Resepi Sendiri...

As Salam

Entry : Dinner Jumaat mlm Sabtu..

Actually ade lebih kepingan daging burger mase my BIL dtg hari tu..Tetibe rase mcm mls nk mkn nasi & my Qaisara plk request nak burger xmo cili..nak daging & roti saje..huhu

Xkan nak buat burger lagi kot??maleh le plk..huhu..

Maka terciptalah resepi yg my maksu buat mase aku duk Penang sepjng cuti hujung tahun 1996 dulu..huhu..simple jer..kiki
Potong dadu kepingan daging burger.. (3 keping)
kalo xmo dadu..ikut suka la nak bentuk ape pun..huhu 
2 biji telur & hirisan cili padi (ikut nk pedas sgt or pedas sikit)
& garam secukup rasa...

Langkah 1 : Goreng daging hingga masak.. 

Langkah 2 : Masukkan telur, cili padi & garam yang telah dibancuh..

Langkah 3 : Goreng & kacau hingga sebati dgn api sederhana..
Siap utk dihidangkan..huhu 

Simple aje kan?? huhu

Dulu2 aku mkn dgn kentang goreng yg gemuk2 mcm kentang dekat Carls Jr tu sambil cicah cili sos..tapi mlm tu kami mkn dgn roti gardenia + mayonis & cili sos..huhu



Selamat mencuba..eheh

End

4 comments

aduhhh sedapnya sis..terliur dah :)

Reply

Asha : Simple but nice to me..boleh la try..kiki

Ainim : Boleh la try masak...kalo nk ok lg bleh jgk add on black pepper..huhu

Reply

x pernah cuba masak dgn telur cmtu..biasanya masak kicap..he3 (asben y masak camtu)

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top