Monday, August 29, 2016

Mangsa Buli

As Salam

Happy Monday semua...

Semalam & sabtu Hata ade animangaki dkt sunway pyramid. So 2 hari aku mnjaga anak2..Alhamdulillah everything is under control..huhu

Hari 1st aku sempat masak gulai lemak telur & telur dadar goreng...
Time Ammar tido, che mek x tido lg....Time che mek dh tido, Ammar plk baru bangun tido..
So Ammar harus la bosan sebab xde geng nk buat mulut aku x berbunyi..haha

Hari ke-2 bile dua2 tido, aku mmg x dpt tido..Udah sorng tido dlm bilik..Sorang lg tido dkt hall..Rase2 aku kena tido dkt mane?Mmg jwpannya aku x tido..Risau..Skrg mcm2 cara org nk buat hal kan?Xpe..hata blk nnt aku tido awal..Cover balik!..haha
Gmbr kiri mase Ammar xde geng..
Gmbr kanan is bile geng dh ada tapi Ammar pulak kena buli....haha
Nampak x ape dkt tangan Ammar tu???
Itu kan sarung tangan BABY??Sengaja je che mek membuli si adik..Yg si adik pulak relax je layan..haha.. 
Muka bahagia anak2

Time aku nk solat agak mncabar bile Ammar buat perangai xmo berenggang..
So aku letak Ammar duduk sebelah sejadah sambil aku solat dgn tenang sbb Ammar mmg akan terpaku kejab bile nmpk aku brtelekung..

Elok je duduk diam tepi aku smp la abih solat...
Kalo che mek dulu..Siap panjat atas belakang time aku sujud..
Ammar ni..setakat ini paling kuat pun tepuk2 telekung memanggil...

Ini la wajah2 anak lepas aku abih solat...
Plan nk amik gambo htr pada si ayah..kiki


Alhamdulillah, walaupun xde activity2 craft dapat buat utk che mek..At least latihan buku 1 dr school berjaya che mek siapkn dalam masa cuti 2 hari ni..huhu

Hari sabtu, lepas maghrib aku ajak Hata cari pasar malam sebab tekak nk sangat mkn LAKSA...Dh lama x makan..Aku nk laksa pasar malam je..Maka Hata layan aku g pasar malam JAUHHHHH....dkt school che mek..Tapi MALANG sgt sbab x jmp LAKSA yg berkenan dihati...

Blk rumah makan murtabak dgn tau foo fa je..

Ahad plk Hata g event lmbt...So kite breakfast luar ye..kiki




End

No comments: