Hasil Menunggu 30 Minit...

As Salam

Semalam lepas amik che mek..aku rase kelaparan yg teramat sebab time lunch just mkn kuey teow goreng je..Then terus ajak Hata g makan dulu b4 blk rumah..

Kami ke Planet Ikan Bakar & Steamboat dkt tepi MRR2 tu haaa...

Aku keciwa...keciwa sgt2...30 minit mnunggu..hasil masakan yg pada aku x seberapa..Kami x amik steamboat sebab regenya nak sama mcm dkt Seoul Garden..Baik gi sane..hoho

Kami order ala-carte..Aduh...Nak kate ramai time tu mmg idak.. Cuma ada 2 fmly (termasuk aku) je yg order ala-carte..Nmpk dkt kitchen mcm ade 3 org tukang masak..tapi awatnya SLOW sgt bohhhhhh!!!...Sedih aku..Tokey kedai plk nmpk melepak plk dgn kengkawan..At least monitor la kitchen tu sikit..nmpk customer muka dh kelaparan sgt..tny la waiter..ini idak..

Hata amik ASAM PEDAS IKAN PARI..
Tapi hata said x menepati citarasa sebab x lalu nk hirup kuah asam pedas tu...
Dalam pkol 8pm gitu, pelanggan dh start ramai...Tp semuanya amik steamboat..& ade 1 fmly amik ala-carte..

Rasenya cukup la sekali ni je kami pegi kedai makan ni...
Kalo kedai lain, x perlu tggu selama ini kalo dh ade more than 1 chef..+++ customer pun x ramai..
Aku punya sotong goreng tepung semalam pun x panas mcm baru angkat dr kuali...x berasap2..mcm dh 5-10 minit siap masak tp x hidang pd customer..Mcm tggu almost semua order complete baru htr...

Ok..Itu je nk bebel pasal kedai ni..
Bukan nk kondem..Tapi itu lah kenyataannya...
Mknn kami tiga-tiga x abih...
Mgkn nasib kami x baik kot smlm....huhu
Redha aje la..Mende pun dh masuk perut..Tgh proses..huhu




Mngomel dr pengalaman bukan mengomel utk mnjatuhkn..ok?
End

4 comments

mau tak geram sebab kita bayar kot..lagipun kita lapar dan rushing nak kejar waktu-waktu solat lagi kan..

Reply

macam semalam, tapau nasi goreng, tawar hambaqq....

Reply

hmmm klu dah gtu gaya..mmg sekali je laa dtg situ kan..kan..

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top