Unplanned Short Vacation : Cameron Highland

As Salam

Hari khamis, kami gerak blk Perak..TAPIIIIIIII..lg 30km nk smp simpang BRINCHANG aku gatai api2kan Hata ajak naik...haha

Ehhhhhhh...Hata drive naik terus...huhu..Kami walk in je hotel utk tidur 1 mlm...Terkejut abah bile kol ckp tidur Cameron Highland semalaman..huhu. Kami tidur dkt hotel Rosa Passadena. Smp hotel hata g check in sorg..Aku,Ammar & Che mek tggu dlm kete...Check in pkol 2 lebih gitu..Angkut brng & buat ape yg patut, lepas Zohor kami ke Cactus Valley & Strawberry farm... Suka sgt che mek..huhu

Jom Layan gambo...
Cuaca dh x berapa sejuk sgt sbb pembangunan yg dh mula nk tumbuh mcm cendawan...
Lepas penat memanjat bukit..Kami isi perut pulak..mkn dkt sini mmg affordable ..berbaloi sgt...huhu
Strawberry with wipe cream,
Strawberry wafer with icee cream,
Strawberry float,
Root Beer Float,
Smash potato.
Semua ni x smp pun rm30..huhu

Lepas makan, kami terus blk hotel sebab time tu dh pkol 6pm..
Lepas maghrib kami g pasar malam pulak..
Rambang mata wehhhhhh..Bawak RM100 mmg tak cukup..haha
Dkt sane aku beli teh, jagung, strawberry cicah coklat & Payung (sbb time ni hujan renyai2)
Lepas g pasar, htr barang masuk bilik & terus g mkn..Makan kedai tomyam jer...huhu..Time ni hujan lebat jgk la..mujur bwk payung huhu

Esok paginya, lepas breakfast, dlm pkol 10.30am kami dh check out. Planned nk singgah beli sayuran terbantut bile nk parking tepi jalan pun x dapat sebab kete byk sgt..Dkt parking lot pun x boleh masuk..mcm dh parking rumah je dieorg nih x mo keluar2..haha..

Last2 kami turun bwh lagi & singgah dkt CAMERON VALLEY..
Smp2 che mek nk naik truck pick up naik puncak bukit kebun tea..bayar la dewasa RM10, kanak2 RM5.
Truck pick up yg kami naik...
Adventure sgt rasenye sebab laluan yg kecik & truck yg boleh tahan laju...huhu 
Suka che mek....
Anak aku sempoi sgt nih..Pakai selipar je..haha
Dalam stgh jam gitu kami turun semula...
Gini sini pulak..Time ni Ammar dh tido..
Syiok layan angin sejuk..huhu

Singgah beli tea dari Cameron Valley sekotak sorang utk my family & tea utk sendiri jgk..huhu
lepas tu terus turun & blk rumah mak..

Alhamdulillah che mek enjoy pegi sini walauun SEKEJAB sgt...
Rase nk repeat lagi next time dgn stay 3D2N pulak kalo ade rezeki lebih nnt....huhu
Dah 7 tahun x jejak Cameron Kot...huhu





End
Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top