MATTA FAIR - 15-17 MARCH 2013

As Salam

entry : vacation
Walaupun cite nie dh 10 hari berlalu..tp aku tetap nk story sbb ini 1st time pegi..(berani la pegi sbb ade pitih..haha)

On Saturday aku & hata ke MATTA FAIR kat PWTC..kami gi lps zohor & parking kete kat titiwangsa.
Gile ramai wehhhh..kalah jom heboh..haha..entry fees RM4/pax utk dewasa..dpt la gelang kertas mcm kat genting(wajib pakai), free woven bag & risalah
sempat lg snap time beratur nk amik pass masuk..kiki


Kami plan nk amik mane2 package dalam negara yg MAMPU MILIK utk penuhkan masa kami dgn my Qaisara..lg pun dh 2 tahun x berjalan kemana2 selain dari Tganu (umah my SIL)..

Memula jln kat Hall 1...Mcm2 tmpt yg kami survey...

Then ke Hall 2 & 3 plk..
Ini semua overseas pny package...mmg rambang mate..siap ade jual tiket flight skali..means bile korng dh bli mana2 package...bleh terus ke booth flight utk booking tiket ikot date vacation yg korng pilih..hebat kan??(gile jakun)
\
Show from JAPAN...
Me & Hata...
Berehat memikir nk amik package yg mane..eheh

Then lps berbincang itu & ini ++ budget..
Kami ke booth A'FAMOSA resort..
Kene amik min.4 pax..:
Peak : jumaat - sabtu = rm40/pax
x peak : ahad - khamis = rm10/pax

1 theme park rm20/pax..
kami pilih 3 theme park - safari, waterpark & cowboy town

+++ dpt FREE 5 game sorng..

Kalo nk breakfast..kene add on RM15/pax..(kami amik)

Kami pilih ahad - isnin..so murah la siket kan???haha
Kami akan duduk kat apartment (sbb min.4 pax)..kalo brjln ke cowboy town tu 10minit..tp nk ke waterpark & safari tu kene naik kete..

TOTAL : RM190 SAHAJA!!!!

Murah kan??(Jakun Lagi)
X pernah2 aku dpt package murah gini..haha

So Ahad & Isnin (31 March -1 April 2013) nie kami akan berangkat ke sane...
Walau pun itu x termasuk duit minyak, tol, lunch & dinner..tp tetap rase brbaloi..

Patut la manusia berduyun2 pegi ke MATTA Fair nie sbb mmg package dieorg gile2...kiki

Sblm blk dr MATTA FAIR hari tu..tetibe jumpe lg 1 package yg berbaloi & mampu milik...tetibe berkenan..sbb mmg mulanya nk kesana..tp disebabkn kos buat passport tu x mengizinkan kami utk dibuat dlm masa terdekat nie..so x jadi la beli...

TAPI!!!!
Aku & hata amik jgk package tu sbb utk 2 pax just RM500 SAHAJA ke negara seberang...travel date bleh pilih smp sept / hujung tahun kalo x silap...kiki..Today hata byr full (sbb time MATTA FAIR tu letak booking fee je)..& kami dh pun pilih tarikh utk kesana..means sempat la nk mngumpul pitih buat passport utk 3 org ++ simpan duit utk belanja kat situ nnt..(kalo mampu la..kalo x ...ikot aje la package yg ade..kiki)

Alhamdulillah sesangat sbb Allah bagi aku & hata peluang mcm nie..
Aku bkn mampu nk melancong stp tahun mcm org lain..
Bile dh ade rezeki nie..gunakanlah sebaiknya...
Hrp2 diberkati & akan ade lg rezeki dimasa akan dtg..amin..

Ok..
Nnt kat sane aku update lg ye..huhu


end
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top