Digestion Fruit For Baby

5:12 PM

As Salam

Al-Kisah dari makanan Ammar Rolled Oat + Pisang ..Masa amik Ammar, teacher btau Ammar berak 5 kali hari ni. Aku terkejut. Mungkinkah disebabkan oleh PISANG?

Aku up gambo meal tu dkt FB dgn caption curious dgn menu ini sebab perut Ammar cepat sgt mncerna mknn tu..

Kawan aku pun comment.

PISANG & KURMA is digestion food. Hanya disarankan bg if baby SEMBELIT je.. Kalo nk bagi as makanan utk 1 hari di-school mcm x berapa sesuai MELAINKAN letak dalam kuantiti yg sedikit sangat. Secukup rase je kot.

Barulah aku tahu..Selama ni bagi ikut je menu2 yg dikongsikan...Tapi aku x baca detail. Kesian Ammar..

Oh ya..untuk baby yg dh start makan solid food... 3-4 Days RULES is still Running ya...Aku just buat 2 days rules je..Kalo hari ni makan x ok..Kite try esok tp kurangkn kuantiti..If x OK jgk..Aku x teruskan dah. Tapi ok la kot 2 hari...Kalo hari ke-2 x ok & kite teruskan jgk risau plk aku..


Kesian Ammar saya berak2..Walaupun x cherry...tapi tetap kesian dkt dia..huhu
Ibu will try our best to give you the best healthy food for you Ammar..




Sekarang sedang berperang dgn si kakak..
Jenuh nk suh makan..
Kalo mkn pun..makan utk amik hati je..
Bukan makan utk kenyang...
Malam tadi sentap dgn ayah..So ibu la temankn che mek tidur dlm bilik..huhu





End

You Might Also Like

2 comments

Like us on Facebook