About

Wednesday, February 27, 2013

BROGA HILL - 3

As Salam

entry : lagi dari part 2

Lps matahari totally terbit..aku turun ke bukit pertama...
Time nie ade budak cramp..smp meleleh2 air mato tahan sakit...kesian..tp aku nk tolong pun x dpt sbb x pandai..haha

So layan lagi gambo yer...

with sunrise... 
with the staff yg follow...bukit pertama
sengih lps dpt mkn sandwich 2 keping roti sorang..huhu
main panjat2 batu la pulok...kiki 
ready...jom posing smp pening..haha
budget...
my Bata sport shoes...eheh
turun dari batu...
Nk turun bwh dh..posing dulu seround..eheh
kene turun ikot ni..
curam gile dowhh..
tetibe aku mcm berfikir...
Ya Allah...
Mcm nie ke jalan yg aku lalu & daki dinihari td???
Gile danger..haha 
ini la jalannya...udah mcm 80 darjah dah...
Alhamdulillah...
Smp jgk ke bawah... 
Posing lagi..haha 
Around pkol 9++am kami dh smp kaki bukit...
Time nie tgh lepak kat sebelah kedai yg jual mknn & air...
Sementara tggu group lain turun so kami lepak sini dulu
lepaskan penat..haha

bergambo kenangan di kaki Bukit Broga...
Nk amik gambo awal2 dinihari td x nmpk...siang2 nie aje la baru nmpk nyer


B4 gerak ke bas..aku & 1 of the staff sempat singgah kat auntie juah t'shirt BROGA HILL..die jual murah je RM15 sehelai...Bayar la rege sehelai..jadila kan?? buat kenang-kenangan..eheh


Ok...
Sambung entry lain plk...
Gambo berkubang di SUNGAI TEKALA...huhu


end

Tuesday, February 26, 2013

BROGA HILL - 2

As Salam

entry : starting

Okies...
nk start kan entry Broga Hill smp muntah...eheh

Pihak urusan tetapkan pkol 3:30am ade ditempat menunggu sbb gune bus company...
So pkol 2am aku dh bangun tdo masak sardin utk buat sandwich...jadi la buat lapik perut kat bukit tu nanti..eheh
Pkol 4am brgerak menuju ke Semenyih...
Pkol 5am dh sampai kaki bukit...
Kami diminta utk bwk torch light...(terpaksa beli sbb mmg xde spare..)

Kami mule bergerak 10minit kemudian..sedang elok aje smp kat bukit pertama azan subuh pun berkumandang...settlekan ape yang patut then aku dgn counselor ++ pendaki yg lain naik smp bukit 1 setengah aje..yg tertinggi aku x naik sbb dh rase weak gile..rase semput plk...eheh

OTW ke puncak tu..kalo rase mcm nk semput aku start bernafas ikot mulut...
Panjat sane sini...udah rase mcm x lalu dah..aku ade la benti 15 saat...15 saat kalo rase lenguh sgt..eheh

Alhamdulillah...kaki x cramp + xde la sesemput yg aku hadap time kat terminal putra dulu...

So cerita byk malas sbb ini baru part 1...ade berpart2 lg..eheh

Layan gambo la ek.. =)
With 1 of the staff yg follow...
Yg aku tgglkan jauh ke belakang lps 10 minit
perjalanan bermula..haha
Die jln lmbt sikit..aku nie plk mcm laju semacam...
tp xpe...ade staff lain yg follow...eheh
@ puncak 1 stgh...
Tgk tu..
Basah lenjun tudung keliling kepala...
berpeluh tu maknanya sihat la kan???eheh

Now layan plk step sunrise yg berjaya aku snap..
walaupon x secantik & seindah DSLR..tp aku brsyukur sbb dpt snap & tgk
semua peredarannya...

