Tuesday, February 25, 2014

Impiana Resort Cherating.. 2

As Salam

Entry : Day 2

On the next day(Monday)..sblm subuh aku dh terjaga..ye la..bile tido brlampu ni..kenyenyakan tido tu x berapa nk in..haha

Lepas subuh tgk kat luar mcm dh terang sikit..tapi still x berani nk bukak pintu balkoni...kiki

Pkol 7am..tgk kat pantai dh mula cerah..cepat2 jerit pd Hata yg termenung dlm toilet cepat2 settlekan menung so kami boleh tgk sun rise...hihi
View dari bilik kami...
Tggu sun rise..cantiknya..subhanallah..

Layan che mek main ayun..
Ehh!!!..ibu join sekali..sekejab aje ok..haha
Baju & tudung semua recycle sajo..haha
Semangat je ayah snap the moment..huhu 
Syiok je che mek ni..genggam2 pasir..
Ini semua gara2 tggu ibu & ayah yg nk tgk sun rise dr view laut..kiki
Macam nak ber-tai-chi aje che mek ni..haha
Selfie siibu & ayah..haha

Pkol 8am gitu kami gerak ke cafe utk breakfast plk..
Cantik x aku design baby tomato tu?haha 
Not bad...
 

Ade menu lain jgk kat sini..tp aku mcm xde selera sgt la..ntah knp ntah..huhu

Lepas breakfast, kami brjalan melawat kawasan kejab..haha..bkn melawat ape pun..saje tgk kawasan swimming pool dieorg..mase kami jln tu staff impiana tgh bersihkn..amik mase dlm sejam jgk kot..
Santai aje...

Lepas melawat kawasan, kami cepat2 naik bilik utk tukar baju..nak bawak che mek mandi kolam..hoho..tapi x bukak lagi..jadi kami jalan lagi tepi pantai sambil kutip cengkerang2 yg comey..huhu..

Dalam pkol 10am gitu dh start budak2 terjun kolam..che mek nmpk mcm excited jer..huhu 
Memula je nak pakai pelampung..lepas tu...
Ibu x join mandi sekali sbb xde swimming suite..
tapi bile mak2 anak org lain blah..ibu masuk jgk air main2 dgn che mek..kiki


 11.25am kami gerak balik bilik utk bersihkn diri & berkemas utk balik...

Che mek ni plk udah penat main air..so mcm laklok saje...kiki
Serabai sangatttttt...
Sikat lupe nak bawak..so udah mcm anak tarzan je rambut..aku pakai kn inner tudung aku..sekejab aje lekatnya..t'shirt tu plk..lehernya mmg seksi seksa sikit..tp my Qaisara x pandai nk dress up..haha

Masuk je dlm kete terus mintak susu..susu x abih separuh terus lena smp ke rumah..huhu


Anyway aku rase happy je holiday kali ni even mcm xpress je..haha


Thx a lot to Hata sbb belanja den..kiki


Next time boleh dtg lagi dgn well plan..kan??

End

3 comments:

konah said...

seronoknya bercuti. saya dah lama tak pergi cherating

JunAina said...

Kalau bercuti gini best rehat2 tenangkan minda...

thisni3za said...

Konah : Xpress holiday..best sgttt..kiki

K.Aina : Yup..dpt release stress sikit..tgk anak happy..sy pun happy jgk..huhu