TRAGEDI - Kissed By Wira

As Salam

entry : horn!!!!!

Dh seminggu x update blog..skali tgk gambo2 kat FB baru terigt lupe nk story kete ke cium dgn Wira...

Al-kisahnya pagi hari Ahad...24hb 2..around pkol 10am..aku & hata actually dh janji dgn owner umah kat d'sara nk gi tgk umah die...

Baru je x smp 5 minit kuar dr parking tetibe ade 1 kete wira nie kuar nonong jer..padahal hata dh horn!!!!...
Then terase hata mcm pecut sikit kete..then tetibe aku rase mcm badan nie terangkat ke kiri...sengal jgk la lengan kene pintu...

Terus hata mcm gangster dgn spek hitam kuar kete...
Aku plk siap beristigfar dulu...
Bukak set belt n kuar dr kete...

ini la hasilnya...

Siap ade tinggalkan kaler lagi...

Hata plk time nie dh mcm nk meletop...tapi alhamdulillah la x jadi..eheh
Mamat yg langgo nie plk mcm blur..blur...then he said sorry...sorry saje x cukup...ok..
Hata dh horn panjanggggggg gilerrrrr...tapi ko lajak jgk kete ko kan???
Tu pun hata pecut ke depan sikit..kalo x..harus la kene depan kete yg mgkn akan makin worst...

So dgn blur..blur nye mamat nie terus btau yg die ade member kat 1 workshop nie...BUT mane ade workshop yg bukak weekend kan???mmg aku pun terase bahang jgk nie..tp sabo...
Mamat nie minta permission utk naik umah kejab utk amik HP...kuar td x bwk HP katenye..Then mamat nie pun gi la umah die..blok sblh blok umah kami jer..Hata plk dh berjalan ke kete mamat tu utk amik gambo...BUKTI..abih bumper kete dgn lampu mamat tu berterabur kat tar..ade kete saga depan kami nie umah mcm beku x bergerak..terkejut tgk tragedi kami kot..eheh

Then x smp 10minit mamat tu pun datang semula dgn HP..then kol la workshop tu..
Prong..prang..prong..prang...skali org MYAMMAR da...
Lps abih je die brcakap sengaja aku tanya..."U malaysian ke Foreigner?"...
Terus jwb Myammar...aku plk siap minta nombor passport die..risau jgk wehh..org2 gini...
Aku plan kalo ko buat hal aku report aje kat polis...

Then mamat nie arrangekan Isnin utk bwk kete kami ke workshop & tgk dulu condition mcmane..either bleh ketuk / kene ganti whole pintu...Then he gave us RM500 as deposit dulu...

Hata dh mule nk meletop blk dh..abih sume plan & dh la Isnin tu ade meeting dgn client..terpaksa la bwk kete kemek nie ke hulu ke hilir...Aku plk terpaksa amik EL sbb hata said mmg x sempat nk htr & amik kalo aku gi keje Isnin tu sbb tghari kene amik aku yg OFF WAY...redha aje la...

Tghari Isnin hata blk & kami ke workshop yg diberitahu...skali bos dtg he said kene tukar whole pintu & amik masa 2 hari..(SELASA baru bleh siap)..aku dh naik suara dh time nie.."mcmane kami nk gi keje esok?dh la hari nie I kene amik cuti"...aku dh nmpk mamat tu mcm pening...aku x peduli..transport kami dh la nie aje seketul..nk gi keluar dr kwsn nie gune public transport mmg BUTA kenderaan..haha..

So mamat nie pun usaha la carik kete lain utk kami...
Selasa subuh tu die hand over kete ATOZ auto utk kami...Pastu die jgk la yg arrangekan somebody utk htr kami blk ke umah dr workshop tu..time nk tggu kete htr kami blk...mamat tu minta semula duit RM500 tu but he just asked for RM300 another RM200 die bg kami..katenye nk byr kesusahan kami..

Aku & hata x hadap sgt duit RM200 tu as long as ko bertanggungjwb & fully covered charge tukar pintu + cat semula ikot kaler yg same...itu kire untung la aku x suruh hata buat polis report...kalo x???mau berantu aku kat situ sbb kete kene tido workshop smp smggu 2 kan???

Selasa mlm pkol 8 baru kete kami siap..Alhamdulillah mcm nmpk xde cacat celanya lagi dh..yg kemek kat pintu driver sbb padel moto yg dilanggor org dulu pun dieorg ketuk & cat skali...but tmpt bukak pintu tu aje la yg nmpk uzur siket..& pintu tu kene tutup ganazz siket utk kasik rapat...

Skrg aku dh FOBIA bile nmpk kete mcm dekat2..kalo hata mcm dekat2 aje dgn kete org lain pun aku dh mule bukak mulut...

Alhamdulillah aku & hata xde ape2...
TP kepala lutut aku mmg mengeletar tiap kali igt kes tu....




end
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top