Ini plk view bukit pertama dr tmpt aku berdiri...
bukit yg ke 1 stgh..eheh

Nie puncak...
Yg aku x mampu dh nk daki... =)
Ramainya manusia...
Udah mcm tmpt perlancongan je...

berlatar belakangkan bukit pertama..
peace yow...eheh

with the counselor...
Head of the expedition...
Muda lg dr aku...eheh

Ok...
Dah...
Sambung esok plk...
Byk lg gambo nk upload nie...

Lps matahari terbit sepenuhnya..yg mana bahang mula terasa...
Aku turun ke bukit pertama sbb staff yg dlm pic 1st tu tggu disitu...
Kami bergambo & lepaking sambil mkn sandwich yg aku buat...eheh

tungguuu....

end... 

Testing...

as salam...

entry : gadget murah yang baru..huhu

dalam susah2 hati nie.sempat lagi berbelanja utk my lovely Qaisara...eheh

ape mendenye..mnt ape kecoh2 kat sini ek..

nie testing je dulu guna wifi..hoho

end

Saturday, February 23, 2013

Broga Hill - I

As salam

Entry : quick update

Perut rase kenyang sbb dpt mkn nasi lauk tom yam campur + telur dadar & bali ais..

TAPI...
Kaki aku still rase sengal2...I need foot massage..igt nk pegi kat area umah nie je..tp x sure rege..kalo kat manja kaki care4 tu rm20/stgh jam.tp mane smpt dh skrg..ekek

Alahmduillah..
Aku selamat mendaki start jam 5am..tp x smp ke puncak sbb dh xde kederat..aku smp stage ke 2 aje..yg tgh2 antara bukit pertama & puncak..

Alahmdulillah..
Allah bagi aku peluang utk tgk matahari terbit..rase brsyukur sgt2..rase nk mnangis pun ade..tp ku tahan jebat..haha

Alhamdulillah slmt turun semula jam 10am..

Ok..setakat nie dulu update Broga..
Lps ke Broga Hill kami ade destinasi lain plk..
Nnt free aku update..dpt snap 150++ gambo..x tgk lagi betul2..still dlm camera..huhu


End
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

7 KEHEBATAN AYAT KURSI

As salam

Entry : sharing is caring

1) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya, Allah SWT mewakilkan dua orang Malaikat memeliharanya hingga subuh.

2) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir setiap sembahyang Fardhu, dia akan berada dlm lindungan Allah SWT hingga sembahyang yang lain.

3) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir tiap sembahyang,tida­ k menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut dan barang siapa membacanya ketika hendak tidur, Allah SWT memelihara akan dia ke atas rumahnya, rumah jirannya dan ahli rumah-rumah disekitarnya.

4) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir tiap2 sembahyang fardhu, Allah SWT
menganugerahkan­ dia setiap hati orang yg bersyukur,setia­ p perbuatan orang yg
benar,pahala nabi2 serta Allah melimpahkan padanya rahmat.

5) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi sebelum keluar rumahnya, maka Allah SWT
mengutuskan 70,000 Malaikat kepadanya - mereka semua memohon keampunan dan mendoakan baginya.

6) Barang siapa membaca ayat Al-Kursi diakhir sembahyang Allah SWT akan mengendalikan pengambilan rohnya dan dia adalah seperti orang yang berperang bersama Nabi Allah sehingga mati syahid.

7) Barang siapa yang membaca ayat Al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah SWT berkenan memberi pertolongan kepadanya.


Renung2kn & slmt bramal..

End
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

Friday, February 22, 2013

Susu Dutch Lady Chocolate ..

As Salam

entry : yummy

Aritu bli susu tepung dutch lady chocolate yg baru nie :
Bli pulak memilih yang ade free gift bocong air aje...slagi x jumpe slagi tu tahan nafsu membeli..eheh

So memandangkn dh dapat yg ade free gift...so mari la kita rasmikan...

Shake it..shake it...shake it...eheh

Hasil shake it..shake it...haha
Sodapppp..layannn


end

Morning...

