Kisah Qaisara : Excited

As Salam..

Saje nak share the situation si kakak a.k.a Qaisara masa dpt adik 45 hari yang lepas..huhu..

Mase masuk bilik jmp doktor utk check opening...she's look ok..but bile si ibu sudah diarahkan utk menyerah diri di labour room sebab bukaan dh 7-8cm... Dah mula nampak kekalutannya...Kecoh che mek tanya..

" Adik dh nak keluar ke? "

Time tu mmg boleh nampak muka nervous che mek..mmg betul la kata org...bile si ibu dah tiba masa utk melahirkan..si kakak/si abang mmg akan lebih mngelabah dari yg lain..aku dh tgk..dh alami...mmg betul..then lepas je aku dpt bilik...che mek dtg...time tu plk Hata kena blk rumah sekejab utk mandi dan selesaikan beberapa perkara..time tu che mek jadi serba tak kena..nak tggl dlm bilik temankan si ibu...si adik dan ayah or ikut tokma blk rumah and esok tghari blk skali...This time Hata TERPAKSA berbohong ckp ..

" Ayah ikut Qaisara blk "

Masa htr che mek ke kereta...lepas tu Hata bohong lg ckp nak ambik brng dkt ibu..the time Hata keluar..kete tokba pun gerak tgglkn ayah...che mek menangis time tu dlm kete...

She is so excited sebab adik dh keluar...
Nak jugak pegang adik
Yg baru beberapa jam melihat dunia..
Berani betul nak pangku...
Kite plk yg risau..haha

Tapi..at the same time..Che mek mula rasa tergugat sebab fikir kasih sayang ibu dan ayah mula terbahagi dua...Silap2 lebih kepada si adik berbanding dia...

Skrg dh pandai nak main dgn si adik sebab si adik pun dh boleh bg respon tiap kali namanya dipanggil..siap bg respon bersuara lagi...haha..

Alhamdulillah si adik tidur mngikut jadual yg ditunjukkan..tidur slama 16 ke 18 jam..Jadinya..tiap kali che mek blk dr school..si adik mmg tgh lena..So she can't play with him..Kelmarin si adik terjaga sebab lapa...tau tak ape che mek ckp??

" Ibu..jgn bagi adik tidur..Sara nak main dgn adik"

" Ibu..jgn bagi adik susu ibu..bg puting je..Sara nak main dgn adik"

Alahai..kesian che mek...tapi nak buat camno..Si adik mmg byk tidur diusianya skrg..She is so excited when si adik bg respon everytime she called him...si adik siap boleh sengih2 lagi..Sape x geram??kiki

Skrg kalo che mek tahu aku nak mandikn si adik..cepat dan laju je amik bakul keperluan si adik (kalau dtg mood rajin)...excited nak bukak sarung tgn si adik..excited nak pegang tuala mandi si adik..

Tapi...kalo time che mek tgh tumpu pd satu2 bende..mmg x dilayannya..huhu

Aku harap kasih sayang antara che mek dan adik tidak berbelah bagi..Dua2 pun amanat Allah swt..Dua2 pun aku sayang..Dua2 pun duk dlm perut ni 9 bulan...Cuma beza pengalaman melahirkan dan flow penjagaan je...



Ahad ni blk perak smggu..
Harap2 che mek boleh tidur tanpa ayah...huhu


End

3 comments

che mek tu umo dh bape sis?? bagus lah si kakak blh jaga si adik.. :-)

Reply

Mila hilad : qaisara dh umur 5 tahun...huhu

Reply
CodeNirvana
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top