Massimo : Chiffon Mocha Cake

As Salam

Pagi tadi sampai lewat sikit ke opis sebab ade 1 lori bawak bata rosak dkt lane tengah MRR2..

Rase nak teriok sebab risaukn che mek yg badannya tetibe panas...
Rase nak teriok sebab perut yg ber-consert mintak dihidangkan makanan..

Sampai2 opis terus buat ini :

Sedap jugak chiffon cake ni..Lembut jer...
KOPIKO tu pulak 1st time aku try...Mmg layan...
Tambah plk pagi tadi mcm mendung sejuk2 gitu..huhu




Ok..So Chiffon cake ni dh boleh disenarai pendekkn utk masuk dalam list isi goodie bag bday che mek nnt..hoho




End

FRISO With Moo 3 in 1

As Salam

Ahad lepas htr my BIL dkt Tugu Negara (ada photoshoot) terus Zaasssss ke Tesco - Kepong. Plan nk beli barang dapur & stock-up susu che mek...

Makanya, dapat la beli & dapat la FREE ini :

Suka bebeno che mek dpt MOO ni..Boleh buat 3 bende dgn 1 barang..Jadi bantal boleh, jadi selimut boleh, jadi sof toy pun ok...huhu

Jadi la..Dah lama x dpt FREE GIFT  bile beli barangan che mek...hoho

Sekarang Dutch Lady tgh buat promo jgk kan?
Sesapa beli pack Dutch Lady, cepat2 la tgk logo DL dekat dalam pack tu..Kalau ada, free free je dpt cash RM300..huhu

Harap2 dapat kumpul mcm2 lg utk che mek..huhu





End

Oh Gusi!!!

As Salam

Hi All...Dah 4 hari x hupdate blog...Kesian blog aku..kiki

To my other 4 winner, aku mintak maaf byk2 ye sebab lambat nk pos hadiah korang. In Shaa Allah by today aku paksa diri utk pos..Ke-busy-an yang melanda menghalang aku utk pos..Ditambah pulak dengan resepi diatas..

Start hari khamis lagi gusi aku dh start membonjol..Tapi aku abaikan sebab TAK SAKIT..Tapi bile tibe JUMAAT, bengkak tu mcm makin meriah pulak membonjol..So blk kerja, terus g klinik..Doctor ckp gusi aku dh kena infection..sob..sob.sob..

Jumaat malam tu pulak, pkol 11pm my BIL smp Skypark..Kami blk rumah dulu siap2 sebab aku dh ting tong sebab mkn pain killer...Tapi nak tak nak gagahkn jugak badan melangkah kaki masuk ke kete..Tak harap aku Hata g airport berdua aje dgn che mek..So che mek duk seat depan, aku landing dkt seat blkg..

Sabtu, Hata plk ajak g Kenanga Mall sebab nak mncari barang sikit...
Che mek saya....

Tapi, barang yg dicari nan ado..Yang ado..Aku dapat sepasang baju yg hampir sama warnanya dengan kaler baju che mek...Melayang pitih..hoho
Nampak tak KEMBANG-NYA pipi aku tu????
Sakitnya yang amat!!!! Nak nganga mulut tu terkial2 meng-ejas pipi..Memula aku pelik kenapa dh telan antibiotik pun mcm x jalan...Tapi, sabtu malam ahad tu, Alhamdulillah bengkak tu dh hilang..Bengkak pun dh susut..Xde la menyerlah sgt...

Mgkn hari rabu ni, lps keje baru g clinic semula sebab antibiotic pun dh habis..So rabu tu, aku g clinic utk HABISKAN CERITA GUSI aku ni..Samaada ADA GIGI yg TERPAKSA dicabut or ada cara lain...Leceh la udah besor2 gini nk g cabut gigi...Aduhhhh..huhu




End

Farewell Lunch..G-TOWER

As Salam

Perginya seorng lagi staff IT..

Semalam g farewell lunch opismate...

