Tak Sedar Diri...

As Salam

Entry : alahai LIPAS!!

Atas ni gambo hiasan je...EMOSI aku pada ketika itu..haha

Aku mmg geli geleman akan LIPAS...x kire la beso mane sekali pun, tetap GELI..x tau la kenapa kan??

Nak dijadikan cerita, smlm, sedang elok aku naik opis blk dr breakfast, tetibe ternampak kelibat binats ini lalu depan kaki aku menuju ke bwh meja...terus aku mcm terjenguk2 mncari dibalik bakul sampah yg mmg kosong (sbb smlm aunty cleaner dh kosongkn)..terus aku bertindak drastik dgn sembur kawasan dust bin tu dgn GLADE...wangi sangat agaknya..terus binats tu meluru keluar & menuju ke kaki aku...

Udah la time tu tgh ketaq kepala lutut..sekali die keluar..HAMBIK KAU!!!...melompat mengelupur aku sensorang kat situ...mujur x menjerit je..automatic budak2 opis jadi mcm merkit manner..panjang aje leher mnjenguk kejadian...haha..Aku ni kalo dh geli geleman, mmg mengelupur x igt org kiri kanan dah..

Aku pernah menangis depan my parent dkt kg just becoz of seekor lipas yg dh pening2 lalat...semua pasal my BIL yg suka menyakat aku...Lepas tu mase mkn dkt kedai, tetibe lipas tu mcm berlambak2 keluar dari sarang..terus paksa Hata bungkus je mknn..aku GELI!!..mase tggu bungkus air, mata aku ni liar menengok gerak geri lipas tu..kot2 la terlanding dkt aku kan??..tetibe akak tu hulur plastik air & terkena lengan, aku punya terkejut...smp akak tu sekali terkejut...kan aku dh ckp??aku bkn mengada2..tp bile dh GELI...AKU MMG X SEDAR DIRI sekejab....Aihhh..haha

Even kumbang pun aku mmg geli..tambah2 plk kalo nmpk die dok terbang2 dekat lampu kalimantan tu kan???tetibe aku x senang duduk..x senang baring menengokkn kemana hala tuju kumbang tu sebenarnya..haha



What is your experience plk??




End

2 comments

bukan takut - tp geli kan...? samaler tp belum sampai thp terkejut mcm sis-hehe...still bley control lg-erk...(tp klu dh msuk dlm bju-mmg menjerit la jugak...!) ^_____^

Reply

Akak Adek : Sy mmg x boleh jmp dgn LIPAS..geli die semacam..haha

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top