Rezeki Jumaat - 3 May 2013

As salam

entry : Alhamdulillah Masih Ade rezeki utk aku bekerja

Okies...
Time kat KB aritu aku ade story rezeki di hari jumaat kan???

Actually on Tuesday 30 April 2013 aku dpt panggilan interview ke-2 dari cmpny yg interview aku 2 jam hari tu..Lama jgk dieorg nk sorting..smp sebulan..mgkn ramai sgt candidate kot..

Hari Jumaat / Khamis dieorg call utk arrangekan 2nd interview tu..so on tuesday mmg hata kene lari kejab dr ofis utk jaga my Qaisara sementara aku attended the interview...2 jam jgk..tp kami sempat lunch sbb big boss dieorg ade meeting..pkol 11 start..pkol 11:50 stop..start smule pkol 12:30 smp 1pm..

Prong pang...prong prang..the big bos kate mcm setuju nk hire aku...then he said x kesah ke if aku sign offer letter on the day aku start keje..sbb aku ade btau kalo aku selected aku bleh start on 8th May sbb nk blk KB (plannya nk mengundi & htr my Qaisara)..aku jwb ok je..then the big bos said nnt dia akan mnt officer confirm blk dgn aku utk sign offer letter..

Aku pk mcm 50/50 jer..x mngharap dah sbb katenyer akan kol smule..

Tapi Alhamdulillah..
mase dlm kete OTW ke KB (Jumaat - 12pm) officer tu call & said congratulation & btau bile dieorg nk aku start keje & bile aku kene amik offer letter...memule rase mcm x pecaya jer..huhu

Time nk blk KL semula, my Qaisara said x mo duduk dgn tokma..nk duduk dgn ibu & ayah..
Wa!!!!!..time nie mmg aku rase nk nangis jer...memandangkn aku start keje pun lmbt lg..kami hangkut semule che mek kami ke KL..kiki..sape nk duk jauh dgn anak oooiiiii!!!!!

Aku diarahkan utk amik offer letter on wednesday afternoon..(again hata kene jagakn my Qaisara kejab..mujo la hata ade meeting kat KLCC that day....so bleh lari kejab..huhu)

Alhamdulillah basic salary up sikit dr yg dipersetujui mase 1st interview hari tu..actually aku x kesah sgt ttg gaji..as long as x rendah sgt ok la..kalo dpt tinggi tu dh dkire rezeki..janji dpt tlg cover hata kan??huhu..
Aku jgk kene buat medical check-up kat klinik yg dikhaskn oleh cmpny..mujo la its totally covered by cmpny..tunjuk surat, bwk bdn utk di check-up je..huhu

Aku start keje 20th May nie..
Tadi hata dh blikn tiket flight aku & my Qaisara utk blk KB on Wednesday 15th May...
So aku just bleh buat check-up on thursday...
Start dr tarik itu aku & hata kene bertungkus lumus mencari taska yg still bleh amik bdk umo my Qaisara...dh gh tahun kan??aku risau xde kekosongan..hrp2 la ade..amin

Alhamdulillah & bersyukur sgt sbb Allah masih bg aku peluang utk bkerja..


dh pg nie..nk tdo le..esok nk gi berjimba2 dgn my Qaisara..huhu

end
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top