain...
that time jam dh pkol 8:30pm dh...nk x nk terpaksa deal dgn org kedai..kami hangkut jgk la wiper yg menjerit tu..dh la x bleh stop..kene mati enjin kete baru wiper tu nk stop..yg rosak is the wiper joint & the engine skali...abih la rm250++...

Rush plk g OU sbb aku nk bli brng2 mnjahit kat sane...terpaksa redah jgk sbb no time lps nie...smp OU pkol 9:10pm...pkol 9:45pm dh ade kat parking kete dh...zap...zapppp...zuppp je aku mmbeli & pilih brng...hu3

blk je umah..time hujan2 nie tetibe ade kete bangkai nie park plk kat parking lot kiteorg..
mmg rase mcm nk....
aku nie ckp jer pong pang pong pang...hati tgh panas mmg SYAITAN ramai yg akan hasut...ki3
jenuh la kiteorg tny sape2 je yg lalu lalang kat situ kot2 the owner turun...at last hata sound2 check kat guard..since the access card system x function, mmg sesuke hati la kete yg xde sticker park merata2...yg nie mmg boleh dikategorikn xde sivik...hu3

pg2 pkol 7am kami dh trun naik umah sbb nk kasik fixkn ape2 brng yg tertinggal time lori angkut dulu...then pkol 8am kami tggu xde jgk owner kete nie kuar...pkol 8:30am kami kene kuar g bli kotak utk htr kat courier..x muat plk kete nk hangkut brng2 kat pudu nnt...

aku plk pesan kat guard pg...tolong check sape yg suke suki park kat parking lot kiteorg...
blk2 trus tny guard..rupe2nyer jiran depan umah...alasan letak kat situ sbb igt kiteorg dh pindah trus...aku x sure la cino nie bute ke ape..dr hari ahad aku kat KL nie..xkn x perasan langsung...grill umah kami tu pon bunyi mmg bleh smp ke lift kalo bukak tutup...

At last smp ke sudah kami x nmpk cino tu...pintu umah pon tutup je..kah3

ade la note berbaur makian berhemah dr kami selit kat kete tu...ki3



end
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top