Layan gambo mknn aje la ek..hoho
THE HOUSE - G-Tower 
Meal set aku...
Chicken Hot Dog... 
Share dgn my bos..
X igt nama menu..hoho 
Dessert my bos... 

Masa nak balik, hujan turun dengan lebatnya..Opismate yg sempat berlari seperti Usain Bold berjaya smp ke opis & sanggup datang semua ke G-Tower bersama payung2 yg comel..hoho
Dalam hujan, berjalan OTW to opis pun sempat lagi berenti & berposing..

Korang pernah jumpe geng gini???haha


Ape2 pun..Good bye to my opismate...( yg baju t'shirt merah-gurl)
Semoga anda berjaya ditempat baru...
Berbahagialah anda disana..hoho




End

Kucing...

As Salam..

Sokmo2 kalau g makan dekat gerai yg open..Memang akan ada je kucing yg datang menyendeng..
Sokmo2 memang che mek & Hata yg over excited dgn kucing ni..
Aku ok..tp xde la over sangat...Aku kan PEREMPUAN..kalau over2 nnt risau plk org keliling...haha

Jumpa ini dalam FB pagi tadi...
Rase nak share dengan semua..
To those yg x suka kucing, next time kalau masa makan ade kucing duk meow-meow, bagi la sikit...huhu

Sharing Is Caring..
Kena igt..Kucing tu Haiwan kesayangan Nabi saw.



Selamat beramal..kiki




End

Baju Raya...AidilAdha..

As Salam

Bersemangat bebeno rupenya sebab Hari Raya AidilAdha pun nak buat baju raya yg baru..Setengah org tu recycle je kan??? Hoho..Xpe la...semangat itu penting..Baru la meriah ..Ye ke idak??hoho

Last month kan my Kak Cik datang, so aku pos sekali baju raya utk che mek..Plannya nak beli utk aku sekali..Tapi disebabkn kesuntukan masa, makanya x dapat la beli..Mase beli baju che mek..aku mcm..takpelaaaa..belikn utk che mek dulu...sob.sob.sob...

Alhamdulillah semalam dh smp dh baju che mek yg my kak cik jahitkan..

Baju fesyen ape?
Baju warna ape?


Biarlah rahsia....
Biarlah aku simpan hingga tiba harinya..
Biarlah aku upload masa baju tu dah tersarung pd badan empunya..haha



Ok..
Now udah pening nk cari baju aku pulak...hahah




Korang ada buat/tempah/beli baju raya yg baru x???




End

Char Kuey Teow : Mali's Corner

As Salam

Melayan char kuey teow pulok...

Selasa, aku teringin nk mkn char kuey teow dekat Mali's Corner Danau Kota..Udah lama bebeno rasenye x kesana..hoho
Orderkan nasi lemak utk che mek..
Che mek aku ni memilih sikit...Kalau makan kuey teow..Mmg nak kuey teow togel2 gitu je dgn ada rasa..Kalau ada telur / sayur..jangan harap la che mek ni nak pandang..hoho 
RM6 - LARGE - Char Kuey Teow..
Mmg tangkap lentok punya bile dpt mkn...hoho
Udang2 dia majoritynya bersembunyi dibawah kuey teow tu..kiki

Lepas makan, bawak che mek g main dekat sini : 
Contractor to be..hoho

Then balik rumah...


Puas hati dapat makan char kuey teow dkt Mali's Corner..
Pada yg xtau, korang cari aje la landmarknya dekat belakang KL festival City atau paling senang dekat bebeno dengan UPTOWN Danau Kota...



Sekian cerita melayan tekak yg teringinkn Char Kuey Teow Mali's Corner..hoho



End

T-Shirt Muslimah by ZALORA..