As salam

entry : view

Salam Jumaat semua blogger...

Pagi td dlm kete Allah bg aku tgk view ini :

Just snap with my BB...tp aku cukup kagum dgn ciptaa Allah...
Bersyukur sbb dpt tgk view yg indah ini...


end

Thursday, February 21, 2013

Wreck-It Ralph

As Salam
entry : imaginasi yg tinggi


Smlm Hata ajak aku tgk cite WRECK IT RALPH...
Memula tgk dah rase mcm comel2 belaka kartun 3D yg dieorg create...eheh

Aku paling suka view kat SUGAR RUSH...
Sweeeeeettttttttttttt sgtttttttt...eheh
Cantik giler & 3D/4D nye nmpk sgt hidup...


Bile habis movie tu...terus btau hata...
Kalo la mende nie jadi kenyataan...

Bayangkannnn...
Time kite main FarmVille kat FB
..mesti jenuh tumbuhan & haiwan tu nk generate hasil ikut hour yg telah disetkan...

Time kite main CafeWorld...
...mesti kartun2 tu sibuk menjaga masakan & staffnya serve meal yg user pilih...
...mesti dieorg kecewa bile masakan tu dh over cooked..

Time kita main Pet Society...
....mesti cat tu sedey bile die lama dibiarkan x mandi...x mkn..x poo poo...
..kan??? haha

tetibe rase mcm nk main semula game2 yg dh 2 tahun aku tgglkn...
rase mcm comel aje dieorg nie dgn decoration yg user buat & createkn utk dieorg kan??

Hahah
Imaginasi manusia mmg x pernah tercapai dek akal fikiran...
Tapi..seindah-indah katrun yg aku tgk..aku yakin syurga lagi indah dari itu...kan?





end


Semput...Risaunyerrr...


As Salam

entry : mencari punca

Lately aku rase mcm sesak napasss...
Hari tu time nk blk KB kami bwk brng agak byk..So beg gendung tu agak padat...
Time tggu bas masuk dlm perut terminal...aku tetibe rase mcm x cukup udara..
rase mcm nk sedut balm yg berangin...badan terus rase lemah...

Kelmarin pun..aku duk baring mengiring bc novel..tetibe rase mcm x cukup udara...
Baring telentang rase ok siket..tp still x puas hati dengan peredaran udara dlm badan...
Terus cpt2 carik balm gosok kat dada..baru la rase ok siket & terus tido...

Bile bace simptom2 Astma..mcm xde kene mengena..tp apesal mcm semput ek???
Risau plk aku kalo sakit jantung...
Kolestrol tggi sgt kot...adoiiii

Tetibe rase mcm nk buat check-up tp xtau sgt nk explain kat doctor...
Aku xmo pisang brbuah 2x mcm mase aku misscarrige passed 3 years ago...duk ulang ckp period aku x regular sbb hormon2..skali gi hospital pusrawi & jmp dgn doctor Asmah Yun..SAH ade saki baki misscarrige yg dulu...x dibersihkn dgn betul so thats y period aku x normal...lps mkn antibiotik & pil perancang utk regularkan semula kitaran period aku...Alhamdulillah dpt la my Che Mek...

Harap2 dpt la aku selamat mendaki & slmt menuruni bukit Broga sabtu ini...amin


end



15 Days Left..

As Salam

entry : x sabonyerrr


Pepagi nie nk story ttg tajuk di atas...

Hanya tggl 15 hari je lg utk aku berada dibawah project ini...sgt x sabo rasenya nk tamatkn project nie..eheh

Smlm lps head meeting...tetibe plk die inform kat aku ade org komplen aku buat pymnt lmbt...wah..wah..wah..aku dikatanya buat pymnt lmbt??

