Sebab 20 sen...

As salam

Entry : Minyak RON95..

Smlm jln nk masuk umah aku jem berjujuk..sekali smp kat SHELL tengok berator kete-kete nk mengisi minyak..pastu pagi td dlm group whats app family ade org mengamuk sbb beratur 3 jam kat petrol pump..bile smp turn die staff petrol pump kate dh abih...

Okie..aku x menyokong & x menghalang..sape kita nk meghalang kalo dh kepalo halio sane dh putuskn gitu kan???

Tapi aku pelik ape kes korang nk berebut-rebut isi minyak mlm td???

Macamkn la korang pakai kete tu smp hari ini sajo..then x payah isi2 dah minyak tu...kan???
Aku mmg x berebut mlm td sbb aku pikior esok luse & seterusnya minyak tu tetap kene isi jugak..kalo isi full tank mlm td pun setakat boleh tahan dlm 5 hari..lepas 5 hari ??ko nak korek celah batu dpt rege minyak RM1.90??tetap kene hadap RM2.10 jgk kan??

Ade pulak yg menyokong katenya kalu minyak naik nnt xde la ramai yg naik kete & jalan x jem..korang tau ke HAZAB nya naik LRT/KTM everyday nk g keje???kalo time peak hour korang kene MISSED beberapa tren utk bolehkn badan korang brdiri berhimpit2 dlm tren tu??Dont say "korang kene la bangun awal..dpt la tren yg x ramai org"..aku yakin everybody try to do their best to reach office on time..

Then ade plk yg ckp..skrg nie kene mula buat side income..so xde alasan dh utk mengharap gaji sedia ada...amboi...sedapnya mulut bercakap..tinggi gile hidung ahmad nisfu korang yer...org yg ade modal boleh la gebang gitu...org yg sedang2 nie??ko nk tolong hulur modal kah??


Lps nie confirm rege barang2 terkawal pun akan naik..hadap aje la selagi mampu...


Rezeki Allah tu ade utk setiap umat...Doa la byk2 ye..


end

2 comments

Hipotesis minyak naik, barang pun naik

Reply

Tu la..redha aje la..kiki

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top