As salam

Ade sesapa yang dok pening mencari baju muslimah yang sesuai dengan korang? 
Ok…Tak payah nak cite banyak sangat la ek?..Meh sini aku cite…hoho

Dengan adanya kemunculan hijabista sekarang ni, diaorang dah mainkan peranan yang sangat penting dalam perkembangan trend fesyen Muslimah di Malaysia baru-baru ni. Diaorang ini sebenarnya adalah terdiri daripada pencinta fesyen yang suka bergaya dan bereksperimentasi dengan trend fesyen Muslimah. Bak kata orang, penampilan mereka yang bertudung ternyata tidak menghalang diaorang untuk bergaya. Malah menjadi sumber inspirasi bagi fesyen wanita yang bertudung.

Aku tau, yang dekat luar sane memang banyak pilihan yang boleh kita dapat daripada kategori pakaian tradisional sampailah kepada yang lebih moden macam baju kurung, jubah dress, baju kurung moden peplum, blouse Muslimah, baju kebaya dan macam-macam lagi. Selain daripada itu antara Muslimah tops yang paling disukai ramai ialah T-SHIRT MUSLIMAH.

T-shirt Muslimah atau blouse Muslimah menyediakan potongan yang lebih sopan. Ia memang direka untuk mereka yang memakai tudung dengan ciri-ciri seperti berlengan panjang, kepanjangan baju yang melebihi bahagian pinggang, tidak terlalu ketat dan menutupi bahagian leher. 
Ok..Aku memang suka style ini. Ini bagi yang suka gaya feminin dan nampak lembut. Korang boleh gayakan t-shirt Muslimah ikut pilihan korang dengan seluar panjang dengan warna yang sesuai dan warna / corak tudung kegemaran yang korang suka. Kalo dah bergaya gini, korang jangan lupa gayakan dengan beg tangan atau shoulder bag. Barula lengkap style feminim dan lembut korang tu..huhu

Senang sangat nak bergaya dengan T-SHIRT MUSLIMAH ni kan? Bagi kawan-kawan yang nak dapatkan koleksi terkini t-shirt wanita online,  pergi je ke website ZALORA Malaysia. Diaorang ni dah boleh dijadikan sebagai destinasi fesyen online terkemuka yang menyediakan pelbagai pilihan baju Muslimah daripada ratusan jenama hebat dengan tawaran harga yang sangat berpatutan dan sangat berbaloi!

Beli online, boleh jimat masa, jimat duit minyak kete, jimat duit tol, jimat duit parking..Aman je memilih sebab tak perlu bersesak-sesak berebut dengan customer lain..kan?hihi




End

Wordless Wednesday : #48


As Salam

Dah ada minat toy baru plk dahhhhh..
5 sekawan si-power rangers 
Muka gumbiraaaaa..!!!

Bila kita btau Power Rangers is mainan utk budak lelaki, she replied :

" Tapi Qaisara main dgn Power Ranger PINK "
" Power Ranger PINK utk budak perempuan "


Terus aku g sambung buat keje lain....




End

First Giveaway : Giveaway Contest

As Salam

Habis segmen sendiri, moh le kite join contest blogger lain plk...Support each other-kan perkara mulia?hoho

Ada 4 step yg perlu korang follow :

1. Follow blog tuan GA
2. Buat entry fasal giveaway nih.( wajib letak banner okayyy)
3. Tag 4 orang blogger lain.
4. Letak link blog korang pada entry GA tersebut..

Selesai...

Aku nak tag sape pun x tau...Aku rasa ramai je yg akan join sebab GA Contest ni simple je..hoho
So aku tag insan2 yg terpilih...Yang tak terpilih tu jgk kecik hati plk ye..Besar2kan lah hati anda untuk join jgk...huhu

Aku tag blogger :



Semoga insan2 yg aku tag ni free kan masa anda utk join & sopport this GA Contest..huhu


End

Simple Gift Delivery : 1st Batch

As salam

Macamkan ramai bebeno yg menang simple segmen aku yg lepas..hoho
Alhamdulillah hari ini aku berjaya post 8 winner as 1st batch. Setakat ni hanya 12 peserta jer yg update detail pada aku...Lg 3 peserta masih x dapat khabar berita lagi..hoho

Lagi 4 winner tu, In Shaa Allah esok or lusa aku post ye...huhu..Hari ini agak ke-busy-an sikit..So aku post mane yg sempat aje dulu..itu pun dah postpone sehari..Maaf ye kawan2..huhu
8 winner for 1st batch

Aku harap kawan2 bersabar tggu simple gift ni ye...
Jangan terkejut plk..
Harap2 kawan2 terimalah dgn tangan yg terbuka..Kalo genggam? macamane nk pegang kan??kiki





End

Homemade : Sotong kangkung

As salam

1st trial..

Ahad malam..Udah pening kepala aku duk fikir menu makan jer...
Abih sarapan fikir menu lunch..
Abih lunch fikir menu dinner pulak..
Sudahnya aku try yg ini je utk dinner..
Percaya tak aku makan ini je utk dinner hari ahad hari tu?? Che mek & Hata makan nasi..boleh?huhu

Bahan2 mcm sotong & kangkung aku dh beli siap2 dah..Cuma kacang tanah je beli dekat kedai bwh..

Memandangkan sambal / sos utk menu ini memang dh tersedia setengah balang dekat rumah, so aku x amik masa yg lama sgt nk sediakan..Lamanya pun tang goreng kacang tu aje la..tumbuk kacang sejekab je...Tapi jadi lambat sikit bile che mek pun tlg tumbuk jgk..hoho

Hasilnyaaaaa
Homemade : Sotong kangkung..

Memangdangkn aku xtau cili ape yg apek dkt uptown d'sara tu guna, maka aku guna sos cili LIFE yg ada cili padi. Rasenye mcm nak sama dah...

Perghhhhh...Tertunai lagi hasrat tekak aku nk mkn sotong kangkung..Mujur la Hata kata OK..So, time blk KB raye haji nanti boleh buat..hoho





End

Meat Marinade : Dancing Chef

As Salam

1st trial..

Sabtu, teringin nak masak ayam yang marinade2 nih...Lalu mencari sesuatu yg boleh dibeli..

Makanya aku mencuba yg ini :
Dancing Chef...

Sedap jgk...Walaupun aku masak TERHANGIT sikit..hoho

Kisah mase aku beli ayam..haha (eh??ketawa plk?)
Al-kisahnya...masa aku duk memilih ayam ni, dh ade staff mcm duk perati je ape yg aku pilih..tetibe aku x jadi amik sebab banyak sangat bulu2 pada ayam & nampak layu sajo..Macam x dicuci bersih...Tak lama je lepas tu aku nmpk staff tu bwk keluar ayam yg baru..terus aku dtg semula & pilih2 terus g timbang...Semenggahla sikit ayamnya..huhu..Rase kelakar pulak bile staff tu cepat2 g amik yg bungkusan ayam yang baru just because of aku x jadi amik ayam yg sedia ada...

Alhamdulillah..kenyang kami mkn ayam ni even utk masakan 1st trial..huhu
Nak marinade sendiri belum pandai lagi..Nanti2 la belajar..huhu




End

Kisah Jam 2 pagi...

As Salam

Ke klinik akhirnya..

Sabtu malam ahad, pkol 2am, tetibe che mek teriok..Memula igt kelaparan..So buatkan susu...tak jalan..Menangis macam dalam kesakitan...Aku mula la fikir yg bukan2..Ko tau ape yg aku pikir???

Kena "ketego" kate orang perak..Kate org negeri lain aku x pasti..hoho..Sebabnya siang tu kami 1st time ke The Tropicana City Mall..hoho

Sudahnya. pkol 3am++ baru dapat tido..Itu pun beralih tidur dkt hall bawak che mek ralit tgk tv smp tertidur..

