Suprise!!!!

As Salam

Entry : Udahhhh!!!.

Dapat suprise call from my k.yong last week abt her daughter.. Nak menikah dah bulan depan..Rase mcm ramai plk yg nk menikah next month..haha

My k.yong said nikah gantung aje dulu..InsyaAllah kalo ade budget NEXT YEAR baru kendurinya.. Tak sangka..udah beso panjang pendek anak-anak sedara..Udah nak kahwin dh dieorg..Walaupun umur baru sejentik..Biarkanlah..Dari TERBUAT perkara-perkara yg x diingini..kan??. Udah Allah swt tetapkan JODOH dia di sekian-sekian umur, kite follow aje la flow yg DIA dah tentukan..Doa2 ajelah biar majlis tu dirahmati ,berjalan dgn lancar dan perkahwinan dieorg kekal bahagia hingga akhir hayat..Amin.

Ok..aku bukan nk story itu sgt sebenarnya..haha

Bile anak sedara nak kahwin ni...Maknya (k.yong) termasuk la mak-mak sedara CONFIRM excited macam mengalahkan pengantin..haha .Bile dapat aje news tu..terus berlari-lari IDEA aku mencerna bg buah fikiran nak sponsor ape buat pengantin..Haha

Memandangkan nikah ni aku rase mcm dpt sponsor yg LITE-LITE sajo..sebab aku udah spend LOT-LOT at other things( nnt2 la aku story ye..kasik confirm dapat dulu baru story..kiki). Terus aku plan nk sponsor bbrp barang yg aku mampu hulur time kenduri nanti..especially BAB HANTARAN..haha

Set VS ke..
Telekung lycra mcm yg aku beli hari tu ke, 
1 of special goodie for her friend & our relative ke, 
Wedding sticker ke..
Wedding kek ke..

Aihhh..macam2 ada dalam kepala nih...haha
Untung dapat maksu macam aku nih..semua pun nak hulur..haha (over perasan)

Takpe..takpe.balik raya pose nanti kite bincang budget ye..haha
Mid of June nnt nikahnya..time ni aku rase mcm x sempat sgt nk bincang ttg kenduri sebab mesti pening kepala my k.yong fikir hal kenduri nikah..Kite settle satu-satu dulu..baru la x tensi..kiki

Aku harap aku dapat bantu yg terbaik utk my k.yong..Sebabnya sepanjang almost 30 tahun aku dekat dunia ni, k.yong mmg byk sgt tolong aku..ape yg aku nak selama ni, Alhamdulillah k.yong akan usahakan selagi termampu. Masa aku kahwin dulu, k.yong sponsor kerbau sekor, lepas tu tlg sponsor plk topup hantaran aku (makanan)..lepas tu my BIL mmg penat membanting tulang melapah kerbau..tolong masak..tolong kemas periuk belanga kawah bagai..tolong ajak kengkawan masak kerbau sekor ramai-ramai..Aihhh..kalo aku nak senaraikan pertolongan & kederat yang k.yong dah keluarkan..mmg smp pkol 6pm nnt belum tentu habis...kiki



Semoga Allah swt murahkan rezeki aku supaya dapat bantu my k.yong apa yg patut..AMIN
Kengkawan doakan sekali ye..huhu

End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top