Gini citenye...
Nak ke org terima pymnt secara runcit & dlm sbln smp 5/6 kali SEBULAN?Lg pun aku dh diremindkn supaya penghantaran invoice dbuat sebulan skali aje oleh pihak pengeluar wang...So aku pun kumpul la ikut estimate date aku deal dgn mereka2 yg perlu bg aku respon utk percepatkan pymnt tu..mean skali htr je..biar la berbakul2 skali pun..janji pihak pengeluar wang dpt skali aje sbln...

Tp ini group budget BAGUS sgttt...smp kn xmo update dgn aku yg pymnt dieorg x dpt lg..pastu terus je report dgn head dept dieorg..kalo senior aku nie inform & aku x buat..aku boleh je nk mngaku yg aku x buat even dh dberitahu...Ini..SENIORITA tu x btau pun yg department nie kite sndiri kene melulut pd dieorg mnt invoise..nama dieorg nk bg sendiri..smp mlm pun belum tentu dpt sbb dieorg x deal dgn department yg sediakan invoise utk disemak oleh mereka terlebih dulu sblm pass pd aku ..So pymnt utk dept. nie mmg aku terpaksa buat lmbt sbb round utk that month dh lepas...

Bile dgr itu komplen..terus aku rase mcm..ewah..ewahhhh..nanti kau..(haha..ketawa jahat)

2day aku ade briefing dgn a few people from that dept & dept2 yg lain...
So akan aku hamburkan segala sebab musabab aku punya pymnt berjalan mcm kura-kura...

Syukur la ini boleh dikatakan 2nd last pymnt yg akan aku handle sbb lps tu aku akan say good bye tu them...kiki...

Aku bukannye sengaja melambat2kan pymnt...
Tp kalo ade yg x bg kerjasama...mmg mende nie x brjln mcm yg dirancang & dkehendaki..kan??

Renung2kan la...


end

Wednesday, February 20, 2013

Yang Lama Tapi Berwajah Baru

As Salam

entry : deco2 sendiri

B4 g OU..tetibe trnmpk kasut lama yg dh trputus ring as aksesori kasut tu..sedey sbb aku mmg suke pakai kasut tu..selesa je..

Then tetibe dtg idea utk deco2 kan sikit utk cover ring yg putus..

Ini lah hasilnya...
CREATIVE ke idak???eheh
Amik riben yg aku bli then ikat..
Alhamdulillah bleh pakai smp ke hari ini..
Ade plan plk nk make it little bit perfect tp kene tggu mase yg sesuai..eheh

Time gi SOGO haritu berkenan kat 1 kasut nie..tp tetibe rase berat hati plk nk amik sbb dh amik t'shirt & track button..dh la tgh2 bln..tetibe gatal nk brshopping plk kan??? so aku simpan la hasrat tu smp bln depan..kalo ade rezeki time hata dpt pymnt ade SALE lg..bleh la bli..huhu


end
 

Hong Kong Town @ OU

As Salam

entry : feeling2 gitu...

Sabtu plk aku & hata grk lps zohor jgk dr umah ke OU..xtau la ape angin nk kesana..mgkn sbb bosan kot duk umah..haha

X bli ape2 pun melainkn time smp mkn teppayaki..then saje je jejalan cuci mata konon2 nk mncari kasut keje hata & baju + track button aku..tp xde yg brkenan...eheh

Then tgk kat new wing OU ade deko2 ala2 hong kong town...majoriti mknn cino..so just lalu aje la amik feeling..eheh
Me with my green turquois jeans berinterprem di Hong Kong Street..eheh

Mmg nmpk mcm kat Hong Kong sbb they build the building mmg dekat2 aje..kat Hong Kong sndiri pun kan memang building dieorg dekat2 smpkn boleh lompat2 je dr bumbung ke bumbung...


end


kyros Kebab @ SOGO

As Salam

entry : preparation

Ahad hari tu lps zohor aku ajak hata gi SOGO utk bli baju & seluar..utk ape??nnt ek..huhu

Igt nk parking kat cambell..tp cuace mcm nk hujan..so parking la kat perut SOGO..

Then perut rase lapo...pilih la kyros kebab...cepat & sedap...eheh

aku amik chicken..hata plk amik chicken + lamb..

Lps mkn sambung carik baju + seluar...nk carik t'shirt & track botton aje pun...haha

Planningnya aku nk join team client ke broga hill on this saturday..(23/2/13)..minta2 la sihat tubuh badan & x cramp...dh lama x beraksi lasak nie..last skali brtraking is last 7/8 years ago..haha

Now semua baru dari t'shirt,track button, sport shoes & TUDUNG skali..haha..semangat dowhhh...

nnt kalo ade rezeki aku jejak kaki mendaki ke BROGA HILL tu aku update ye..

end

Tuesday, February 19, 2013

Embun Seri Spa...

As Salam

entry : manjakan badan
sambungan teaser

Ahad (3/2/13) sementara tggu hata jmp client, aku telah dihantar ke EmburSeri spa...eheh

Aku amik package normal facial (1 jam) & Body massage (1 jam)..nk amik package full body massage + sauna bla..bla..bla x dapek sbb itu bulan mari..haha

So aku manjakan la body nie..eheh

X dpt nk amik gambo sbb time tu hata bwk camera..nk amik gune fon mmg x la sbb BB aku BB yg old skool..nan ado flash...

1st time masuk spa nmpk mcm ok...
Then dgr lagu yg asyikkkkkkkkkkkkkk...
Then aku dijamu dgn teh..
Pastu kene tukar baju ke berkemban plk..haha
Aku diberi panties & bra yg pakai buang..eheh

Then dtg la tukang urut named MIRA...aku suka care die urut..mmg byk syioookkkk..haha
Lps urut2 tu MIRA had asked me..kalo rase urutan die tu mcm kuat we can asked them to slow down...& layan urutan tu sambil hirup bau-bauan yang layannnn & music pun layannn...haha
abih sejam urut, gi facial plk..
That time dh bleh pakai semule seluar..tp berkemban
Time buat facial tu..stp bahan yg dicalit ke muka akan diberitahu...

kita cuci dulu ye puan...
kite scrub ye...
kite bubuh moisturizer plk...
bla..
bla...
bla...

Lps siap dh bleh bersiap2 mcm mase mula dtg..hoho

Lps tu badan rase ringan jer...
Then muka rase moist sgttt...

Blk umah hata btau muka nmpk mcm cerah & berseri2..haha..bertahan la utk 3 hari kecerahan tu...So aku pun tetibe rase mcm nk try again & again..eheh..kebetulan ade promo utk starter pack RM175..product bleh tahan utk 3 bln...ok la kan??ke mahal??

Kalo rase nk pegi bleh gi kat FB : EMBUN SERI

fon number : 03- 5511 0582, 013-3388314

Alamat : Lot 445, Level 4, Block 6,Laman Seri Business Park,Jln Persiaran Sukan,Seksyen 13,, 40100 Shah Alam, Malaysia

Location..amik dr FB
Location paling senang nk gi...
Sape tau kolej PTPTL shah ALam???
Kat tepi kolej tu dh ade bangunan baru...
Masuk dlm kwsn bangunan tu..then pergi ke blog belakang...
Tgk bangunan sblh kanan...tingkat 4...


So far aku suke gi EmbunSeri berbanding spa kat ioi mall puchong for last 4 years..(gi sbln b4 kawin)..haha

Kalo free bleh la nk try2 kan???
Dieorg ade buat promosi skrg...

end

Friday, February 15, 2013

REVERSE???

As Salam

 entry : parking

Hari tu gi kat TNB Bachok..