Esok paginya (ahad)..Pkol 9am gerak dari rumah pergi klinik gigi yg biase kami pegi..Bermulalah DRAMA CHE MEK...
Klinik pergigian Zalinda, Wangsa Maju..
Kami pergi xde buat appointment. Mujur la x ramai yg buat appointment time tu..Kira kami patient yg ke-3..huhu

Bile tiba turn che mek, mase otw ke bilik tu lagi che mek dh START THE DRAMA..
Peluk aku ketat2..Sampaikan dengan aku sekali kena baring dkt kerusi patient tuh!!..
Last2 teriok mcm nak kene operate tanpa bius...Boleh??? FOBIA sangat dh che mek nih...Kesian pun ada jgk..Last2 doktor ckp, try convince-kan che mek ni sekali lagi sambil doktor panggil patient lain... 
Muka lepas 1st round jumpa doktor...

Dalam pkol 11am gitu, turn che mek utk ke-2 kalinya..Sebelum tu, aku brain wash che mek dgn main game dentist dkt gadget..Cite bagai nak rak wehhh.. Alih2 mengelupur jgk..Dengan aku-aku sekali kena baring dkt kerusi & dengan lengan aku sekali terkena serpihan simen gigi sebab che mek mengelupur!..Menjerit!..Meronta-ronta!. Sampaikan aku x harap nurse yg pegangkan kepala che mek..Aku mintak Hata yg pegang. Luka jgk la sikit lidah che mek sebab masa doktor bersihkan tampalan sementara tu..Dengan lengan aku sekali tergores!..Mujur la calar jer...Haih..Kesian, tapi lagi kesian kalau dibiarkan..

Lepas siap semua, Doc ckp x boleh mkn or minum utk 30minit...Makanya, nak memujuk punya pasal, kami bawak la g main dkt playground area taska che mek..Agak panas time ni..Tapi layankn jgk... 
Confius aku dgn mamat sebelah che mek nih...
Mcm terlebih HAPPY..haha 

Lepas 30 minit, che mek still mengadu sakit..Aku rase bkn sakit tang gigi, tapi sakit tang luka dgn area lidah tu..Blk rumah, bg che mek ubat & tido..Bangun tido, xmo makan sebab still sengal kot.

Pkol 10.30pm dah ajak che mek masuk bilik..Tapiiiiii..Pkol 11pm dok paling kiri..paling ke kanan..Bila tanya LAPAR KE?? Che mek angguk..Aihhh...

Lepas tu aku g amik bubur nasi & suap dalam bilik je sambil layan cite..Boleh plk time aku sibuk nak mncari mangkuk segala che mek ni mengekor then BERCERITA pulakkk..cakap "Qaisara tak boleh tidor la ibu..Qaisara lapa.."..Fine!!!

Alhamdulillah selepas selesai semangguk bubur nasi, che mek lena smp ke pagi tadi..
Alhamdulillah bile di tanya , jawapannya udah x sakit gigi lagi dah...


Aihhh..Cabaran betul menjaga pesakit "sakit gigi" nih..hahaha




End

Listing Date...

As Salam

Sabar ye kawan2...huhu

Mesti semua 15 peserta bertuah akan tertanya2 bile aku akan listkan blog URL peserta dalam bloglist aku kan??huhu..

Jangan risau ye kawan2...Aku akan letak bloglist pada tanggal 22.09.2014 (tanggal kate ko??haha).

Blog URL pemenang akan berada dalam bloglist aku selama 1 bulan..Means it will be end on 22.10.2014. Lepas tu aku akan reshuffle dgn mane blog URL yg aku suka..hoho

Adilkan???

Untuk yg bertuah, Nanti bile my simple gift tu selamat sampai kepangkuan korang, jgn lupe update dgn aku ye..Mane la tau kot2 ade yg x sampai2 plk...Kesian winner aku..hoho..

Aku sengaja blur kan gift tu sebab mmg nak kasik peserta bertuah tertunggu2..haha..

Hint yg aku boleh bagi, gift tu simple je..Tp boleh la untuk letak ape2 brng yg comel2..hoho..


