DESPICABLE ME 3

As Salam

Hari Sabtu hari tu xtau ape angin Hata, planning nk bawak anak2 gi tgk wayang la pulak..Aku dah plan nk menjahit..huhu

Makanya, bile DISPONSOR ni..jarang ditolak tawarannya..haha
Makanya, pkol 10 pagi kami dah sampai dekat TGV Keramat Au2 Mall.. Bile smp dekat kaunter tiket..Rupe2nya movie start pkol 11.45 pagi...Agak2 nk buat ape sementara tggu movie start? Meh layan...
Masuk dalam AU2 Keramat Mall...
Pinjam transport ni supaya Ammar tak bosan melayan tempoh penantian..Gitu...
Sewa ni macam biase..
Baby kena age 2 years..Tinggi mesti kurang dr 90cm (kalo x silap)
Parents kena tinggalkan IC/ lesen memandu 
Lepas pinjam..
Sepakat dengan Hata kite breakfast merangkap lunch terus...
Jadi kami makan makanan yg heavy...
Aku amik sizzling mee sebab rase kenyang lg makan kaya ball tu..Anak2 aku bagi makan nasi ayam...Hata amik nasi campur...Kami makan dengan tenteram sebab masa byk lg kan?huhu

Lepas Habis makan, jam baru pkol 11 pagi...So kami jenjalan cuci mata dekat AEON..Aku jenjalan, Hata bwk anak2 main dekat Molly Fantasy...Pkol 11.30pagi kami gerak ke TGV... 
Sekeping...
Mood bergambo tengah ON..Bergambo sekali mahu..huhu 
Posing sebelah spiderman...
Nak posing sebelah venom xdok...Ekek
Kenangan...huhu

Mujur la sepanjang movie, Ammar tak beronar langsung..Layan je tgk movie sambil makan pop corn...Setengah jam lagi cite nk abih, Ammar lena diulit sejuk aircond atas riba aku...

So far pada aku cerita dia ok jer...

Cerita bagaimana kuatnya semangat sesorg utk tidak kembali jadi seperti "DIA" yg dulu bile fikirkan ttg anak2.. Sedangkan minion2 tu ajak GRU utk jadi jahat semula lepas GRU & wife kena buang kerja dr AVL sebab tak dapat tangkap badboy tu... 

GRU hanya keluarkan perangai dia yg lama lepas adik dia DRU bagi mcm2...Tapi lepas tengok anak2, GRU jadi fikir 2X...Last2 dia return blk berlian tu...

Moral of the story..
Walau kite kehilangan harta/jawatan..Jangan sesekali terfikir utk pilh jalan singkat yg kesan buruknya adalah sepanjang hidup..Lebih baik bersusah utk sesuatu kebaikan yang kesannya sgt besar pada org sekeliling... Sebab tu org cakap bersusah2 dahulu, bersenang2 kemudian..

Mcm si badboy tu..Senang2 je dia nak ambik berlian tu..Tapi kesan bile dia kena tangkap?

Fikir2-kan ye...

Ok...
Blk dari movie, che mek request nak makan pisang cheese...Layankan...
Pisang cheese & Pisang cheese coklat..

Lepas makan, semua kena dengar cakap...TIDUR!!!!!

Utk makan malam, Hata beli sup tulang..Aku dekat rumah masak nasi & goreng telur dadar...Lepas tu aku pun start menjahit...Mencabar betul menjahit kali ni..Smp hari ni x siap lagi..ekekek






End

Newer Posts Older Posts
© Copyright My Story Board Published.. Blogger Templates
Back To Top