Then time nk parking kete tu tetibe je mcm org buta huruf..eheh

Skali bace reserve parking...2 kali baca REVERSE PARKING da...haha

Rupe2nyer kalo nk parking kat lot tu kene hulur bonet kete dulu...sbb jln keluarnya songsang..haha

Mcm2 skrg nie..pandai dgn x pandai bc aje..eheh

end

Tuesday, February 12, 2013

Ber-Bowling @ KB Mall

As salam

entry : practise

Pagi td aku & hata plan ajak my BIL gi main bowling...saje je sesuka...hoho

Pkol 9:45am dh terpacak kat pintu bowling..gi kat kaunter katenyer bukak lg 30minit...
Pkol 10am makin ramai yg masuk..terus aku ajak Hata beratur...

Fees :
Weekday : Adult - rm4.50
                  Child - rm3.50 (kot la..x igt)
Weekend / public holiday : Adult - rm6
Sewa Kasut : rm2/pair

Kami main 2 game aje..nk main byk2 game mcm x berani sbb takut x larat nk hayun bola..lg pun dh lama x main...huhu

Layan la gambo kami yer..
Guest who is the loser..haha..
(harus la aku yg kalah sbb dh lama gile x main..)
B4 start game...
Bergambo dulu..
seksi plk my Qaisara..huhu
\
Posing Je Lebih..haha
Hata is ready...
Mcm salah aje care pegang tu..eheh
His Action...
My action...
Udah mcm org lompat bintang aje gayenyer..haha
My BIL..eheh


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Time tgh syiok main...
My Qaisara plk buat aksi mcm lapa..
So on 2nd game tu aku mnt hata baling time turn aku
& aku plk bwk my Qaisara g bli mknn..
Hot Dog Capati aje pun..alas perut..eheh
Melayan my Qaisara...
With my Orange Jeans..eheh

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Keputusan...
1st game hata menang...
2nd game my BIL plk yg menang...
Aku???
Mmg x menang la...tp bangga kejab sbb dpt strike 1 KALI...haha

Ok la dari ke longkang aje memanjang kan???haha
Lenguh jari jemari aku main...huhu

Lps abis game dlm pkol 12:30tghari...kami blk umah terus sbb my BIL nk gi bekwoh...
Lps zohor kami gi bekwoh kat area umah nie plk...
So we save for lunch...haha

Sblh mlm plk kami gi Restoran Wau...
Cerita disana aku continue kat entry lain yer...skrg mau tido sbb esok byk lg aktiviti kami..huhu...



end






Monday, February 11, 2013

Ala2 western food...

As Salam

entry : mcm mewah...eheheh

Okies...update mane yg sempat dulu la ek...

A day b4 blk KB, aku & hata mkn ini as our dinner...plannyer nk buat breakfast esok pgnyer..skali hata xmo aku masak & malas plk nk mkn kat luar..so alang2 ade yg express nie..kite bedal aje la..huhuhu

Selesai 1 tin kecik cheesy baked bean + 5 keping roti seorng & 3 biji telur...eheh

Nie plk menu kelmarin time kat KB..tetibe jumpe plk spaghetti nie..then ade plk paste tomato kan??so just add on meat ball aje la..tp termasin sikin plk...huhu


Menu ala2 western utk 2 hari ini...huhu

Ok..my Qaisara poo poo ler plk..kene gi cuci...
Sambung lg pasni yer...ehehe

Nk gi mkn bekwoh plk nie...eheh


end

Friday, February 08, 2013

Limau Ohh..Limau

As Salam

entry : smangat

Thx to my client yg berikan selonggok limau yg manissss...hoho

Aku x tau la bleh abihkn ke idak limau nie...

Nmpknye mcm kene carry fwd ke esok..haha


Nie balance yer..actually ade almost 10 biji...
Naik juling mate mkn dlm kete smlm...eheh


Happy CNY to all Chinese blogger.. =)

end

Teruja Utk Bertemu Si Jantung Hati

As salam

entry : oh my Qaisara

okies...
Hari ni..Alhamdulillah Allah bagi aku rase yg teruja utk menanti hari esok..huhu
X sabar rasenye nk jmp dgn my lovely Qaisara yg dh 2 mggu x ketemu..

Kami plan esok jam 4am gerak blk KB..x dpt blk naik bas sbb dh abis..so kene la blk dgn kete...

Smlm aku kol my Qaisara...
She ask me to sing a song..(aku pun nyanyi la through call/phone)
Then her ayah sing the same song..she said.."ibu...ibu..."
Haha..trus hata pass fon pd aku & aku pun continue la nyanyi...

Kalo kat umah harus my Qaisara akan ckp "jange nyanyi"..pd hata...haha

Mlm nie kene kemas bag siap2 & letak terus dlm bonet kete..kalo nk tggu pg esok, mmg xkn dpt gerak pkol 4am...

Teruja jgk nk menggayakan jeans baru..haha

Doakan perjalanan kami selamat pergi & pulang ye kawan2..

Happy Holiday to all bloggers... =)

end

Thursday, February 07, 2013

Mimpi Banjir..

As Salam

entry : mcm2 tafsiran

Kelmarin hata mimpi..
Pagi smlm tadi hata btau aku yang die mimpi kami (aku,hata&my lovely Qaisara) ODW nk blk Perak..

Suddenly dah half way tu banjir smp all jenis kenderaan x bleh lalu...so hata said beria la kami ni kuar dr kete sambil hata dukung my Qaisara...tp x tau menuju kemana sbb tetibe hata dgr Alarm jam aku berbunyi...haha

Bile aku search kat tenet....
Mcm2 tafsiran ade...
Ade kate kene brhati2 sbb kemungkinan akan berlaku sesuatu yg x elok smp effect pada diri si pemimpi la...
Ade jgk yg btau akan broleh rezeki...

Blk umah aku pun btau hata...
X kira la ape pun tafsiran yg dieorg describe..aku just minta Hata brdoa..kalo yg baik tu means baik la utk diri & fmly..tp kalo yg x elok tu..minta dijauhkan..

Sbb kadang2 mimpi nie mmg ade betulnya & sebagai petanda utk kite lebih dekat dgn Allah & bersedia hadapi segala kemungkinan...kan???

end

Cari Gali...

As Salam

entry : Middle Of March

Kepala ligat memikir lps abih project dgn client yg skrg nie kat mane nk CARI GALI kerja lain...hoho

Bukan dieorg x offer utk continue dgn dieorg..tp aku nie aje yg xmo..haha..
Mls nk kerja dgn org yg liat nak mam..bagi kerjasama..pastu gile susah ko sekadar nk senyum bile bertembung...(ala2 kekwat gitu..pdhal umor under age lg kottttt..budget bagussss..wuekkkk)..
Dieorg ade jgk counter offer dgn aku..tp rase mcm ape yg di offer tu still xdpt tarik minat aku...eheh
haha..logik x alasan aku utk x smbg job nie dgn dieorg???eheh

Now aku dh start keje cari gali any available job lain yg ade related dgn my experience...
Mmg bukan senang nk carik keje skrg...
Tp rezeki Allah kite xtau...Allah tau dimana & bile rezeki tu akan diberi pada kite...
So skrg terpulang la pd diri sendiri nk berusaha mencari / biarkan aje dgn tggu & tggu & tggu...eheh
Mcm smlm..my ex-opismate dulu tetibe offer job..tp aku plk xdpt nk grab sbb KEJE SHIFT...

So x dpt yg ini...
Mgkn ade rezeki yang lain kat tmpt lain...kannnnn

Masa x menuggu kite walau pun jam kat atas tu dh terkopak...
Its Just like ... our time is running out...(berlagu muse la plk pepagi nie..haha)

Ok la..
Pencarian harus diteruskan...

Lps lunch hour nie kene jmp client kat KL sentral plk utk htr dokumen & having a little discussion..
Nk gi pagi2 nie client tu x free plk..eheh


end