Harap2 winner sudi la terima my simple gift tu nnt ye..huhu



In Shaa Allah, kalau sempat, by today I will start follow mane2 peserta yg join my segmen.
In Shaa Allah, by next week kalau sem[at aku kan  buat review blog 15 peserta bertuah tu ye...huhu

End

Terliurkan Hongkong Kailan...

As Salam

Semalam lepas kerja ajak Hata g cari TADIKA baru utk che mek for next year session.. Memandangkan kami hanya boleh amik che mek after 6.30pm, so mmg kena cari yang betul2 flexible. Means boleh amik lewat & cuti pun x ikut cuti sekolah..

Alhamdulillah dah jumpe & In Shaa Allah, next week aku akan gi semula untuk bincang lebih dgn guru besar tadika tu...Aku ni pesen kalo 1st impression dh nampak ok dgn kemesraan cikgu cikgi, mmg aku xmo pikir lain dh..Tapi kalo 1st impression aku dh x sedap hati...Kes tu mmg memeningkan kepala..kan??

Bukan senang nk bg yg terbaik buat anak2 wehh..Nak hanto tmpt mahal-mahal x mampu, makanya, hantar aje la ke tempat2 yg kita mampu..Janji ko kenal ABC, 123, Alif Ba Ta, and doa2 yang simple. kan? hoho..

Ok...Moh cite makan plk..
Actually dari kelmarin lagi tekak aku ni rase nak mkn sayur HongKong kailan cicah dgn sauce dekat Johnny's tu haaaa...Tapi asyik la x terpegikn atas sebab2 hati rase nk balik rumah terus..Penat. So smlm, alang2 dah lalu area AEON AU2 tu, makanya tunaikanlah hasrat tekak ni ha...hoho
Melayan si che mek ni dulu b4 g mkn..
Kasi che mek ni main puas2..
Penat...
Kelaparan...
Barulah boleh mkn dgn aman..hoho 
 Pertandingan menari Zapin...
Tak tau start pkol brp sebab udah pkol 8.40pm pun x de ape2 lg...

 Bile smp dkt Johnny's, igt nk mkn dkt dalam...Adalah aircorn sikit..Sekali penuh pulak..mkn la dkt luar...Dgn che mek yg dh berpeluh2 mcm g bersukan...Mujur la che mek ni x mengamuk sebab panas..hoho
Pergghhhhhh....Tertunai hasrat tekak aku..hoho 
Steam dulu.... 
Alhamdulillah this time che mek mkn byk jgk la...
Nasi goreng thai semangkuk kecik tu..
Isi ketam tu 3 pcs, fish noodle, aiskrim lagi...huu

Malam tadi smp je rumah udah pkol 10.30pm..Selesaikan che mek & segalanya..terus Zzzzz...
Che mek pun tidur dlm kekenyangan..hoho



Ok..Siap dah cite smlm...
Ape cite korang plk?



End

15 Peserta Bertuah : Segmen : Nak Blog URL by MMC

As Salam

Bismillahhirrahmannirrahim


Tahniah Buat semua peserta yang bertuah...

http://mass-naim.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://cikayuekechik.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url.html

http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://www.mialiana.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://www.nasznadzeri.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://jnjikita.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://hurinnadhirah.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://syazdanny2329.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://www.mamaniza.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://permatahusna.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://diarionlinenurul.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/2014/09/segmen-nak-blog-url-by-macam-macam.html

http://afifahaddnan.blogspot.com/2014/09/roll-on-segmen-nak-blog-url-by-macam.html



Simple Gift Utk peserta bertuah...haha

Ok...
Tahniah sekali lagi pada yg bertuah..
Pada yg lain, terima kasih kerana support my 1st segmen..huhu

To all winners..
Please send me your detail :

Subjek Email : 15 Peserta Bertuah Segmen : nak Blog URL by MMC
Nama Penuh :
Alamat : 
Phone Number :
Blog URL korang sekali lagi :

Emailkan ke : hanieza.mzamri@gmail.com


Pass me the detail paling lewat Ahad ye...
At least Monday or teusday dh boleh post..huhu





End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top